cadeau leerkracht

Cadeau ideeën en tips voor leerkrachten

In dit artikel een aantal leuke cadeau ideeën en tips voor leerkrachten.  Aan het einde van het schooljaar en zeker na het eindexamen is het tijd om afscheid te nemen van leerkrachten. Wat geef je een leerkracht als afscheidscadeau? Doe inspiratie op met deze cadeau ideeën en tips voor leerkrachten. Verras de jug of meester met een leuk afscheidscadeau.

1. Strand spullen

In de hoop op een stralende zomer en het vooruitzicht op een lange zomervakantie, kun je (vooral) juffen verrassen met een leuke tas gevuld met strand benodigdheden. Een leuke tas, met handdoek en beschermende zonnebrandlotion op een leuke manier verpakt, zal de ontvanger zeker verblijden. En nu maar hopen op een geweldige zomer, zonder zonnebrand voor de juf of meester.

 

cadeau leerkracht strandspullen

 

2. Een gepersonaliseerd bord of kopje

Wil je een cadeau geven samen met je klasgenoten? Ga dan op zoek naar een leuk bord, waar je met een speciale stift op kunt schrijven. Laat iedereen zijn naam en eventueel een korte groet erop zetten. Verpak het bord in cellofaan folie, versier het geheel met wat cadeaulint en je hebt een prachtig cadeau voor je leraar of lerares.

 

3. Bioscoopbon

Een ander idee om je leerkracht mee te verrassen is het geven van een bioscoopbon. Laat je leerkracht bijkomen van een druk schooljaar, terwijl hij of zij geniet van een spannende, romantische of juist meeslepende film in de bioscoop.

 

cadeau leerkracht bioscoopbon

 

 

4. Gevulde cadeau tas

Ga op zoek naar een leuke tas die je vult met allerlei kleine kadootjes waar je de leerkracht een groot plezier mee doet. Hou wel rekening met de smaak en wensen van de leerkracht. Weet je dat je leraar van snoepen houdt? Koop dan wat zoetigheden en als je juf dol is op picknicken dan vul je de tas met leuke picknick producten. Omdat dit best een prijzig cadeau kan worden, kun  je dit het beste samen met een aantal andere leerlingen cadeau geven.

 

5. Bon voor een spa/wellness arrangement

Verplaats je eens in de huid van de leerkracht. Zou jij een jaar lang voor de klas willen staan, met opgroeiende kinderen die niet altijd even vriendelijk zijn om hun ook maar iets van het vak bij te brengen? Kun je je voorstellen dat je leerkracht uitkijkt naar de zomervakantie, waarin ze even geen gezeur aan haar hoofd heeft, geen repetities na hoeft te kijken en niet de orde hoeft te handhaven?

Juist… Gun je leerkracht de rust die zij verdient en laat haar in de zomervakantie ontspannen tijdens een spa arrangement. Een tegoedbon hiervoor kun je eveneens samen met wat anderen geven als cadeau van jullie allemaal.

 

cadeau leerkracht wellness

 

6. Ontbijtmand

Een andere tip: geef een gevulde ontbijtmand. Koop een mandje (die zijn al voor weinig te vinden bij zaken als de Wibra, Blokker en dergelijke) en vul deze met lekkere ontbijt producten. Heerlijke jam, chocoladepasta, rol croissantdeeg, een pakje sap, koffie en dat soort dingen vullen de mand al snel. Voor de finishing touch verpak je de ontbijtmand en je hebt een prachtig cadeau.

 

7. DIY Handbeschilderde bloempot met inhoud

Ben je creatief ingesteld? Dan is dit DIY idee jou op het lijf geschreven. Koop een leuke bloempot en beschilder deze. Een aardewerken bloempot moet met speciale verf beschilderd te worden, terwijl je voor een plastic bloempot behalve verf ook spuitbussen kunt gebruiken. Net als met een gepersonaliseerd bord kun je de bloempot ook laten signeren door al je klasgenoten. Ten slotte koop je nog een leuke plant die je in de DIY bloempot zet en je afscheidscadeau is klaar.

 

8. Verras je leerkracht met een etentje (zelf gekookt) of een taart (zelf gebakken)

Bereid thuis het lievelingsmaaltje van je leerkracht en neem dit op de laatste schooldag voor hem of haar mee. Of geef een zelfgebakken taart bij het afscheid. Moeilijk is het allemaal niet, zeker met alle tutorials die je tegenwoordig via Youtube kunt vinden. Of kijk eens naar mijn zelfmaken website, waar je leuke en aparte recepten vindt.

 

9. Bedank met een kaartje of een brief

Een kaartje of brief die recht uit het hart komt is minstens evenveel waard als een groot en duur cadeau. En waarom zou je je leerkracht niet bedanken voor de opgebrachte geduld, de kennis die je dankzij hem of haar hebt gekregen. Wellicht kun je op humoristische wijze je spijt betuigen voor het feit dat je af en toe de belhamel uithing (alles met een grote knipoog natuurlijk). Je kunt natuurlijk ook een DIY leraren bedankje maken 

 

DIY cadeau leerkrachten

 

10. Geef een boek

De zomervakantie is de tijd bij uitstek dat leerkrachten bij kunnen komen en zich kunnen wijden aan andere zaken dan school. Het is dan ook de uitgelezen periode om eens lekker onderuit te zakken op het bankstel of op het strand om zich te verdiepen in een boek. Bedenk wel dat je voor dit cadeau toch enigszins de smaak van je leerkracht dient te kennen. Een boekenbon biedt uitkomst in geval van twijfel.

 

Heb je nog aanvullingen voor mijn cadeau ideeën en tips voor leerkrachten? Laat het me in een reactie onder dit artikel weten.

 

Deel deze tips met anderen...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter
...

Post Author: beheer

beheer
Moeder van twee fantastische tieners, gelukkig getrouwd, eigenwijs, creatief, tekstschrijfster, gewoon mezelf.

17 reacties op “Cadeau ideeën en tips voor leerkrachten

 • Jolanda

  (4 juni 2017 - 18:52)

  Die tip met strandspullen vind ik wel heel erg leuk en origineel!!

  • beheer

   beheer

   (4 juni 2017 - 19:16)

   Het is ook de bedoeling dat het originele tips zijn voor elke juf of meester

 • Sandra

  (4 juni 2017 - 19:19)

  Ik kan me dus niet herinneren dat wij dit vroeger deden. Is het iets nieuws? Of overgewaaid uit de USA?

  • beheer

   beheer

   (4 juni 2017 - 19:23)

   Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar het vandaag komt, maar ik geef mijn kinderen elk jaar een cadeau mee voor de juf of meester als ze het volgende jaar iemand anders voor de klas hebben staan

 • Amanda

  (4 juni 2017 - 19:39)

  Handig, ik was alweer op zoek naar inspiratie! Thanks!

  • beheer

   beheer

   (4 juni 2017 - 19:48)

   Geen dank, is voor mij ook elk jaar weer een hele klus om na te denken, vandaar dat ik dit keer eens alles op een rijtje heb gezet.

 • Xenia

  (4 juni 2017 - 20:14)

  Leuke tips! Ik vind vooral de zelfgemaakte dingen leuk om te geven. Om mijn blog vind je er ook een paar:) Die heb ik zelf gemaakt

  • beheer

   beheer

   (4 juni 2017 - 20:44)

   Ja, zelfgemaakte dingen zijn altijd leuk. Ik heb zelf een andere blog met alleen DIY en recepten 🙂 Daar heb ik ook in deze blog naar gelinkt

 • Marieke

  (4 juni 2017 - 20:57)

  Leuke tips! Ik werk zelf in het onderwijs! Cadeautjes met ‘lieve juf’ vind ik ook altijd erg leuk. En natuurlijk alle zelfgemaakte cadeautjes. Geweldig 🙂

 • Astrid

  (4 juni 2017 - 21:44)

  Leuke tips! Ook leuk voor familie of vrienden die geen leerkracht zijn 😉

  • beheer

   beheer

   (4 juni 2017 - 22:18)

   Precies, je kunt met deze cadeautips werkelijk alle kanten op (zelfs leuk voor Moederdag of Vaderdag)

 • Merel

  (5 juni 2017 - 06:37)

  Die bonnen vind ik een heel goed idee. Laatst zag ik ook een soort vriendenboekje dat je helemaal kon invullen met foto’s erbij. Echt heel leuk.

  • beheer

   beheer

   (5 juni 2017 - 11:54)

   Klopt, tegenwoordig zijn er speciale vriendenboekjes die zijn inderdaad ook leuk

 • Judith

  (5 juni 2017 - 07:16)

  Totaal niet aan gedacht, maar ze heeft zo een goede meester eindelijk dat we dit jaar echt wel iets zouden moeten doen.

  • beheer

   beheer

   (5 juni 2017 - 11:54)

   Moet je zeker doen, zal zeker op prijs gesteld worden door de meester. Ik doe het elk jaar voor mijn kinderen.

 • Fleur

  (6 juni 2017 - 10:26)

  Ik heb ook wel eens een strandpakkertje gegeven. Vorig jaar had ik een doosje Autodrop “Total Loss” en ze een fijne vakantie gewenst

  • beheer

   beheer

   (6 juni 2017 - 16:44)

   Dat is ook een super leuk idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge