boek je vakantie bij de ANWB

Ben je op zoek naar een leuke DIY voor jezelf of de kids? Laat je inspireren door Charlotte van AlotlikeLOT.nl. Deze DIY abstracte schilderijen zijn erg leuk en gemakkelijk te maken. Een leuke DIY voor jong en oud. Ga dus heerlijk samen (in de tuin?) aan de slag!

Inhoud

Schilderen blijft leuk

Vond jij het als kind ook zo leuk om te schilderen? Schilderen blijft een leuke creatieve activiteit, voor jong en oud! In de zomer kun je ook heerlijk buiten aan de slag met een schildersdoek, verf en wat kwasten. Tijd om te gaan schilderen dus. Het enige wat je nog nodig hebt is wat inspiratie.

DIY abstract schilderij

Ben je niet zo’n held in schilderen? Geen probleem! Het gaat erom dat je er plezier aan beleeft en dat je het creatieve proces als ontspannen ervaart. Met deze DIY maak je gemakkelijk – zonder er bij na te hoeven denken – een leuk schilderij. Dit heb je nodig:

  • Schilderdoek
  • Schilderstape of washi tape
  • Kwasten
  • Verf

Aan de slag

Het maken van deze abstracte schilderijen is erg eenvoudig en daarom ook erg leuk om samen met kinderen te doen. Nadat je je ondergrond hebt beschermd is het tijd om aan de slag te gaan!

Met schilderstape of washi tape plak je je schildersdoek af. We gebruiken deze tape omdat je die gemakkelijk – zonder plakresten – weer kunt verwijderen. Met deze tape plak je verschillende lijnen op het doek. Dit doe je naar eigen inzicht: net wat jij mooi vindt! Zorg er voor dat je de tape goed aanwrijft zodat er geen verf onder de tape kan komen.

Vervolgens is het tijd om de gecreëerde vlakken een kleur te geven. Je kunt er voor kiezen om één kleur te gebruiken, maar je kunt er ook een kleurrijk schilderij van maken. In het schilderij op de foto zie je bijvoorbeeld een schilderij met 3 lagen kleuren (groen, geel en blauw) om in zeer abstracte vorm een zonsopkomst te schilderen.

Op zoek naar een andere kidsproof DIY? Bekijk dan: zelf stickers maken!

DIY abstracte schilderijen 1

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in