boek je vakantie bij de ANWB

Een goede nachtrust is van cruciaal belang voor ons algemene welzijn. Naast een goed matras is een goed hoofdkussen een must. Heerlijk slapen met het juiste hoofdkussen en kniekussen.

 

Waarom is slaap zo belangrijk?

Veel mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust. Toch zul je het al gauw merken als je een tijdje minder goed slaapt. Je concentratie daalt, je kunt veel minder hebben en je weerstand daalt eveneens. Slaap zorgt ervoor dat je lichaam zowel lichamelijk als geestelijk weer helemaal op kan laden. Je hebt je slaap nodig om alle indrukken van de dag te verwerken. Bovendien gebruikt je lichaam deze tijd om aan het nodige herstel te werken. Dit zorgt ervoor dat je in de morgen weer fris en fruitig (of wat minder fruitig als je een avondmens bent) aan de slag kunt gaan.

Hoeveel slaap je uiteindelijk nodig hebt verschilt van mens tot mens. Waar de ene voldoende heeft aan zes uur slaap heeft een ander toch echt 8 uur nodig. Daarbij is er nog verschil in leeftijd en maakt het bovendien uit of je man of vrouw bent. Feit is wel dat slaap ontzetten belangrijk is. De keuze voor een goed hoofdkussen  in combinatie met een een goed matras mag daarbij niet onderschat worden.

Leestip: 5 tips om sneller in slaap te vallen

Heerlijk slapen met het juiste hoofdkussen en kniekussen slapen

Heerlijk slapen met het juiste hoofdkussen en kniekussen van iPilow

De zoektocht naar een goed hoofdkussen is voor veel mensen een lange weg. Je kunt 100 mensen vragen en allemaal zullen ze een ander beeld geven van het perfecte kussen. Waar de een de voorkeur geeft aan een zacht kussen slaapt een ander pas perfect met een hard kussen. Sommige moeten naast de eigen voorkeur rekening houden met bepaalde aandoeningen. Heb je bijvoorbeeld migraine gerelateerd aan nek- en schouderklachten, dan is een goed kussen een must.

Helaas behoor ik zelf tot de laatste categorie en krijg ik van een slecht kussen migraine. Nu ben ik al jaren op zoek naar het perfecte kussen. Dat had ik tijdens mijn tienerjaren, maar eenzelfde heb ik nooit meer gevonden. Hier in huis liggen een aantal kussens die het net niet zijn voor mij. Of ik lig te hoog of juist te laag of het kussen wil niet meewerken met mijn slaapposities. Tot kwam iPillow op mijn pad. Het zag er aantrekkelijk uit en ik wilde wel eens weten of dit iets voor mij zou doen. Het is geschikt voor rug- en zijslaper, dus perfect.

Heerlijk slapen met het juiste hoofdkussen en kniekussen kussensloop

 

Dus bestelde ik vol goede moed het kussen. Niet alleen het hoofdkussen, maar ook het kniekussen werd besteld. De kussens werden snel geleverd. Er zat een kussensloop bij (eenvoudig wit gehouden, dus past altijd) en een handgeschreven kaartje (attent). Ik ben het kussen direct uit gaan proberen. Het lag werkelijk fantastisch. Geen problemen met nek, schouders of hoofd. Het kniekussen dat de druk op de knieën vermindert als je op je zij ligt heb ik slechts 1 dag gebruikt. Mijn dochter heeft dit kussen daarna van mij overgenomen. Zij vindt het geweldig en gebruikt het ook als ze gewoon op haar bed zit te werken of relaxen.

Heerlijk slapen met het juiste hoofdkussen en kniekussen knie
Je ziet duidelijk dat het kniekussen veel gebruikt wordt. Jammer dat er geen hoes voor is

 

Het is een traagschuim kussen met aan weerszijden een kleine verhoging speciaal voor zijslapers. Als je liever op je rug slaapt dan is het middengedeelte perfect. Ik draai en woel nog wel eens en slaap sinds een tijdje ook zo nu en dan op mijn rug. Hier had ik met het kussen totaal geen last van. Je hoofd komt precies daar terecht waar het zou moeten. De druk op je hoofd en schouders wordt weggenomen, waardoor je comfortabel en goed ligt. Ik heb geen last gehad van verkrampingen of pijn.

 

Zoek je nog een goed kussen voor een perfecte nachtrust? Dan kan ik je een iPillow aanraden.

Dokteronline.com
Vorig artikelHeerlijke tips voor zelfgemaakte kruidenboter
Volgend artikel7 Low budget huismiddeltjes voor geel haar
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in