boek je vakantie bij de ANWB

Onze sociale contacten, evenementen, vakanties en alles is even on hold gezet. De wereld verkeerd in lockdown door het corona virus. Voordat de verveling toeslaat, lees even deze anti verveel tips voor volwassenen tijdens Coronavirus.

 

 

Inhoud

Verveling bij volwassenen

Als we aan vervelen denken associëren we dat vaak met kinderen. Maar verveling kan ook toeslaan bij volwassenen. Nu met de verregaande maatregelen rondom het Coronavirus zal de verveling bij volwassenen ook alleen maar toenemen. Op een gegeven is bingewatchen nou eenmaal niet leuk meer. Dus slaat de verveling toe. Gelukkig kun je met deze anti verveel tips voor volwassenen je dag goed doorkomen.

Anti verveel tips voor volwassenen tijdens Coronavirus

Hieronder vind je heel veel tips om je niet te hoeven vervelen als je de deur niet uit kan of mag.

 

Tuinieren

Of je nu een klein balkonnetje of juist een grote tuin hebt, nu is de tijd om ermee aan de slag te gaan. Je kunt zaden en planten online bestellen om daarmee je tuin op te fleuren. Ben je van plan om een moestuin aan te leggen? Dan is het hoogste tijd om alvast binnenshuis het één en ander te zaaien (tomaten, komkommer, paprika, peper en nog veel meer kun je nu al zaaien).

 

Leer een nieuwe hobby

Tijd over? Leer een nieuwe hobby. Denk daarbij ook eens out of the box. Leer haken, breien of ontdek hoe je zelf worst kunt maken. Er zijn zo veel hobby’s die niet veel geld hoeven te kosten en waar je nu mee aan de slag kunt gaan. Kijk waar je interesses liggen of ga eens helemaal buiten je comfortzone.

 

Ga bakken

Als je dan toch binnen moet blijven, duik de keuken in om te bakken. Maak eens deze heerlijke rode wijncake, deze bananen chocoladecake of de vegan chocolade taart. Bakken is overigens niet zo ingewikkeld als het lijkt. Bak je normaal niet? Dat is niet erg. Gewoon beginnen en het recept stap voor stap opvolgen en je komt er wel. En wie weet heb je een nieuwe passie ontdekt. Bijkomend voordeel: jij hebt geen last van lege schappen met lekkers door de corona.

Recept heerlijke rode wijncake maken

 

Leer koken

Misschien ben je geen held in de keuken of kun je helemaal niet koken, dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Of misschien sta je al veel in de keuken, maar kun je de tijd gebruiken om eens nieuwe recepten uit te proberen. Maak gewoon een keer iets anders, zoals deze Turkse gehaktbroodjes, deze kaasbeignets of maak dit uien knoflook breekbrood.

 

Maak een wandeling in de natuur

Alhoewel heel veel dingen gesloten zijn, waaronder dierentuinen en pretparken hoef je niet de hele dag thuis te zitten. Maak eens een wandeling in de natuur. Trek eropuit in het bos. Daar kun je voldoende afstand houden van andere mensen, terwijl je tegelijkertijd voldoende vitamine D op kunt doen. Naar buiten gaan blijft belangrijk om te voorkomen dat de muren op je afkomen. Wij zijn niet gemaakt om de hele dag binnenshuis te blijven. Een wandeling kan je een nieuwe energieboost geven en ervoor zorgen dat je met frisse moed ertegen aan kunt gaan. Tip als je de komende tijd (deels) thuis moet werken!

 

Anti verveel tips voor volwassenen tijdens Coronavirus natuur

 

Maak videogroepen met vrienden en familie

Nu er een verbod is gekomen op grote bijeenkomsten en je jouw familie liever niet opzoekt vanwege ouderdom of bijvoorbeeld verkoudheid kun je videogroepen maken. Op die manier kun je elkaar zien en spreken en valt de afstand en het feit dat je elkaar niet lijfelijk ziet een beetje weg. Door bijvoorbeeld video te bellen via whatsapp wordt eenzaamheid voorkomen.

 

Gebruik de tijd om jezelf bij te scholen (online)

De scholen zijn gesloten vanwege Coronavirus en veel werkgevers laten mensen thuis werken. Buiten het werk om kun je de tijd gebruiken om nieuwe dingen te leren. Dat kan gerelateerd zijn aan je werk, maar kan ook iets heel anders zijn. Denk niet in beperkingen door de lockdown, maar zie kansen.

 

Ruim je huis op

Nu je naar geen enkel evenement kunt gaan, restaurants gesloten zijn en ook pretparken voorlopig hun deuren gesloten houden heb je in het weekend waarschijnlijk zeeën van tijd. Gebruik deze tijd om je huis eens grondig op te ruimen. Ruim je klerenkast op en verkoop online je overtollige kleding. Vergeet niet alleen je huis op te ruimen, maar ook je schuur en tuin. Loop alle lades na en geef alles een plek. Spullen die je niet meer gebruikt kun je gratis aanbieden (zet een bord voor je deur samen met de spullen of bied aan op Marktplaats).

Ruim je pc of laptop en telefoon op

Je kent het wel: we maken dagelijks tientallen foto’s waar we vaak helemaal niet meer naar omkijken. Gebruik de extra tijd die je nu niet buitenshuis door kunt brengen door op te ruimen. Ga kritisch aan de slag met alle opgeslagen foto’s, bestanden en downloads en ruim deze op.

 

Maak leuke DIY dingen

Of je nu wel of geen kinderen hebt, met DIY kun je alle kanten op. Denk aan het maken van leuke spullen voor de tuin of ga samen met je kinderen knutselen. Binnenkort is het weer Pasen en je kunt nu al beginnen met knutselen. Voor meer ideeën en inspiratie raad ik je aan een kijkje te nemen op Pinterest. Daar vind je werkelijk de meest uiteenlopende DIY tips voor jong en oud.

 

Blijf fit achter je scherm of zonder scherm

Helaas, ook sportclubs hebben hun deuren moeten sluiten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nu helemaal niets meer aan sport kunt doen. Sporten is juist belangrijk om fit en gezond te blijven. Er blijft nog genoeg over dat je wel kunt doen. Zowel binnen als buiten. Denk daarbij aan rennen of fietsen wat je gewoon kunt blijven doen. Daarnaast zijn er tal van online fitness- en sportprogramma’s die je al dan niet tegen betaling kunt doen. Heb je een WII of een andere gameconsole? Ga dan op zoek naar speciale sportgames waar je in beweging blijft.

Of doe net als ik en schaf een roeiapparaat aan. Hiermee doe je full cardio binnen je eigen muren.

 

Spelletjesavond

Nee, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu een hele kliek vrienden uitnodigt om langs te komen, maar een gezellige spelletjesavond samen met je gezin is een aanrader. Er zijn spelletjes voor jong en oud voor ieder wat wils. Niet alleen spelletjes waar alles om winnen draait, maar ook tal van spelletjes waar je juist samen moet werken. Zelfs spelletjes voor partners zijn er in overvloed. Op die manier hoef je je geen seconde te vervelen.

 

Zorg goed voor jezelf en blijf gezond

Het belangrijkste is nu natuurlijk om goed voor jezelf te zorgen en gezond te blijven. Dit doe je door je immuunsysteem  te versterken. Let er op dat je voldoende slaap krijgt, want slaap is van levensbelang voor ons immuunsysteem. Daarnaast moet je ook voldoende vitamines binnen krijgen. Vooral vitamince C, D en vitamine B zijn belangrijk. Natuurlijk kun je supplementen nemen, maar nog beter is het om vooral groene groenten en citrusvruchten, evenals bananen te eten.

 

Wat doe jij om verveling te voorkomen nu we in (algehele) lockdown zijn vanwege het Coronavirus?  

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in