boek je vakantie bij de ANWB

Hier vind je de leukste uitjes en evenementen voor Bevrijdingsdag 5 mei 2018. Geen idee wat te doen op 5 mei 2018? Ik help je op weg met de vraag: Bevrijdingsdag 5 mei 2018 wat te doen, uitjes en evementen. Allerlei leuke tips om volop te kunnen genieten van je vrije dag.

 

Inhoud

Zuid-Holland

Bevrijdingsfestival Den Haag

Op 5 mei staat het Malieveld in Den Haag in het teken van het Bevrijdingsfestival. Bezoekers kunnen genieten van de optredens van zowel nationale als internationale artiesten. Daarnaast is er een festivalmarkt en Plein van de Vrijheid. Het is een zeer gevarieerd festival waar je volledig aan je trekken komt op het gebied van muziek, cabaret, cultuur en nog veel meer.

Wanneer: zondag 5 mei 2018

Waar: Malieveld, Den Haag

Tijd: 12:00 – 23:00 uur

Toegang: gratis

 

 

Noord-Holland

Bevrijdingsfestival Amsterdam

Ook in Amsterdam vindt op 5 mei 2018 een Bevrijdingsfestival plaats.  Het is een zeer diverse festival met activiteiten voor het hele gezin. Denk daarbij aan 7 podia met optredens van verschillende artiesten, een markt, speciale kinderactiviteiten en Vrijheidsmaaltijden op verschillende locaties.

Wanneer: Bevrijdingsdag 5 mei 2018

Waar: Cultuurpark Westergaasfabriek, Westerpark 1, Amsterdam

Tijd: 11:00 – 23:00 uur

Toegang: gratis

 

BevrijdingsBannetocht Wormerland

Zin in een sportief uitje? Doe dan op 5 mei 2018 mee met de BevrijdingsBannetocht in Wormerland. Dit is een speciale wandel- en fietsroute met een lengte van ongeveer 26 km. Speciaal voor de kinderen is er een puzzel aan verbonden om het aantrekkelijk te maken. De route voert langs alle gemeenten van Wormerland.

Wanneer: zondag 5 mei 2018

Waar: Wormerland, Wormer (specifieke locaties zie website)

Tijd: 9:00 – 14:00 uur (wandelaars tot 11:00 uur)

Toegang: €2,50 (incl. versnaperingen)

Gratis (kinderen t/m 12 jaar)

 

 

Utrecht

Bevrijdingsfestival Utrecht

Net als veel andere grote steden wordt op 5 mei 2018 ook in Utrecht een Bevrijdingsfestival georganiseerd.  Het festival is gericht op vermaak voor jong en oud en heeft verschillende activiteiten. Denk aan een speciaal kinderfestival, Plein van de Vrijheid en heel veel biologische catering, zodat ook de inwendige mens niets te kort komt.

Wanneer: 5 mei 2018

Waar: Park Transwijk, Utrecht

Tijd: zie website

Toegang: gratis

 

 

Drenthe

Bevrijdingsfestival Assen

Kom op 5 mei naar Assen voor het Bevrijdingsfestival in Drenthe. Op het festival zijn niet alleen allerlei artiesten die optreden, er is ook een speciaal kinderplein, waar jong en oud zich kunnen vermaken. Net als in andere steden is ook hier een Plein van Vrijheid te vinden. Maar je kunt ook genieten van kleinkunst, exposities, debat, straattheater en nog veel meer.

Wanneer: zondag 5 mei 2018

Waar: Baggelhuizerplas, Witterhoofdweg, Assen

Tijd: hele dag

Toegang: gratis

 

 

LenteFair Leef Zweelo

Geen zin in een gewoon bevrijdingsfestival? Ga dan naar LenteFair Leef in Zweelo. Op de mooie locatie van camping Knieplanden kunnen kinderen genieten van een speciaal kinderprogramma en er is mogelijkheid tot zwemmen en spelen in het naastgelegen zwembad. Als volwassene kun je inspiratie opdoen, gezelligheid en muziek.

Wanneer: zaterdag 5 mei en zondag 6 mei 2018

Waar: Camping de Knieplanden, Hoofdstraat 2, Zweelo

Tijd: zaterdag 11:00 – 18:00 uur

Zondag 11:00 – 17:00 uur

Toegang: € 5,00

Gratis (t/m 12 jaar)

 

Buitenspeelgoed Deals

 

Friesland

Bevrijdingsfestival Leeuwarden

Weet je niet wat te doen met Bevrijdingsdag? Kom dan naar het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden op zaterdag 5 mei 2018. Er zullen op vijf podia maar liefst 40 verschillende artiesten optreden. Daarnaast is er een Plein van de Vrijheid, een Kinderfestival, een speciale Bevrijdingsmarkt en voor de sportievelingen een Bevrijdingsloop.

Wanneer: zaterdag 5 mei 2018

Waar: centrum Leeuwarden

Tijd: 13:00 – 23:00 uur

Toegang: gratis

 

 

Gelderland

Middeleeuws Festijn Cannenburgh Vaassen

Op zoek naar een origineel uitje op Bevrijdingsdag? Zaterdag 5 mei en zondag 6 mei 2018 wordt in Vaassen het Middeleeuws Festijn Cannenburgh gehouden. Keer terug naar de tijd van de Gelderse veldheer Maarten van Rossum. Er is een jongleurshow en jong en oud kan genieten van een heus riddergevecht, een roofvogeldemo en een sprookjesverteller. Genoeg te zien en te beleven dus.

Wanneer: zaterdag 5 mei en zondag 6 mei 2018

Waar: Kasteel Cannenburgh, Maarten van Rossumplein 4, Vaassen

Tijd: zaterdag 11:00 – 22:00 uur

Zondag 11:00 – 17:00 uur

Toegang: € 6,00

€ 4,00 (kinderen tot 13 jaar)

 

 

Limburg

Bevrijdingsfestival Roermond

Op vier pleinen in Roermond wordt op 5 mei het Bevrijdingsfestival uitbundig gevierd. Naast muziek is er ruimte voor debat en dialoog. De Ambassadeur voor de vrijheid My Baby komt dit jaar naar Roermond en zal op het festival Vrijheid uitdragen.

Wanneer: zaterdag 5 mei 2018

Waar: binnenstad Roermond

Tijd: 12:00 – 23:45 uur

Toegang: gratis

 

 

Noord-Brabant

Bevrijdingsfestival Roosendaal

Het Bevrijdingsfestival komt dit jaar terug in Roosendaal. Er is een hele line up van verschillende artiesten, er zal een heuse lichtshow zijn en nog veel meer. Het programma is gericht op jong en oud, zodat iedereen op zijn of haar manier kan genieten van de vrijheid die we nu hebben.

Wanneer: zaterdag 5 mei 2018

Waar: Emile van Loonpark, Roosendaal

Tijd: 14:00 – 00:00 uur

Toegang: gratis

 

 

Overijssel

Bevrijdingsfestival Zwolle

OP 5 mei 2018 wordt in Zwolle het Bevrijdingsfestival van Overijssel gehouden. Naast 6 podia met optredens van verschillende artiesten is het een echt evenement voor jong en oud. Er is een Festivalboulevard met tal van kramen en een Familie- en Theaterweide waar je je zeker niet zult vervelen.

Wanneer: zaterdag 5 mei 2018

Waar: Park de Wezenlanden, Wethouder Alferinkweg, Zwolle

Tijd: 11:00 – 23:00 uur

Toegang: gratis

 

 

Zeeland

Bevrijdingsfestival Vlissingen

Na een sobere herdenking op 4 mei barst op 5 mei het feest los tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Net als in andere steden en provincies is er een hele line up op verschillende locaties. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten voor het hele gezin.

Wanneer: zaterdag 5 mei 2018

Waar: centrum Vlissingen

Tijd: 13:00 – 00:00 uur

Toegang: gratis

 

Ik hoop dat je vraag over Bevrijdingsdag 5 mei 2018 wat te doen beantwoord is. Zoals je kunt zien is er door het hele land genoeg te zien en te doen, zowel alleen als samen met je gezin.

*Uitgelichte afbeelding Shutterstock

 

Kindermode Banners

Dokteronline.com
Vorig artikelMeivakantie 2018 wat te doen in de meivakantie
Volgend artikelHemelvaartsdag 10 mei 2018 wat te doen, evenementen, activiteiten
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in