boek je vakantie bij de ANWB

IKEA lanceert dit jaar Bring Back Friday als reactie op de populaire uitverkoop Black Friday. Met deze campagne wordt extra aandacht gevraagd voor de nieuwe Meubel inruilservice van de Zweedse woonwinkel.

 

Inhoud

IKEA geeft meubels tweede leven met Meubel inruilservice

IKEA koopt meubels die nog in goede staat zijn van klanten terug voor een gereduceerd bedrag, om daar weer een nieuw thuis voor te vinden via de bekende Koopjeshoek. De Meubel inruilservice is vanaf nu beschikbaar in alle Nederlandse winkels en draagt bij aan de ambitie van IKEA om tegen 2030 circulair en klimaatpositief te zijn.

 

Bring Back Friday

Door de Meubel inruilservice te lanceren rondom Black Friday – een dag die wereldwijd wordt geassocieerd met overmatig consumeren – wil IKEA haar klanten extra stimuleren om hun meubels terug te verkopen. De campagne Bring Back Friday loopt van 15 november tot en met 26 november 2021.

Voor family leden geldt dat zij niet 15% maar liefst 50% van de aankoopwaarde krijgen!

Meubel inruilservice

Op IKEA.nl kunnen klanten de meubels en de staat ervan invoeren om vervolgens een vrijblijvend prijsvoorstel van IKEA te krijgen. Dat varieert tussen de dertig en vijftig procent van het oorspronkelijke aankoopbedrag. Als de staat van de meubels bij het inleveren in de winkels overeenkomt met de online ingevoerde informatie, dan krijgen zij een IKEA tegoedbon ter waarde van het prijsvoorstel.

De tegoedbon is onbeperkt geldig, waardoor klanten de tijd krijgen om goed na te denken over de producten die ze nodig hebben en een impulsaankoop kunnen voorkomen. IKEA verkoopt de meubels weer in de Koopjeshoek voor dezelfde prijs als de waarde van de tegoedbon en rekent dus geen extra marge.

Leestip: Zo richt je een huis low budget in


”Met deze service realiseren we in onze winkels een tweedehands meubelaanbod van goede kwaliteit. De service maakt het voor zowel de verkoper als de koper gemakkelijk en financieel aantrekkelijk om een duurzame keuze te maken. Het is een stap binnen onze ambitie om circulair te worden, dit jaar willen we 20.000 producten op deze manier een tweede leven in een nieuw thuis geven.”
Hanneke van de Vijfeijke – Sustainability Manager IKEA Nederland

IKEA vraagt haar klanten om bedachtzaam te zijn voorafgaand aan het winkelbezoek en enkel doelgericht naar de winkel te komen. Het woonwarenhuis houdt de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauw in de gaten.

 

Was jij al bekend met deze nieuwe service van IKEA? En ga jij er gebruik van maken?

Dokteronline.com

2 REACTIES

  1. Beste Anja, je hebt het denk ik niet goed begrepen. Er staat dat familyleden tijdelijk 50% meer terug krijgen dan niet family leden. Er staat nergens dat dit uitkomt op 50% van de oorspronkelijke waarde (of 15). Het bedrag is afhankelijk van wat je aanbiedt en wordt op dat moment eerst geschat en daadwerkelijk bepaald in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in