boek je vakantie bij de ANWB

Er zijn zo van die accessoires waar je gewoon niet zonder kunt. Voor mij is dat de prullenbak. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer alleen een functioneel voorwerp. Door de verschillende ontwerpen en kleuren vind je eigenlijk altijd een prullenbak die past bij het design van je kamer.

 

Inhoud

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd

Of je nu kleine of zoals in mijn geval grote kinderen hebt, als je niet oppast kom je overal rommel tegen. Ik ging er altijd van uit dat hoe groter de kinderen werden hoe makkelijker het zou worden met opruimen, maar dat valt nog flink tegen. Soms als ik naar de kamers van de kinderen ga wil ik het liefst de deur heel snel weer achter me dichttrekken. Ik snap werkelijk niet hoe je in zo een rommel kunt leven. Voor mij staat een opgeruimd huis en een nette kledingkast gelijk aan rust in je hoofd.

Geregeld ben ik dan ook in de kamer van de kinderen te vinden waar ik opruim. En geloof het of niet: je komt de gekste dingen tegen. Van eenzame sokken tot lege flessen en papiertjes van chocolaatjes of lege chips zakken. Schijnbaar is het te veel moeite om even op te staan, naar de gang te lopen en alles in de prullenmand te deponeren. Tijd om hier verandering in te brengen.

 

Dit accessoire maakt het design van je kamer echt af

Om het voor de tieners een stuk makkelijker te maken moet ik dus op zoek naar een prullenbak voor op hun kamer. Natuurlijk is dat geen hip accessoire en staan ze daar niet op te wachten. Gelukkig is de prullenbak tegenwoordig geen saai grijs ding meer dat je in de kamer hebt omdat het noodzakelijk is. Dankzij de ruime keuze in uiteenlopende designs en kleuren vind je probleemloos een model dat past bij de inrichting van je kamer.

Voor de kinderen wordt het een pedaalemmer in een kleur die past bij de kamer. Ideaal: want naast het feit dat tieners lui zijn, is een prullenmand nou eenmaal vies (ook al is het vol met hun eigen rommel ;). Met een pedaalemmer hoeven ze niets aan te raken en kunnen ze alle rommel probleemloos in de bak gooien. Zij blij en moeders ook helemaal happy. Overigens is zo een pedaalemmer niet alleen handig voor de tiener- en kinderkamer. Ook in onze slaapkamer kan ik niet zonder een mooie, maar niet te opvallende pedaalemmer.

 

Een prullenbak die past bij het design van je kamer 2

 

Functioneel en een mooi ontwerp

Terwijl de pedaalemmer van de kinderen en ons 1x per week geleegd worden, is het in de badkamer en de keuken zaak om alles een aantal keer per week leeg te gooien. Vooral in de keuken loopt de bak al snel vol. Wij wonen in een gemeente waar alle vuilnis gescheiden moet worden. Dat betekent dat we papier, GFT, PMD en overige afval moeten scheiden. Nu kun je natuurlijk verschillende bakken in je keuken neer zetten, maar dat wordt er niet mooier op. Gelukkig kun je ook kiezen voor een touch bin. Deze heeft niet alleen een strak RVS uiterlijk, maar aan de binnenkant zijn ook 1 – 3 bakken, waarmee het scheiden van afval vereenvoudigd wordt. Een mooie papierbak ernaast en al het afval wordt stijlvol afgevoerd.

 

Een prullenbak die past bij het design van je kamer 1

 

De Sort & Go bakken hebben een iets sportiever uiterlijk en zijn verkrijgbaar in felle kleuren. Deze passen in kasten, op deuren en kunnen ook gewoon op de grond gezet worden. De emmers hebben diverse inhoud en zijn perfect geschikt om afval op de juiste wijze te scheiden.

 

Een prullenbak die past bij het design van je kamer 3

 

Een afvalmand in de badkamer vind ik een must, zeker omdat hier twee vrouwen in huis zijn (dochter en ik). Bij de keuze is hygiëne mijn eerste prioriteit, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Gelukkig is hierop ingespeeld met als resultaat de slide bin. Een neutraal design dat in elke badkamer past, maar bovenal zeer innovatief is. Het deksel kan namelijk naar boven, binnen en naar achteren schuiven en sluit bovendien automatisch. De binnenemmer is makkelijk uitneembaar, zodat je deze ook makkelijk schoon kunt maken. Ideaal en vooral zeer hygiënisch in gebruik.

 

De tijd dat een prullenbak in een vergeten hoekje stond is voorbij. Deze eyecatchers passen dankzij opvallende kleuren zoals rood, geel, zwart, groen en roze in elke kamer. Wil je ook zo een leuk accessoire op je kamer? Neem dan een kijkje op de website van Brabantia 

 

In welke kamer vind jij een prullenmand onmisbaar en voor welke kleur en design heb je gekozen? Ik ben benieuwd.

*Dit artikel is een samenwerking

 

 

 

Dokteronline.com

30 REACTIES

  • Hahaha… nee, ik kan het gewoon niet aanzien. Duurt wel even hoor, maar op gegeven moment wordt het me teveel en dan pak ik de kamers toch weer aan 😉

 1. Wauw, wat een leuke, kleurrijke designs heeft Brabantia! Bij ons zit de vuilnisbak ingewerkt in de keuken zelf, dus hebben we geen losstaande bak nodig, maar deze staan toch in elke keuken goed?

  • Klopt en er is veel keuze, dus voor elke inrichting is er wel een passend model te vinden. Dat geldt zowel voor het gebruiksgemak, als het design en de kleur.

 2. Ooh, die Sort & Go bakken zouden hier echt wel goed van pas komen om te sorteren zonder dat alles overal blijft rondslingeren. Ik ga eens uitzoeken hoe groot ze zijn en of dat ok is voor de plek die we hebben.

 3. Wat een fancy prullenbakken!
  Ik woon in een kleine studentenstudio en heb drie prullenbakken haha, best veel
  Toch gebruik ik vooral die bij mijn keukenblok staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in