boek je vakantie bij de ANWB

Draag je een bril? Op zoek naar een modieus brilmontuur? Ontdek de laatste brillenmode 2024 – brillentrends 2024 op een rij. Brillen voor hem en haar, volgens de nieuwste trend in 2024.

 

Inhoud

Brillen zijn hip en trendy

Brillen zijn al een tijdje behoorlijk trendy en dat geldt ook voor 2024. Dat zie je terug in de heersende brillenmode. De huidige trends zijn onder andere oversized monturen, ronde brillen, geometrische monturen en transparante brillen die je ogen mooi uit laten komen. De keuze is ontzettend groot en met een bril ben je in 2024 trendy, hip met een vleugje glamour en vintage.

LeestipBrillenglazen die bij je passen kiezen

 

 

Brillenmode 2024 – brillentrends 2024

Of je nu dagelijks een bril draagt of op zoek bent naar een trendy zonnebril, hieronder vind je de brillentrends 2024. Mix en match met je outfit, leg de nadruk op je gezicht met je bril of zorg voor een subtiele toevoeging.

 

Montuur met kleurverloop (ombre)

Hou jij van een beetje kleur, maar hoeft het niet al te druk? Kies dan voor een montuur met kleurverloop of beter gezegd een ombre bril. Wat de kleuren betreft kun je werkelijk alle kanten op, waardoor je de keuze af kunt stemmen op de kleur van je huid en ogen.

Brillenmode 2024 - brillentrends 2024 ombre bril

 

Transparante bril

Een grote brillentrend 2024 is de transparante montuur. Een elegante optie voor iedereen die een meer subtiele bril zoekt. Omdat het montuur doorzichtig is past deze stijl bij elke huidskleur en is het ideaal voor elke gezichtsvorm. Wil je een beetje kleur toevoegen in plaats van all out voor transparant te gaan? Kies dan voor lichtgeel, perzik of zachtroze in combinatie met transparant.

Brillenmode 2024 - brillentrends 2024 transparant montuur

 

Oversized montuur

Nog een trend die al een tijdje gaande is in de modewereld: oversized modellen. Dit jaar mag ook je bril oversized zijn. Voordeel hiervan is dat het een model is dat bij elk gezicht past, het maakt dan ook niet uit of je een rond, vierkant of ovaal gezicht hebt. Wat de kleur en vorm betreft kun je hier eveneens veel kanten op.

Brillenmode 2024 - brillentrends 2024 vintage bril

 

 

 

Geometrische vormen

Als je een statement wil maken met je bril dan kies je voor een geometrische vorm. Leef je uit en kies voor een hexagoon, asymmetrisch ontwerp of een bril met scherpe hoeken. Laat je fantasie de vrije loop en ga open minded naar de opticien om het volgende model uit te zoeken.

Brillenmode 2024 - brillentrends 2024 geometrische bril

 

Cateye bril

Een trend die voorlopig nog blijft is die van de cateye bril. Bij cateye denken veel mensen direct aan een zonnebril, maar deze kun je ook voor alledaags gebruiken. Kies voor subtiele of juist een statement model, waarmee je de vrouwelijke vormen van je gezicht benadrukt.

Brillenmode 2024 - brillentrends 2024 cateye

 

Rond montuur

Een rond montuur is vooral geschikt voor mensen met een langer ovaal gezicht. Het is een beetje een eigenzinnig ontwerp en daardoor perfect als je op wil vallen. Voor deze brillenmode 2024 trend geldt: je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Kies je voor een dik montuur in het zwart of een subtiele metalen rand die minder opvalt?

Brillenmode 2024 - brillentrends 2024 rond montuur

 

Back to the ‘90’s

Je zult eraan moeten geloven: bijna 30 jaar later komt een grote brillentrend uit de ‘90’s terug. Kijk er dus niet raar van op als je ineens mensen met een randloos model rond ziet lopen. Het voordeel van dit model is dat het niet afleidt van je gezicht en toch de ondersteuning geeft die je ogen nodig hebben als je een bril op sterkte nodig hebt.

Brillenmode 2024 - brillentrends 2024 rnadloos montuur

Dun metalen brilmontuur

Spreken bovenstaande brillenmode trends 2024 je niet echt aan? Misschien is dit dan iets voor jou: een bril met een dun metalen montuur. Je kunt kiezen uit verschillende vormen en kleuren, waardoor de bril helemaal bij jou wensen en eisen past.

 

 

Vintage stijl brillen

Ook al zijn we inmiddels bijna 50 jaar verder in de mode keren bepaalde trends altijd weer terug. Daar zit een bepaalde cyclus in, al duurt het bij de ene trend net iets langer dan bij de andere voordat deze terugkeert. In 2024 neem je een duik terug in de tijd, want vintage jaren ’70 brillen zijn je van het. De upgrade geef je met je outfit, zodat het modern is en bij deze tijd past.

Brillenmode 2024 - brillentrends 2024 oversized bril

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in