boek je vakantie bij de ANWB

Als de winter tegen zijn einde aanloopt, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de tuin. Het buitenleven komt in de lente weer op gang en het weer wordt steeds aangenamer. Als de eerste zonnestralen op de aarde vallen, wil je hier natuurlijk gebruik van gaan maken. Je gaat dan ook steeds meer buiten je leven voortzetten. Om ervoor te zorgen dat dit zo aangenaam mogelijk is, willen wij je 5 tips meegeven. Deze tips kun je gebruiken om je tuin en de tuinhuisjes weer in topconditie te krijgen!

Inhoud

Voorzie je terras van een leuke schaduwplek

Als de zon schijnt is dat natuurlijk erg fijn. Het brengt namelijk veel warmte met zich mee en je wordt er bewezen gelukkiger van. Er zijn echter ook keerzijden aan een felle zon. Je kunt er gemakkelijk door verbranden en het kan je zicht beperken. Gelukkig zijn hier veel oplossingen voor. Overdek je terras bijvoorbeeld met een schaduwdoek. Dit is een doek die je gemakkelijk vast kunt maken aan drie of meer punten. Op de momenten dat de zon fel schijnt, vangt het doek de meeste zonnestralen op. Dit geeft als resultaat dat de zon geen nadelen meer kan hebben voor je terras. 

Nieuwe accessoires toevoegen aan je tuinhuisje

Heb jij een leuk tuinhuisje in de tuin staan? Dan doe je er goed aan om deze een onderhoudsbeurt te geven voordat de zomer eraan komt. Door hem helemaal schoon te maken, zorg je er direct voor dat je hem fijn kunt gaan gebruiken. Hier stopt het echter niet. Door leuke accessoires toe te voegen aan je tuinhuisje, wordt het veel fijner en beter in gebruik. Voorzie het tuinhuis bijvoorbeeld van een stroompunt en hang verlichting in en rondom het huisje. Op deze manier kun je hem ook in de avond gebruiken!

Ga nieuwe planten in de tuin plaatsen

Bij een mooie tuin horen natuurlijk ook mooie planten en bloemen. Als het zomer wordt, gaan de planten weer in bloei staan. Dit geeft in de meeste gevallen een mooie en kleurrijke tuin. Als de winter is geweest, kan het echter zijn dat er bepaalde planten en bloemen doodgegaan zijn. Dit kan ervoor zorgen dat er lege plekken in de tuin komen. Dit kun je oplossen door nieuwe planten en bloemen in de tuin te plaatsen. Dat is natuurlijk wel zo leuk als je veel tijd door gaat brengen in de tuin. 

Ben jij op zoek naar materialen en gereedschappen om je tuin weer optimaal te maken? Neem dan een kijkje op Gadero.nl. Dit is de specialist als het gaat om je tuin!

Een nieuwe tuinmeubelen set doet het altijd goed

Hebben je tuinmeubelen in de winter veel schade opgedaan? Ga dan voor een nieuwe tuinmeubelen set. Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten set met nieuwe kussens. Dit geeft je zomerplezier een zeer grote boost! Wil je geen nieuwe set kopen? Geen probleem! Het is ook erg leuk om je oude tuinset nieuw leven in te blazen door hem bijvoorbeeld te verven!

 

Verzorg je gras tot in perfectie!

De meeste tuinen in Nederland zijn voorzien van een grote grasmat. Het is om deze reden extra belangrijk om de grasmat goed te verzorgen. Je wilt het aanzicht van de tuin zo mooi mogelijk maken, en daar passen bijvoorbeeld molshopen niet tussen. Zorg er vervolgens voor dat je gedurende de zomer de tuin ook goed bijhoudt. Meerdere keren het gras maaien en sproeien zorgt ervoor dat de groene kleur blijft behouden. Je wilt natuurlijk geen stukken zand en gele plekken aantreffen in de grasmat!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in