review fotoalbum fotofabriek

Review fotoalbum fotofabriek

Een tijd geleden werd ik benaderd voor een samenwerking waarbij ik een fotoalbum mocht maken van fotofabriek. Bevalt het ontvangen fotoalbum? Wat zijn de voor-en nadelen? Lees verder en ontdek alles in mijn review fotoalbum fotofabriek.

 

Producten van fotofabriek

Voordat ik in zee ging met fotofabriek heb ik een kijkje genomen op hun website. Op de website zag ik dat je er niet alleen fotoalbums, maar ook kaarten, kalenders, agenda’s en wanddecoratie kunt bestellen. De mogelijkheden daarbij zijn haast eindeloos en elk product vormt een geweldig persoonlijk cadeau. Natuurlijk niet alleen leuk om cadeau te geven of te krijgen, maar ook perfect geschikt om een mooie herinnering voor jezelf te maken.

 

review fotoalbum fotofabriek achterkant

 

Review fotoalbum fotofabriek

Zoals gezegd mocht ik dus een fotoalbum samenstellen. Het ging daarbij om een A4 fotoalbum hardcover met 24 pagina’s. Oorspronkelijk zou mijn dochter invulling geven aan het album, maar op de een of andere manier lukte dat niet. En dat begon eigenlijk al met het installeren van het programma waarmee je een fotoalbum kunt maken. Na diverse pogingen is het mij uiteindelijk gelukt om het programma op mijn laptop te zetten. Dat lag niet zozeer aan het programma, maar meer aan het feit dat ik voor dit soort dingen af en toe twee linker handen heb.

Vervolgens ondernam mijn dochter nog een tweetal pogingen om een album samen te stellen, maar zag er toch maar vanaf. Toen kon ik aan de slag gaan om een album samen te stellen. Ik wilde eerst een album maken van de diploma uitreiking van mijn zoon, maar aan het einde vond ik het resultaat tegenvallen. En ineens wist ik het: in 2014 hadden we een fantastische vakantie gehad en wat zou er leuker zijn dan hiervan een mooi fotoalbum te hebben als aandenken.

De opties om het album in te vullen zijn enorm uitgebreid. Je kunt aangeven hoeveel foto’s je per pagina wilt, je kunt er tekst bij zetten, je kunt het formaat aangeven en nog veel meer. Ik heb het redelijk simpel gehouden met een sjabloon waardoor op elke pagina vier foto’s geplaatst konden worden. Bij sommige foto’s heb ik er een tekst bij geplakt bij andere niet.

Als alles naar je zin is moet je het album uploaden en kun je nog extra opties aanvinken, waaronder de optie om schutbladen toe te voegen en bijvoorbeeld de barcode op de achterkant te verwijderen. Vervolgens geef je akkoord en wordt je fotoalbum in productie genomen. Van het proces kreeg ik nog twee keer een kort filmpje per mail opgestuurd. Binnen twee dagen had ik het fotoalbum in huis.

Iedereen in huis vond het album geweldig en nu de donkere dagen eraan komen is niets leuker dan zo nu en dan te zitten en het fotoalbum door te bladeren om terug te kijken op een fantastische vakantie.

 

review fotoalbum fotofabriek binnenkant
1 foto is bewerkt ivm privacy

 

Voordelen fotoalbum van fotofabriek

 • Grote keuze uit diverse designs en formaten
 • Eindeloze mogelijkheden om alles te personaliseren dankzij het speciale programma
 • Stevige omslag
 • Snelle levering
 • Kwalitatief heel goed

 

Nadelen fotoalbum

Behalve dat je geen twee linker handen moet hebben voor het gebruik van het programma kan ik geen nadeel bedenken. Overigens hoeft dat met het programma nog geen eens aan het programma zelf te liggen. Mijn laptop is inmiddels ruim 3 jaar oud, was toen al een vrij goedkoop modelletje en werkt nou eenmaal niet meer zo snel, zeker niet met nieuwe programma’s. Dus al heb je maar 1 rechter hand of slechts ½ dan nog kun je een geweldig mooi fotoalbum samen stellen.

 

Algemeen oordeel over het fotoalbum en fotofabriek.nl

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dik tevreden ben over het fotoalbum van fotofabriek.nl en we hopelijk nog vele jaren zullen genieten van het fotoalbum. Van mij krijgt het album/fotofabriek.nl dan ook een dikke 9.

 

 

*Disclaimer dit artikel is een samenwerking

 

Deel deze tips met anderen...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter
...

Post Author: beheer

beheer
Moeder van twee fantastische tieners, gelukkig getrouwd, eigenwijs, creatief, tekstschrijfster, gewoon mezelf.

20 reacties op “Review fotoalbum fotofabriek

 • Mariëlle | Me-licious

  (8 september 2017 - 11:37)

  Mooi album is het geworden zeg! Ik wil meestal zelf de foto’s uitprinten en dan inplakken, maar het uitprinten daar komt het meestal al niet van. Heb laatst ook een fotoboek laten maken en ben er super blij mee!

  • beheer

   beheer

   (8 september 2017 - 13:19)

   Precies, ik wil ze ook liever zelf uitprinten, maar dan komt er zo veel tussen dat het maar blijft liggen

 • Nicole Orriëns

  (8 september 2017 - 12:42)

  Ik vind de layout van dit album erg mooi. Mooi, die hoge foto’s met wit er tussen!

  • beheer

   beheer

   (8 september 2017 - 12:49)

   Klopt, ik vond dit de mooiste lay out. Kon andere layouts en opmaak kiezen, maar dan wordt het al snel zo rommelig en overvol en daar hou ik nu eenmaal niet van

 • Blog En Beauty

  (8 september 2017 - 13:10)

  Wat een mooi album is het geworden. Ik heb ook echt goede ervaring met Fotofabriek.

  • beheer

   beheer

   (9 september 2017 - 12:17)

   Leuk he als je goede ervaring hebt met een bedrijf. Zeker voor het maken van een fotoalbum, dat zijn immers herinneringen die je niet kwijt wilt.

 • Blog En Beauty

  (8 september 2017 - 13:56)

  Wat een ontzettend leuk album heb je gemaakt. In het verleden heb ik ook al meerdere keren met succes een album gemaakt bij Fotofabriek.

  • beheer

   beheer

   (8 september 2017 - 14:03)

   Dank je wel. Ja, Fotofabriek is echt een aanrader.

 • Merel

  (8 september 2017 - 14:14)

  Ziet er mooi uit! Zelf ook weleens een boek bij besteld, erg goede kwaliteit en snel in huis.

  • beheer

   beheer

   (8 september 2017 - 15:18)

   Inderdaad, hele goede kwaliteit en heel snel in huis, dat was me ook al opgevallen. Had het album binnen 2 dagen in huis.

 • MamaPlaneet

  (8 september 2017 - 15:25)

  Wat is het mooi geworden. Je hebt goede keuzes gemaakt. Ik heb zelf geen ervaring met fotofabriek maar wil nog wel een aantal fotoalbums maken.

  • beheer

   beheer

   (8 september 2017 - 15:36)

   Als je nog fotoalbums wil maken dan raad ik je fotofabriek aan. Is echt mooi geworden.

 • joyce

  (8 september 2017 - 15:40)

  Mooi gemaakt zeg! Ik moet er ook nodig weer eens tijd voor vrijmaken!

  • beheer

   beheer

   (8 september 2017 - 15:46)

   Inderdaad, gewoon tijd voor vrijmaken en niet uitstellen 😉

 • MC Kleuver

  (8 september 2017 - 15:41)

  Toch fijn dat je het programma op de laptop kon krijgen. Goed dat het fotoalbum in de smaak valt!

  • beheer

   beheer

   (8 september 2017 - 15:45)

   Ja echt, maar ik ben wat dat betreft ook niet zo heel handig en mijn laptop wil ook niet altijd even goed meewerken.

 • Fleur

  (9 september 2017 - 09:05)

  Wat een mooie album is het geworden. Heerlijk om zo nog weer extra even van je vakantie te genieten

  • beheer

   beheer

   (9 september 2017 - 12:18)

   Precies, guur en koud buiten, binnen genieten van mooie herinneringen

 • Marijke

  (10 september 2017 - 22:16)

  Het is een heel mooi album geworden! Mooie herinnering!
  Marijke onlangs geplaatst…I love sleep-tagMy Profile

  • beheer

   beheer

   (11 september 2017 - 09:40)

   Klopt, ik ben er ook heel erg tevreden mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge