boek je vakantie bij de ANWB

Leren autorijden: voor sommigen is het een makkie, voor andere een ware lijdensweg. Bij autorijden gaat het immers om meer dan enkel focussen op het verkeer en de juiste technieken aanleren. Probeer onze tips en leer autorijden als een pro!

Inhoud

1. Neem voldoende rijlessen

De gemiddelde cursist neemt 1 uurtje rijles per week. Wanneer je van nature aanleg hebt om auto te rijden, kan dit volstaan. De meeste cursisten zijn echter gebaat bij meer lessen en een hogere frequentie per week. Oefening baart kunst. Dus hoe meer je oefent, hoe sneller je het onder de knie zal hebben. Ga op zoek naar een goede rijschool, want ook dat kan het verschil maken.

Zoek bij voorkeur lokaal naar een rijschool in Antwerpen, Gent of Limburg. Zo kom je uit bij enkele rijscholen in jouw buurt. En dat is handig wanneer je nog niet kunt autorijden en bijvoorbeeld afhankelijk bent van het openbaar vervoer om op je afspraak te geraken.

2. Maak notities

Tijdens elke rijles leer je bepaalde zaken bij. Maak hier notities van. Niet tijdens je rijles natuurlijk, maar erna. Houd voor jezelf bij waarop je de volgende keer wil letten of wat je hebt bijgeleerd. Zo krijg je meer inzicht in wat je al goed kunt en waarop je nog moet oefenen.

3. Wees zelfverzekerd

Ook al kun je nog niet perfect autorijden, probeer zo zelfverzekerd mogelijk te zijn wanneer je achter het stuur zit. Het helpt je om de auto beter onder controle te hebben en laat je toe rustiger en minder gestrest te rijden. Durf ook beslissingen te nemen in bepaalde verkeerssituaties. Een goede instructeur kan je hierbij helpen. Voel je je goed bij die persoon, dan zal hij of zij je ook beter kunnen geruststellen.

4. Oefen manoeuvres

Manoeuvres oefenen is erg belangrijk. Denk aan fileparkeren, vooruit en achteruit parkeren, wisselen van rijstrook, een halve draai maken, achteruit rijden … Net zoals bij autorijden in het algemeen, geldt ook bij manoeuvres dat hoe meer je oefent, hoe makkelijker het zal worden.

5. Draag comfortabele kleding

De juiste kleding dragen tijdens je rijles kan ervoor zorgen dat je je comfortabeler voelt, meer bewegingsvrijheid hebt en beter presteert. Dit is dus niet onbelangrijk. Draag bijvoorbeeld geen te dikke jas, een te strakke broek of stiletto’s. Je dikke jas kan je bijvoorbeeld ook voor je start op de achterbank leggen. Op die manier heb je er in elk geval geen last van tijdens het rijden. Bovendien is autorijden met een winterjas gevaarlijk.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in