boek je vakantie bij de ANWB

Is het weer tijd voor het jaarlijkse teamuitje, maar hebben jullie geen idee wat er nú weer eens gepland moet worden? Blijft het lastig om weer iets origineels te verzinnen, omdat  jullie al meerdere keren hebben gebowld, een solextour hebben gedaan of uit eten zijn geweest? Heb je er weleens aan gedacht om een escaperoom te doen? Een escaperoom is spannend én interactief. Ontdek meer over een escaperoom als interactief teamuitje.

 

Inhoud

Waarom zijn teamuitjes zo belangrijk?

Een teamuitje wordt vaak georganiseerd met de reden dat het gewoon leuk is. Maar naast dat een teamuitje leuk kan zijn, heeft het eigenlijk nog veel meer voordelen. Zo is een teamuitje namelijk misschien wel belangrijker dan je denkt. Hieronder lees je waarom een uitje als team zo belangrijk is:

 

De onderlinge band kan worden versterkt

Een teamuitje kan een grote rol spelen als het aankomt op teambuilding. De sfeer en de band kan sterk groeien als er buiten werktijden ook met elkaar wordt gecommuniceerd. En daar is een teamuitje het perfecte middel voor. Waar collega’s elkaar alleen maar spraken op de werkvloer, wordt er nu ook over de koetjes en kalfjes gepraat tijdens een teamuitje. Hierdoor leer je elkaar collega’s beter kennen, weet je wat je van elkaar kunt verwachten en wordt onderlinge band versterkt.

 

Gemotiveerde medewerkers

Een teamuitje is dus ideaal om de werksfeer te verbeteren. En laat dat weer een positieve invloed kunnen hebben op de medewerkers: medewerkers die zich beter voelen in het team, zullen zich gemotiveerd voelen en daardoor beter presteren op het werk. Dit is weer positief voor de organisatie, want medewerkers die beter presteren laten het bedrijf op rolletjes lopen.

 

Het leukste teamuitje: een escaperoom

We kunnen er dus niet omheen draaien dat een teamuitje veel voordelen kan opleveren, voor zowel de organisatie als voor het team. Een escaperoom kan deze voordelen allemaal teweegbrengen. Bovendien is een escaperoom ook nog eens leuk, interactief én ontzettend spannend. Kies bijvoorbeeld voor de best beoordeelde Rotterdamse escape room en ervaar het zelf. Nog niet overtuigd? Hieronder vind je meer redenen waarom een escape room met een groep of team zo leuk is om te doen:

 

Een escaperoom is spannend

Een escaperoom is een ruimte waarin jij samen met jouw team wordt opgesloten. Het is de bedoeling – de naam verklapt het al – om te ontsnappen uit deze ruimte. Je krijgt vaak een uur de tijd om te ontsnappen. Maar, dat is moeilijker dan je denkt. Je moet namelijk allerlei codes proberen te kraken, aanwijzingen zien te vinden en puzzels proberen op te lossen om uit de ruimte te kunnen komen. Hier is gedrevenheid, discipline én teamwork voor nodig.

 

Samenwerken is belangrijk

Je mag de ruimte niet alleen verlaten, maar alleen samen met jouw team. Daarom moet je samen met jouw teamgenoten aan de slag om de oplossingen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het samen knoppen indrukken om een lamp te laten branden, zodat een code zichtbaar wordt. Je moet dus letterlijk gaan samenwerken met jouw collega’s tijdens dit uitje. Bovendien is een escaperoom niet alleen leuk voor collega’s, maar ook voor een super leuk uitje voor een vrienden- of studiegroep.

 

Verschillende thema’s

Het leuke van een escaperoom is dat je deze vaak meerdere keren kunt doen. Natuurlijk  niet dezelfde escaperoom, aangezien je dan alle aanwijzingen al weet, maar je kunt wel verschillende escaperooms doen. Iedere escaperoom heeft namelijk een eigen thema. Denk bijvoorbeeld aan een cel, een lab of een verlaten kantoorpand. Ieder thema is zo spannend en leuk mogelijk gemaakt om jou een onvergetelijke middag of avond te bezorgen.

Leestip: Prison Escape: kun jij ontsnappen uit de gevangenis

 

Een uniek cadeau voor iedere doelgroep

We benoemden het net al kort: een escaperoom is niet alleen een leuk uitje voor collega’s, het is ook leuk voor andere doelgroepen. De kans is dan ook groot dat je iemand blij kan maken met het idee om een escaperoom te gaan doen. Geef diegene bijvoorbeeld een escape room cadeaubon en bezorg hem of haar een interactief uitje!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in