boek je vakantie bij de ANWB

Ben jij gek op chocola? Goed nieuws voor jou! Chocolade is namelijk hartstikke gezond. Lees dan snel verder en dan ontdek 5 goede redenen waarom je elke dag chocola mag eten.  

 

Inhoud

Chocola, meer dan alleen zoetigheid 

Zoet, lekker en gezond: chocola is eigenlijk veel beter voor je dan je zou denken. Kun jij ook zo moeilijk vanaf blijven? Dan zul je waarschijnlijk blij zijn te weten dat chocola eigenlijk gewoon hartstikke gezond is. Ook al denken de meeste mensen bij het woord chocolade alleen maar aan zoetigheid, ongezond en afblijven als je af wil vallen.  

 

5 goede redenen waarom je elke dag chocola mag eten

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het feit dat chocolade gezond is wil niet zeggen dat dat dit voor alle soorten geldt. je mag er vanuit gaan dat hoe hoger het cacaogehalte is volgens zonnen de chocola is. Dat wil zeggen dat vooral pure chocola gezond is. Chocolade met toevoegingen zoals bijvoorbeeld kleurstoffen of witte chocola zijn dus niet zo gezond. 

Hieronder vind je in elk geval 5 goede redenen Waarom je elke dag chocola mag eten, zeker Als het pure chocola is. Chocola eten onder schuldgevoel is dus mogelijk.  

 

1. Chocolade maakt gelukkig 

De belangrijkste reden waarom chocolade gezond is: het is bewezen dat je van chocolade eten gelukkiger wordt. Dat komt Omdat cacao de aminozuren tryptofaan en serotonine bevat. Tryptofaan wordt door het lichaam omgezet in serotonine. En serotonine staat bekend als het gelukshormoon. In dit geval zorgt ook de combinatie van cacao met suiker dat het geluksgevoel verhoogd wordt. 

 

2. Chocolade is goed voor je hart 

Wist je dat chocola ook heel goed is voor je hart? Om hiervan te profiteren kies je het beste voor pure chocola met minimaal 70% cacao. Cacao is namelijk bloeddrukverlagend. Bovendien bevat chocola flavonoïde. Dit zijn zogenaamde secundaire plantaardige stoffen die een gunstige uitwerking hebben op je cholesterolspiegel en ontstekingen voorkomen. Bovendien zijn het antioxidanten. Al met al betekent dat dat deze stoffen in staat zijn vrije radicalen die ontstaan tijdens de stofwisseling onschadelijk te maken. Dit heeft invloed op verschillende ziektes zoals artrose en hartklachten. 

 

3. Chocolade verbetert het geheugen 

Niet Alleen je hart maar ook je hersenen of geheugen profiteren van elk stukje chocola dat je eet. Een studie heeft aangetoond dat Als je dagelijks een stuk chocola of zelfs meerdere stukken chocola eet de doorbloeding van je hersenen verbetert. Dit heeft als gevolg dat je geheugen verbetert. Dit alles is te danken aan de stof flavonoïde die je vooral in pure chocola vindt. 

 

 

4. Chocolade eten om trek in tussendoortjes te voorkomen 

Wil je afvallen? Dan moet je tussendoor snacken voorkomen. Tussendoortjes zorgen onbewust voor extra kilo ‘s, vooral als deze ongezond zijn. Vind je het lastig om tussendoor niet te snacken? Betrap jezelf erop dat je tussendoor vaak trek hebt? Kies dan de volgende keer als je trek hebt voor een stukje pure chocola. De voedingsstoffen in cacao zorgen er namelijk voor dat je sneller verzadigd raakt en het gevoel van honger verdwijnt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een hele plak chocola in keer naar binnen werkt. 

 5. Chocola beschermt tegen diabetes

Grote kans dat je dit nogal tegenstrijdig vindt klinken. Toch hebben diverse studies uitgewezen dat Mensen die dagelijks een stukje pure chocola eten minder kans hebben op insulineresistentie. Insulineresistentie wordt gezien als een van de veroorzakers van het ontstaan van diabetes. Wil je je bloedsuikerspiegel dus op peil houden? Neem dan dagelijks een stukje chocola. 

 

Hopelijk kun je vanaf nu zonder schuldgevoel genieten van een stukje (pure) chocola. Zelfs Als je af wil vallen kan chocolade bij helpen. 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in