boek je vakantie bij de ANWB

Een goede verzorging van je hond is van groot belang. Je wil namelijk nog lang als mogelijk genieten van je maatje. Daarbij speelt de juiste keuze voor hondevoer een belangrijke rol. Ik ontdekte Buddybites, hondevoer op maar voor je trouwe viervoeter.

 

 

Inhoud

De hond als trouwe viervoeter

Door de Corona is het aantal mensen dat een huisdier genomen heeft significant toegenomen. De prijzen voor onder andere honden rijzen de pan uit en asielen zijn leger dan ooit. Hopelijk hebben de mensen bewust voor een huisdier gekozen en komen niet heel veel van deze dieren later alsnog in een asiel terecht.

Net als voorgaande jaren is en blijft de hond één van de meest populaire huisdieren. Niet zo gek, want met de geldende maatregelen kom je haast nergens meer. Een hond dwingt je min of meer naar buiten, aangezien honden uitgelaten moeten worden.

Dat de hond zo populair is en blijft is overigens heel makkelijk te verklaren. Honden zijn trouw, kunnen in beperkte mate kunstjes leren en worden redelijk oud. Zeker als je dit vergelijkt met andere huisdieren zoals een knaagdier.

Een hond neem je echter niet zomaar in huis. Er komt best veel kijken bij de verzorging. Dat begint al bij de keuze voor het juiste voer. Misschien heb je hier vooraf een bepaalde voorstelling bij. Pas op het moment dat je hond ook daadwerkelijk in huis is, kom je erachter welke voeding perfect bij je hond past.

Heb je geen zin om dit zelf uit te vogelen? Dan kun je kiezen voor hondevoer op maat. Ik ontdekte Buddybites, hondevoer op maat en liet dit uitvoerig testen door onze honden Minnie en Daisy.

Leestip: Aparte namen voor je huisdier

Buddybites hondevoer op maat voor je trouwe viervoeter minnie
Minnie is cameraschuw

Buddybites hondevoer op maat voor je trouwe viervoeter

Buddybites is een redelijk nieuw merk dat op de markt gebracht is voor Belgische en Nederlandse hondenbezitters. Het hondenvoer is ontsproten aan het brein van Mattijs en Charlotte die tevergeefs op zoek gingen naar voer voor hun Sheltie hond. Helaas voldeed geen voer aan de verwachtingen en bleef Sky rondlopen met allergie.

Uiteindelijk werd onder begeleiding van experts voer op maat gemaakt. En dit voer is nu ook verkrijgbaar voor jouw hond. Het hondevoer heeft de volgende samenstelling:

  • GRAANVRIJ!
  • Extra zalmolie
  • Veel vlees
  • Hypoallergeen

 

Hondevoer op maat

Elke hond is verschillend en dat geldt ook voor de reactie op het voer. Misschien heeft een vriend van je een hond met hondevoer X waar deze het heel goed op doet. Als jij dit jouw hond geeft blijkt echter dat je hond het voer niet verdraagt. Daarom is het belangrijk om hondevoer op maat te kiezen. Ben je benieuwd hoe het allemaal in zijn werk gaat?

Als eerste wordt gekeken naar de behoeften van je hond. Is deze energiek en heeft deze heel veel beweging per dag? Of juist niet? Verder wordt gekeken naar de leeftijd, ras en geslacht van je hond. Ook het feit of deze gecastreerd dan wel gesteriliseerd is speelt een grote rol. Aan de hand van 10 vragen wordt een beeld geschetst van je hond.

Met de antwoorden wordt aan de slag gegaan om hondenvoeding samen te stellen die voldoet aan de energiebehoefte van je hond. Bij de voeding zit een maatbeker, zodat je hond niet te veel en niet te weinig voer binnenkrijgt.

Buddybites hondevoer op maat voor je trouwe viervoeter daisy

 

Begeleiding door dierenarts

Het fijne aan Buddybites is dat er begeleiding van een dierenarts gegarandeerd is. Je kunt dus altijd online met alle vragen omtrent voeding terecht bij haar. Dat is vooral fijn omdat je hond zeker in het begin aan het nieuwe voer moet wennen.

 

 

Mijn ervaring met Buddybites

Zoals eerder aangegeven hebben we twee honden in huis. Beide zijn uit Suriname meegekomen. Minnie is inmiddels 9 jaar oud en Daisy 6. Wij vermoeden dat Daisy een hele slechte start als puppy heeft gehad, aangezien ze artrose heeft en hierdoor niet meer kan lopen. Toch geniet ze nog volop van het leven en doet ze vaak genoeg gek als ze op haar rug ligt met alle vier de poten in de lucht.

Aangezien we dol zijn op de honden willen we natuurlijk het beste voor ze. Wat voer betreft hebben we al redelijk veel uitgeprobeerd, behalve op maat gemaakt voer. Ik was wel benieuwd of dit voer wel zo geschikt was als aangegeven. Tijd dus om het te testen.

Na het invullen van de vragenlijst voor beide dames kregen we binnen 2 dagen een mooi pakket in huis. Daar zaten twee zakken voer in, een maatbeker, een botje (cadeautje) en een rol hondekoekjes die ik mee had besteld.

Hoe het unboxen eraan toeging zie je in onderstaand filmpje (excuus voor de rommel op de achtergrond, filmpje is heel vroeg in de ochtend opgenomen in verband met verbouwing rondom het huis):

 

Het is de bedoeling om het voeren met Buddybites langzaam op te bouwen. Je hond moet even wennen aan ander voer. Bij mijn honden ging het redelijk snel. Wat me wel opviel was dat vooral Daisy extreem veel ging drinken. Daarover heb ik contact gezocht met de dierenarts en zij kon mij direct geruststellen. De samenstelling van de brokken kan ervoor zorgen dat je hond vooral bij het overschakelen meer dorst heeft.

Inmiddels zijn ze beide begonnen aan een nieuwe zak en het hondevoer valt in de smaak. Natuurlijk is het niet alleen belangrijk dat je hond het voer lekker vindt, maar dat het vooral voor de gezondheid een toevoeging is. Ik merk aan zowel Daisy als Minnie dat de stoelgang iets vaster is en dat ze er een stuk gezonder en fitter uitzien.

Buddybites hondevoer op maat voor je trouwe viervoeter koekje
Een lekker koekje lust Daisy wel

 

 

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in