boek je vakantie bij de ANWB

Vandaag heb ik 5 tips voor een onvergetelijke vakantie in München. Reis je samen met je gezin, alleen of met je partner, deze 5 uitjes in München moet je gedaan hebben. Er is voor elk wat bij, zodat je de ene dag kunt shoppen, de andere dag in de natuur bent en de volgende dag meer leert over techniek, glasblazen en nog veel meer.

 

Inhoud

München, the place to be in Beieren

Ik ken München heel goed, aangezien ik hier op ben gegroeid en we gaan er zo nu en dan ook op familiebezoek. De stad is bijzonder groot en heeft op nagenoeg elk gebied iets te bieden aan bezoekers. Ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook jongeren en alleenstaande ouderen komen met de diverse bezienswaardigheden en attracties helemaal aan hun trekken. Of het nu tijdens een doorreis is op weg naar Oostenrijk of een geplande vakantie in Beieren, München is the place to be in Beieren.

 

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München

Onderstaande tips zijn zowel geschikt als uitje voor een gezin als volwassenen die alleen op reis zijn. Het is een variatie van verschillende tips, zodat je elke dag iets anders kunt zien en doen. Van shoppen tot niewe dingen ontdekken in een museum en tot rust komen in de natuur, het komt allemaal aan bod.

 

 

1. Deutsches Museum

Als kind kwam ik er al graag en geregeld en eigenlijk is dit niet veranderd, het Deutsches Museum is echt meer dan de moeite waard. Het is een heel groot museum waar je eigenlijk minimaal 2 dagen voor uit moet trekken wil je alles op je gemak kunnen zien. De collectie is erg uitgebreid, maar wat je zeker niet over moet slaan is de glasblazerij waar ze ook demonstraties geven. Hou je wel van wat spektakel, dan is de demonstratie waarbij een bliksem op een stalen kooi wordt losgelaten een must voor jou. Oren dicht en genieten maar (meer zeg ik er niet over). Natuurlijk is er nog veel meer te zien waaronder hele vliegtuigen, alles over textiel, ontdek meer over rekenen en wiskunde en nog veel meer.

 

Algemene informatie Deutsches Museum

Deutsches Museum

Museumsinsel 1

München

Website: Deutsches Museum

e-mail: visitorservice@deutsches-museum.de

Tel: +49 – 89 2179333

 

Bereikbaarheid

De binnenstad van München is het makkelijkst bereikbaar met het OV. Je kunt hiervoor alle S-bahnen nemen, tram 16, 17 en 18 of de U-bahn lijn 1 & 2.

 

Openingstijden

Dagelijks van 9:00 – 17:00 uur m.u.v. bepaalde feestdagen (zie website)

 

Toegang

€ 12,00

€ 25,00 (familieticket: 2 volwassenen en 2 eigen kinderen tot 17 jaar)

€ 4,00 (kinderen van 6 t/m 17 jaar, studenten)

 

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 3
Glasblazer aan het werk in Deutsches museum

 

 

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 4
Grote collectie (historische) vliegtuiten in Deutsches Museum

2. Hellabrunn Zoo

Hou je van dieren en ben je op zoek naar een leuk uitje voor kinderen in München? Ga dan naar Hellabrunn Zoo. Ook hier kwam ik als kind graag en nog steeds vind ik het een geweldig leuke dierentuin. De dierentuin is niet alleen zeer betaalbaar, maar ook bijzonder leuk aangelegd, waarbij rekening is gehouden met het natuurlijke habitat van de dieren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om bepaalde dieren te voeren. Je koopt dan een handvol voer uit de automaat (neem genoeg muntgeld mee, zeker als je met kleintjes naar de dierentuin gaat) en dan kun je de geiten, eenden enz. voeren. Natuurlijk kunnen kinderen zich ook uitleven in de verschillende speeltuinen en zijn er op diverse plekken restaurants waar je kunt genieten van echte Beierse specialiteiten (Brezl, grote Wienerwurst of Currywurst, gebrande amandelen, suikerpinda’s en veel meer).

 

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 1

 

Algemene informatie Hellabrunn Zoo

Hellabrunn Zoo

Tierparkstrasse 30

München

Website: Hellabrunn Zoo

e-mail: tierpark@hellabrunn.de

Tel: +49 – 89 625080

 

Bereikbaarheid

Ook hier geldt weer: kies liever voor het OV dan de auto, want de binnenstad van München is druk. Bovendien beschikt de dierentuin alleen over 2 parkeerplaatsen en kan het tijdens de zomervakantie behoorlijk druk zijn.

Voor het OV heb je de keuze uit U-bahn lijn U3, metro buslijn 52 tram 15 en 25.

 

Openingstijden

9:00 – 18:00 uur (vanaf eind maart tot eind oktober)

9:00 – 17:00 uur (eind oktober – eind maart)

9:00 – 16:00 uur (kerstavond 24 december en Oud en Nieuw 31 december)

 

Toegang

€ 15,00

€ 6,00 (kinderen van 4 t/m 14 jaar)

€ 19,00 (familieticket voor 1 volwassene en 2 kinderen)

€ 33,00 (familieticket voor 2 volwassenen en alle kinderen van 4 t/m 14 jaar die op hetzelfde adres wonen)

 

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 2
Er is ook een grote hal met allemaal aquaria

 

3. Wendelstein

München ligt op een steenworp afstand van Oostenrijk, maar gelukkig hoef je niet naar een ander land om te kunnen genieten van de bergen. Op een uurtje rijden van München vind je berg Wendelstein. Wij zijn jaren geleden hier geweest en het was de eerste kennismaking voor mijn gezin met de bergen. En ze waren direct allemaal verkocht! De 1838 meter hoge berg is op diverse manieren bereikbaar. Je kunt naar boven wandelen, de kabelbaan nemen of zoals wij deden kiezen voor de tandradtrein. Een bijzondere ervaring waarbij je ook nog eens genietvan het schitterende uitzicht op de bossen, watervallen en de natuur. Bovenop de berg is een restaurant waar je bij mooi weer tot naar München kunt kijken. Tip: gebruik een zonnebril, zeker als je voor het eerst de berg op gaat. In de winter kun je hier natuurlijk wintersporten en in de zomer hiken en bergklimmen.

 

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 9
De Wendelsteinbahn boven in de berg

 

Algemene informatie Wendelstein

Wendelstein

Beierse Alpen

Website: Wendelstein Bahn

E-mail: info@wendelsteinbahn.de

Tel: + 49 – 80343080

 

Bereikbaarheid

Je kunt de berg het beste bereiken met de auto. Er zijn voldoende parkeerplaatsen, zodat je met een gerust hart de bergen in kunt trekken.

 

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden van de Wendelsteinbahn op de website. De berg is het hele jaar door begaanbaar

 

Toegang

Vanaf € 5,00 – € 35,00 (afhankelijk van uitstapplaats, leeftijd enz)

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 10
Uitzicht vanaf de Wendelstein op de lager gelegen dalen

 

4. Schloss Linderhof

Wij zijn zelf een paar jaar geleden naar Schloss Linderhof geweest en ondanks dat het weer niet meespeelde hebben we toch genoten. Je kunt hier niet alleen het slot zelf bewonderen, maar ook het bijbehorende park met alle bijgebouwen. Extra vagant: koning Ludwig II van Beieren beschikte over een grot waar hij naar hartenlust kon zwemmen/baden en waar al aan het einde van de 19e eeuw electriciteit aangelegd was. Binnen in het slot mag je helaas geen foto’s nemen, hou daar rekening mee.

 

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 7
Slot Linderhof

 

Algemene informatie Schloss Linderhof

Schloss Linderhof

Linderhof 12

Ettal

Website: Schloss Linderhof

e-mail: sgvlinderhof@bsv.bayern.de

Tel: +49 – 882292030

 

Bereikbaarheid

Schloss Linderhof is het makkelijkst te bereiken met de auto. Het slot ligt in het Graswangtal, nabij de gemeente Ettal. Er zijn ruim 550 parkeerplaatsen beschikbaar.

 

Openingstijden

9:00 – 17:30 uur (niet alle gebouwen zijn altijd open, m.n. in de winter zijn de meeste gebouwen niet toegankelijk)

 

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 8
Grot makt deel uit van slot Linderhof

 

5. Historisch centrum München en shoppen

Natuurlijk mag je het centrum van München niet overslaan tijdens je vakantie. In de historische binnenstad geniet je van allerlei architectonische hoogtepunten zoals het Münchner Hofbräuhaus en het Neue Ratshaus. Ook de Frauenkirche, Isartor, Karlstor en natuurlijk de Marienplatz zijn een must see. Er zijn nog veel meer bekende historische gebouwen, dus je bent hier niet snel uitgekeken. Hou je van shoppen, dan is het centrum van München ook the place to be.

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 5

 

In de winkelstraten vind je zowel bekende grote winkelketens waaronder H&M en Kaufhof alsook speciale boetieken en authentieke shops. Genoeg om de eerder genoemde uitjes af te wisselen met een tripje naar de binnenstad. Aan de inwendige mens is ook gedacht en overal vind je terrasjes, cafés en restaurants waar je de keuze hebt uit talloze (streek)gerechten.

 

5 Tips voor een onvergetelijke vakantie in München 6

 

Heb jij nog aanvullingen voor mijn 5 tips voor een onvergetelijke vakantie in München? Of ben je nog nooit in München geweest?

Dokteronline.com

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in