boek je vakantie bij de ANWB

Voor de meeste mensen staat een tuin synoniem aan de zomer. Maar waarom zou je alleen één seizoen lang genieten van je mooie tuin? Geniet het hele jaar van de tuin met een tuinkamer, zelfs als het regent of de temperatuur veel te wensen overlaat.

 

Inhoud

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is als het ware een verlengde van je huis, niet te verwarren met een serre. Een serre is feitelijk niets anders dan een overkapping, terwijl een tuinkamer rondom dicht is. Om optimaal te kunnen genieten zijn tuinkamers gemaakt met veel glas in combinatie met hout of kunststof. Het glas zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen alle weersinvloeden en tegelijkertijd profiteert van natuurlijke lichtinval.

 

De tuinkamer als verlengde van je huis

Heb je een kleine woning, maar wel een ruime tuin, dan kan een extra kamer in de vorm van een tuinkamer uitkomst bieden.  Stel je bent dol op schilderen, dan kun je van de tuinkamer een heuse studio maken. De lichtinval is perfect, de rust ideaal en met elk seizoen heb je inspiratie zat. Een kennis van ons heeft dit gedaan en gebruikt de tuinkamer zelfs als (beperkte) exporuimte. Natuurlijk kun je er ook een andere hobbykamer van maken.

Of je bent net als ik freelancer. Natuurlijk is het handig om dan binnenshuis een kantoortje te hebben, maar een ruimte in de tuin biedt zo veel meer mogelijkheden. Terwijl je bezig bent kun je jezelf omringen met planten en bloemen en van elk jaargetijde in je tuin genieten. Daarnaast kun je in deze extra ruimte ook het hele jaar door klanten ontvangen.

De extra ruimte is ook perfect geschikt om gasten te ontvangen. In plaats van binnen de eigen vier muren te zitten met beperkte lichtinval verplaats je het volgende feestje gewoon naar de tuin. De ruimte is aan alle kanten gesloten, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je feestje in het water valt door regen of harde wind. Is het weer wel mooi, dan gaan de deuren naar de tuin open en kunnen je gasten zowel binnen als buiten genieten.

 

tuinkamer hele jaar genieten van de tuin

 

Tuinkamer als opslagplaats

Natuurlijk hoeft je de tuinkamer niet per se te gebruiken als hobbyruimte of kantoor. Het is namelijk ook de perfecte plek om je tuinspullen in op te bergen en je planten te laten overwinteren. Planten in potten die de kou niet overleven, maar wel licht nodig hebben om de winter door te komen kunnen in de tuinkamer gezet worden.

Je tuinset, de barbecue en tuingereedschap zul je in de koude maanden van het jaar niet echt nodig hebben, dus deze kun je perfect opruimen in de tuinkamer. Mocht je dan toch een keer van je tuin willen genieten in de winter, dan staat daar je tuinset in elk geval goed.

 

Geniet het hele jaar van de tuin met een tuinkamer

Mogelijkheden zat om de tuinkamer te kunnen gebruiken. Veel glas zorgt niet alleen voor veel licht in de tuinkamer, maar verwarmd deze ook. Het glas beschermd tegelijkertijd voor wind, regen en sneeuw, waardoor je ongeacht het jaargetijde droog en warm blijft. Ideaal dus om het hele jaar door van de tuin te kunnen genieten en alle veranderingen in de tuin bewust op de voet te kunnen volgen.

En mocht de tuin niet zo mooi zijn, dan kun je deze nog altijd opleuken met muurdecoratie tuin.

 

tuinkamer hele jaar genieten van de tuin winter

 

Mijn droom tuinkamer

Een groot deel van mijn leven heb ik de beschikking gehad over een tuin. Van een grote boerderijtuin, tot een bescheiden stadstuin. Voor mij is het belangrijk om het hele jaar door te kunnen genieten van een stukje natuur. Ook mijn kinderen weten niet beter dan dat ze in een huis gewoond hebben met een tuin.

Momenteel zitten we in een huurhuis met een enorme tuin. Omdat dit maar tijdelijk is heeft het weinig nut om te investeren in een tuinkamer. Toch hoop ik ooit nog een huis te hebben met grote tuin en een tuinkamer. Ik zou de tuinkamer inrichten met leuke teakhouten meubels, een gezellig zithoekje met bank en heel veel planten.

Om optimaal te kunnen genieten zou ik er verwarming in aan laten leggen en een hoekje reserveren voor een kleine vijverbak. Aangezien ik dol ben op planten en dieren zou ik binnen in de tuinkamer een stukje muur reserveren voor een volière met daarin gras- en valkparkieten. Ideaal om het hele jaar door te kunnen genieten van de tuin.

 

Heb jij een tuinkamer en waar je gebruik je deze voor? Laat het me weten.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in