boek je vakantie bij de ANWB

Niets zo leuk als sportief bezig zijn, vooral als je dat in een team doet. Er worden steeds vaker nieuwe sporten bedacht en daar valt padelen ook onder. Nog niet bekend met deze nieuwe sport? Ontdek dan nu alles wat je wil weten over padel tennis.

 

Inhoud

Wat is padel tennis?

Anders dan de naam doet vermoeden is padel niet een nieuwe vorm van tennis. Het is namelijk een combinatie van drie verschillende sporten: squash, tennis en beachball. Waar je tennis en squash met z’n tweeën speelt, speel je padel tennis altijd in een team van vier mensen. Het gaat daarbij twee tegen twee. Voor het spelen gebruik je geen tennisracket maar een zogenaamde padel, die je bij de padelexpert kunt kopen.

 

Hoe zit een padelbaan eruit?

Omdat het dus een mix van verschillende sporten is heb je te maken met een speciale padelbaan. Deze ziet er op het eerste gezicht uit als een gewone tennisbaan, maar heeft vier glazen om het veld. Deze kun je tijdens het spelen, net als bij squash, ook gebruiken om de bal door te spelen. De afmeting van een padelbaan is: 10 meter breed en 20 meter lang. De minimale hoogte is 6 meter. In het midden van de baan staat het net.

Dit betekend dat een padelbaan kleiner is dan een normale tennisbaan, maar wel groter dan een squashbaan. Hierdoor hebben squashspelers een kleine voorsprong, omdat ze gewend zijn aan het spelen op een kleiner veld.

 

Hoe speel je padel?

Je speelt padel altijd twee tegen twee. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis. De bal mag op de grond stuiten en vervolgens tegen de wand aangaan. Gaat de bal rechtstreeks tegen de wand dan is dat een fout en staat dit gelijk aan uit bij tennis en krijgt je tegenstander een punt. Serveren gebeurd altijd onderhands.

Het moeilijkste aan padelen is de bal vanuit de hoek retourneren aan de tegenstanders. Over het algemeen is deze sport makkelijker dan tennis en daardoor ook geschikt voor jong en oud.

 

Padelen neemt in populariteit toe

Van oorsprong komt deze sport uit Zuid-Amerika en inmiddels is deze sport behoorlijk populair aan het worden met meer dan 10 miljoen spelers wereldwijd. Wist je dat het bijvoorbeeld de op één na grootste sport in Spanje is? Daar leren jonge kinderen vanaf 4 jaar al padelen als voorbereiding op tennissen. Juist omdat het een teamsport is, vinden veel mensen deze sport een stuk gezelliger dan bijvoorbeeld tennis. Inmiddelsbegint padelen in populariteit toe te nemen in Nederland en duiken steeds meer padelcentra op door het hele land.

 

Ben jij al bekend met deze relatief nieuwe sport?

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in