boek je vakantie bij de ANWB

Hoe je je haar het beste kan verzorgen is afhankelijk van jouw type haar. Als je weet welk haartype je hebt, kan je daar je verzorgingsproducten op aanpassen. De dikte van je haar bepaal je door één haar vast te houden tussen je duim en je wijsvinger. Als je het haar tussen je vingers rolt en je je haar niet voelt dan heb je dun haar. Voel je de haar heel duidelijk zitten dan heb je dik haar.

De volheid van je haar is wat anders dan de dikte. Pak een pluk haar aan de zijkant van je hoofd en trek het strak. Als er veel ruimte zit tussen je haarwortels dan heb je weinig haar en als je je hoofdhuid nauwelijks ziet heb je een volle bos. Voor vol en dik haar heb je vaak gladmakende producten nodig. Heb je wel dik haar, maar is het geen volle bos? Breng je kapsel in model met volume producten.

Inhoud

Krul, steil of slag?

De textuur van je haar bepaal je door je haar aan de lucht te laten drogen. Heb je een slag in je haar als je haar opgedroogd is? Een lichtgewicht serum zorgt ervoor dat je deze slag behoudt. Echt krullend haar geef je een oppepper met producten die speciaal geschikt zijn voor krullend haar. Wekelijks een haarmasker kan voorkomen dat krullend haar er droog en ingezakt uit ziet.

 

Je hoofdhuid

Als we spreken over vet haar hebben we het eigenlijk over een vette hoofdhuid. Dit ontstaat doordat je lichaam overmatig veel talg produceert en dat voel je ook op je hoofdhuid. Een vette hoofdhuid kan ontstaan in de puberteit, rond je menstruatie of tijdens je zwangerschap of de overgang. Ook suiker en verzadigde vetten zijn van invloed op de talgproductie. Daarnaast speelt stress een rol.

Gebruik een shampoo die geschikt is voor een vette hoofdhuid. Deze shampoo reinigt je hoofdhuid niet alleen, maar kalmeert de huid ook zonder essentiële vetzuren te verwijderen. Gebruik na het wassen een conditioner die de pH waarde of de zuurgraad van de hoofdhuid neutraliseert. Probeer niet te vaak met je vingers door je haar te gaan of het te vaak te borstelen. Ook douchen met te heet water doet je haar geen goed.

 

Tips voor gekleurd haar

Hou jij ook zo van een kleurtje in je haar of verf je je haar om je grijze haren te camoufleren? Om je gekleurde haar gezond en glanzend te houden verzorg je je gekleurde haren met producten die geschikt zijn voor gekleurd haar. Door veel kleuren en stylen kan je haar beschadigd raken. Je haar is dof en ruw en als het nat is, kan je het bijna niet meer ontklitten.

Beschadigd haar vraagt extra verzorging in de vorm van haarmaskers en speciale shampoos. Deze producten bevatten ingrediënten die helpen je haar te herstellen en het te versterken. Gebruik passende producten voor je haar en het zit altijd goed.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in