6 Gezonde toepassingen van thee

Ontdek hier 6 gezonde toepassingen van thee. Natuurlijk weten we allemaal dat thee bijzonder goed is als je deze drinkt, maar daar stopt het niet. Lees dus snel verder en ontdek 6 gezonde toepassingen van thee.

Thee is gezond

Of het nu kruidenthee, witte of groene thee is, de wetenschap raakt er steeds meer van overtuigd dat thee gezond is voor ons lichaam. Bekende toepassingen zijn onder andere kamillethee die kalmeert, groene thee om er mee af te vallen en gemberthee als natuurlijk antibioticum. Maar thee of theezakjes kunnen ook op andere manieren gebruikt worden om je gezondheid te ondersteunen.

6 Gezonde toepassingen van thee en theezakjes

1. Kalmeer vermoeide ogen
Werk je de hele dag achter een scherm, heb je veel gelezen of zijn je ogen gewoon vermoeid, gebruik dan thee. Natuurlijk kun je een kopje thee drinken om te ontspannen, maar je kunt ook één of twee theezakjes in warm of koud water dompelen en daarmee je ogen bedekken. Ga ergens comfortabel liggen en laat de theezakjes minimaal 15 minuten op je ogen rusten.

Grote kans dat je dermate ontspant dat je in slaap valt, dus heb je een afspraak? Vergeet dan niet je alarm zetten. Kies bij voorkeur voor kamillethee, daarmee kom je ook af van die lastige wallen onder je ogen en kun je er weer eventjes flink tegen aan.

 

6-gezonde-toepassingen-voor-thee-vermoeide-ogen

 

2. Verbrand? Gebruik dan thee
Of je je nu tijdens het koken verbrand hebt of een zonnebrand opgelopen hebt, thee is jouw redder. Neem simpelweg een aantal theezakjes, dompel onder in water (in dit geval heeft koud/lauw water natuurlijk de voorkeur) en de brandende pijn zal verdwijnen. Hou de theezakjes er een tijdje tegenaan of nog beter: zet er wat verband over, zodat het een tijdje blijft zitten.

 

6-gezonde-toepassingen-voor-thee-verbrand

 

3. Stop het bloeden in je mond
Niets zo vervelend als een bloedende mond na een bezoekje aan de tandarts. Ook hier biedt een theezakje ondergedompeld in water, geplaatst op de zere plek verlichting. Overigens is dit ook een doeltreffend middel voor jonge kinderen die hun tanden wisselen.

 

6-gezonde-toepassingen-voor-thee-stop-bloeden-in-mond

 

4. Gesneden tijdens het scheren? Gebruik thee
Mannen die zich handmatig scheren zullen er vaker last van hebben: tijdens het scheren haal je je huid open. Afgezien van het feit dat het onhandig is, vooral in de vroege ochtend, het kan ook behoorlijk pijnlijk zijn. Een tripje naar de keuken waar theezakjes liggen bieden uitkomst. Gewoon een theezakje natmaken en op de aangedane plek houden.

 

6-gezonde-toepassingen-voor-thee-scheren

 

5. Slechte adem verhelpen met thee
Een kopje verse muntthee is de perfecte oplossing tegen een slechte adem. Bovendien is het een verrassend fris drankje na een (zware) maaltijd. Ideaal als je niet in de gelegenheid bent om direct je tanden te poetsen of er geen pepermuntjes beschikbaar zijn.

 

6-gezonde-toepassingen-voor-thee-slechte-adem

 

6. Thee tegen misselijkheid
Ben je misselijk en heb je al van alles en nog wat geprobeerd? Probeer het dan eens met een kopje sterke pepermuntthee. Is de misselijkheid echt heel erg? Dan kun je een druppeltje pepermunt etherische olie oplossen in wat honing, goed mengen en oplossen in een glas heet water. Geloof me, dit is een paardemiddel dat ook perfect helpt tegen migraine, waarbij misselijkheid de boventoon voert.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen mogelijk. Thee is namelijk niet alleen voor je eigen gezondheid goed, maar ook voor huis, tuin en keuken. Laat je verrassen door 7 verrassende toepassingen van thee in en om het huis

Follow

Deel deze tips met anderen...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter
...

Post Author: beheer

beheer
Moeder van twee fantastische tieners, gelukkig getrouwd, eigenwijs, creatief, tekstschrijfster, gewoon mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge