boek je vakantie bij de ANWB

Vandaag een blog over een nieuw ontdekte hotspot: Grieks restaurant Santorini in Waalwijk. Op nog geen 6 kilometer van de Efteling verwijderd. Op vertoon van je entreekaartje van de Efteling krijg je korting op het eten. Lees wat wij van dit restaurant vonden.

 

Inhoud

Uit in Tilburg en omgeving

In juni zijn we naar Tilburg geweest voor de meimarkt (ja, die wordt in juni gehouden). Dit was een vrijmarkt die in de avond begon en de hele nacht door duurde tot de volgende middag. Voor ons was het geen doen om op en neer te rijden naar Arnhem en dus hebben we een nachtje NH hotel in Waalwijk geboekt. Omdat we er al vroeg in de avond waren moesten we nog ergens avondeten. Na heel wat wikken en wegen besloten we Grieks te gaan eten.

Mensen die mij kennen weten dat ik dol ben op Grieks eten. Dat komt door de combinatie van veel vlees en verse salade (meestal in buffetvorm). Bovendien ben ik dol op Tzatziki, iets dat ik gewoon zo kan eten, zonder extraatjes 😉  En zo kwamen we na wat zoeken uit bij Grieks restaurant Santorini in Waalwijk. Lekker dicht bij het hotel, aan het menu te oordelen betaalbaar.

 

Grieks restaurant Santorini in Waalwijk

Het restaurant is te vinden vlak bij de winkelstraat in hartje Waalwijk. Het betreft een klein en intiem restaurant dat ook niet ver van de Efteling te vinden is. Op vertoon van je entreebewijs krijg je 15% korting op je totale rekening. Leuk dus om te bezoeken na een dagje Efelting. De binnenkant is typisch Grieks ingericht met aan het einde een goed voorziene bar. Een deel van de tafels wordt gescheiden door een groot aquarium, zodat er wat meer privacy is tussen de tafels. Een leuke toevoeging die het geheel iets speels geeft.

Heb je geen zin om daar aan tafel te gaan zitten? Zij hebben ook een afhaalmenu, daarmee kun je thuis of waar je dan ook bent genieten van Grieks eten.

 

Grieks restaurant Santorini in Waalwijk 1

 

Onze ervaring restaurant Santorini in Waalwijk

Zoals gezegd hebben wij in juni in dit restaurant gegeten. Het eerste dat opviel was het feit dat het daadwerkelijk om Grieken ging die het restaurant runnen. Wel zo prettig, dat onderstreept het authentieke van een restaurant vind ik zelf. De menukaart is uitgebreid en er is voor zowel vis- als vleesliefhebbers genoeg te vinden. Ook vegetariërs komen aan hun trekken in dit restaurant. Als ik naar de Griek ga bestel ik altijd een mixschotel met meerdere soorten vlees, dat vind ik het lekkerst. Standaard wordt er Griekse rijst en patat bij geserveerd.

 

Grieks restaurant Santorini in Waalwijk 2
Mix schotel

In dit restaurant krijg je per 2 personen patat, dus hou daar even rekening mee. Helaas hadden ze hier geen saladebuffet. Ik hou ervan om zelf mijn eigen salade samen te stellen, maar goed, hier kregen we salade aan tafel geserveerd, ook weer per 2 personen. Nu moet ik zeggen dat de porties erg verschillend waren. Mijn mixplate was eigenlijk zeer ruim was het vlees betreft. De rijst was erg karig en de tzatziki helaas ook. De vis ovenschotel van mijn dochter viel wel tegen. Er was maar 1 garnaal in de hele schotel te vinden, terwijl op het menu staat met grote garnalen (meervoud).

Ook de vegetarische moussaka schotel viel wat de hoeveelheid betreft tegen. Ideaal voor als je geen grote eter bent, maar anders heb je hier niet genoeg aan. Het eten was wel lekker en vers. Wat de prijs betreft vond ik het meevallen, het restaurant is niet duurder of goedkoper dan andere Griekse restaurants.

 

Grieks restaurant Santorini in Waalwijk 3
Vegetarische moussaka

Zoek je een lekker restaurant in Waalwijk, vlak bij de Efteling? Dan kan ik je Grieks restaurant Santorini in Waalwijk aanraden.

 

Adres van deze hotspot

Grieks restaurant Santorini

Grotestraat 260

5142 CC Waalwijk

Tel: 0416 – 341877

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 16:30 – 21:30 uur (ook op feestdagen)

Maandag gesloten

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in