boek je vakantie bij de ANWB

Bij tipsvoorjou maken we de decembermaand wat feestelijker met een paar leuke giveaways en natuurlijk tips voor de komende feestdagen. Doe vandaag mee en maak kans op een Faiafood box.

 

Inhoud

Gember, ui en knoflook als basis voor elk gerecht

Over de hele wereld zijn ui, knoflook en gember de basis voor bijna elk gerecht. Wie van koken houdt, heeft het vers in huis, anderen kiezen voor het gemak van gedroogd. Faiafood biedt vers én gemak: blokjes en schijfjes om te koken, fruiten, bakken of roosteren en purees om zo toe te voegen aan warme of koude gerechten.

De pure gesneden, gehakte, gepureerde en geperste oergewassen komen rechtstreeks vanuit de reststromen van de lokale verse teelt en productie. Met de producten van Faiafood kan je gedoseerd verse uien, knoflook en gember aan je gerechten toevoegen zonder je handen vies te maken. Dat is lekker schoon, snel en duurzaam.

 

Oergewassen in de wereldkeuken

Van oudsher werden oergewassen als ui, knoflook en gember al geteeld vanwege de gezonde eigenschappen met veel vitamines en mineralen en weinig calorieën. In onze traditionele gerechten zorgen deze smaakmakers voor een extra exotische beleving. De eetcultuur in Nederland en België wordt steeds meer beïnvloed door wereldkeukens waarin uien, knoflook en gember een cruciale rol spelen.

Faiafood brengt het pure product in een potje, alsof je het vers toevoegt aan je gerecht, maar dan zonder zelf te schillen, hakken of snijden. Een eenvoudige gehaktbal krijgt een lekkere pittige twist met wat gemberpuree. Voeg een hoeveelheid knoflookpuree toe aan je Italiaanse tomatensoep voor mediterrane vibe. Met de gember-knoflookpuree van Faiafood creëer je moeiteloos de authentieke smaak van Thaise groene curry

 

Lokale telers met oog voor de toekomst

Achter Faiafood schuilt een jarenlange samenwerking tussen gerenommeerde lokale bedrijven, die al tientallen jaren een hechte familie vormen. Op hun land telen en verwerken ze oer-Hollandse uien, verse knoflook en gember, waarvan Faiafood de buitenbeentjes als reststroom gebruikt om pure smaakmakers te ontwikkelen, zoals purees en marinades.

Op deze manier willen de bedrijven een bijdrage leveren aan het terugdringen van de voedselverspilling. “Elk onderdeel van de ui, knoflook en gember wordt met liefde geteeld en volledig gebruikt, zonder verspilling. Onze smaakmakers zijn een geschenk van de planeet, die we willen behouden om nog generaties voor ons gezonde voedsel te zorgen” aldus Francine Boschma, woordvoerder van Faiafood.

 

Verse smaakmakers zo toevoegen

Faiafood biedt een scala aan pure producten in zes verschillende variaties, met minimale toevoeging voor de houdbaarheid. Naast de klassieke verse knoflookpuree en verse gemberpuree, is er ook een 50/50 mix van knoflook en gember beschikbaar. Bovendien heeft Faiafood onlangs een reeks marinades toegevoegd aan het assortiment, ideaal voor het marineren van vlees, groenten, vis, garnalen en zoete saté voor onder andere de barbecue. De aïoli van Faiafood is een perfecte topping en dankzij het gebruik van verse knoflook blijft je adem fris.

 

Shots tot slot

Zeg je gember, zeg je shots. Faiafood voert ook enkele heerlijke gembershots met vers fruit en kruiden in opvallende smaakcombinaties mango-wortel, kurkuma-peper, granaatappel-cassis en appel-limoen. Deze kunnen niet alleen worden gebruikt als power boost, maar ook om mee te koken en smakelijke mock- en cocktails te bereiden.

 

Over Faiafood

Faia(food) is een verbastering van faya, wat Surinaams is voor vuur. Alle producten hebben een hartige smaak zonder echt te branden. Faiafood is een consortium van 4 bedrijven Biesheuvel Knoflook, Roussel Onions, Sawari Fresh (gember) en Waterman Onions. Samen ontwikkelen zij onder de merknaam Faiafood innovatieve foodconcepten op basis van gember, verse knoflook en verse uien, gekenmerkt door gemak, duurzaamheid en smaak.

Je koopt de producten in de webshop van Faiafood en op Bol.

 

Mijn ervaring met de Faiafood producten

Ik sta zelf graag in de keuken en daarbij maak ik gebruik van veel specerijen en kruiden. Waar de gemiddelde keukenla waarschijnlijk met niet meer dan 5 kruiden/specerijen gevuld is, heb ik amper voldoende aan een complete lade (gevuld met zeker 30 potjes en zakjes om nog maar te zwijgen over de kruiden die ik in de tuin zelf kweek in de zomer). Voor mij is dat een must om elk gerecht een heerlijke smaak te geven.

Uien en knoflook zijn daarbij ook onmisbaar. Uien worden hier in huis vers gebruikt (oke, wel uit de diepvries, want als ik ze zelf moet snijden dan moet ik eerst 15 minuten bijkomen en kan ik daarna de keuken in met half dichtgeknepen ogen van de pijn). Knoflook gebruik ik ook al jaren vers gepureerd uit de diepvries.

Gember heb ik ook lange tijd gebruikt, maar op de één of andere manier gewoon weer vergeten. Gelukkig ontdekte ik de smaak weer dankzij de producten van Faiafood en nu gebruik ik het weer volop.

De potjes gepureerde knoflook, gember en marinades zijn eenmaal open slechts 3 weken houdbaar in de koelkast en omdat het toch niet altijd zo snel gaat als je hoopt of denkt, heb ik de potjes verdeelt en ingevroren. Ideaal, want zo blijft het lekker vers en hoef ik mij niet druk te maken over de houdbaarheid. Want als er één ding is waar ik een hekel aan heb is het voedselverspilling. In de zomer hoef je het niet in te vriezen want 1 – 2 x de barbecue aansteken en je bent er zo doorheen.

Leestip: Tips om voedselverspilling te voorkomen

Kerstwinactie maak kans op een box van Faiafood 1

 

 

Kerstwinactie maak kans op een Faiafood box

Lijkt het jou heerlijk om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met de producten van Faiafood? Doe dan snel mee met deze winactie, want je maakt kans op een goed gevulde box vol heerlijkheden.

 

Om kans te maken moet je: tipsvoorjou volgen op Facebook of Instagram (laat me hieronder je social media naam weten, let op: wordt gecontroleerd) en Faiafood volgen op Instagram (ook dit wordt gecontroleerd).

 

Meer kans maken? Doe dan ook het volgende

  • Deel het bericht op Facebook of Instagram 1+ kans
  • Deel je gerecht wat je ermee gaat maken +5 kansen
  • Deel je een recept hieronder dan gaat je naam 10x in de naamlotenmachine

 

Deze winactie eindigt later dan andere winacties namelijk op 3 januari ’24 om 00:00 uur. In de dagen erna maak ik de winnaar bekend op Facebook. De winnaar wordt zoals altijd geloot via naamloten.

Geen giveaway meer missen deze maand? Kom dan elke dag terug en open een nieuw deurtje van de tipsvoorjou adventskalender 2023 en check ook deze online adventskalenders 2023.

Kerstwinactie maak kans op een box van Faiafood 2

Dokteronline.com

9 REACTIES

  1. Anja graag wil ik als amateurkok zo’n pakket van Faia winnen om die heerlijke aromas toe
    te kunnen voegen aan mijn recepten. 😉

  2. Hier wil ik graag mee experimenteren om alles nog lekkerder te maken. Ik volg op FB met mijn volledige voor en achternaam (zie emailadres)

  3. Mooi pakket, ga met de gemalen knoflook croutons proberen te maken. Oud brood besmeren met een mengsel van olijfolie, boter, kruiden, knoflook en een beetje zout

  4. mijn recept om dat heerlijke ‘Faiapakket’ te winnen is:
    varkenshaas met champignonroomsaus, ingerolde verse prinsessenboontjes in ontbijtspek en gabakken krieltjes.

    prinsessenboontjes 200 g
    bicarbonaat
    krielaardappelen 600 g
    olijfolie
    grof zout
    peper
    knoflook 2 tenen
    rozemarijn 1 takje
    boter
    1 varkenshaas (ong. 800 g)

    bruine fond 2 dl
    oesterzwammen 250 g
    sjalotten 2
    knoflook 1 teentje
    rode wijn 2 dl
    tijm enkele takjes
    laurier enkele blaadjes
    room 1 dl
    gezouten spek 8 plakjes

    Benodigdheden
    3 ovenschalen, keukenpapier, aluminiumfolie

    Bereiding
    Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

    Verwarm de oven voor tot 200 °C.

    200 g prinsessenboontjes
    Maak de boontjes schoon en knijp de topjes eraf.

    bicarbonaat
    Breng water aan de kook met bicarbonaat en kook de boontjes op enkele minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen.

    600 g krielaardappelenolijfoliegrof zoutpeper
    Was de krieltjes, snijd ze doormidden en verzamel ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Breng de aardappelen verder op smaak met grof zout en peper.

    2 tenen knoflook
    Kneus en pel de knoflook. Doe de gekneusde tenen bij de krieltjes.

    1 takje rozemarijn
    Hak de rozemarijn fijn en voeg toe.

    Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven, gedurende 30 minuten. Verwarm ook een tweede ovenschaal, voor het vlees straks.

    Giet de boontjes af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

    boter
    Smelt een klont boter in een pan.

    1 varkenshaasje (ong. 800 g)peper grof zout
    Kruid het varkenshaasje met peper en grof zout. Bak het vlees 2 minuten langs beide zijden op een matig vuur. Geef het enkel een beetje kleur en korst.

    Haal de tweede ovenschaal uit de warme oven en leg er het varkenshaasje in. Bak het vlees verder in de oven, gedurende 10 minuten.

    Giet het bakvet uit de pan en maak de pan schoon met keukenpapier.

    De champignonroom
    2 dl bruine fond
    Verwarm de bruine fond. Je kan ook zelf fond klaarmaken.

    boter250 g oesterzwammen
    Smelt een verse klont boter in de schoongemaakte pan. Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze in de vetstof.

    2 sjalotten 1 teentje knoflook
    Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de sjalot en look bij de champignons.

    2 dl rode wijn enkele takjes tijm enkele blaadjes laurier
    Bevochtig met rode wijn. Breng verder op smaak met fijngehakte tijm en enkele blaadjes laurier. Laat de wijn volledig uitkoken.

    1 dl room
    Blus met de warme bruine fond. Doe er de room bij en laat op een laag vuur inkoken.

    Afwerken en serveren
    8 plakjes gezouten spek
    Rol een busseltje boontjes in 2 plakjes spek. Leg de busseltjes in een ingevette ovenschaal.

    Zet de boontjes in de oven tot het spek gebakken is.

    Haal het varkenshaasje uit de oven. Wikkel het in aluminiumfolie en laat minstens 10 minuten rusten.

    Snijd het rosé gebakken varkenshaasje in dikke schijfjes. Schik er enkele op elk bord en serveer met de krieltjes en de in spek gerolde boontjes. Werk af met de saus van oesterzwammen.

  5. Oh wat leuk zeg, ik ben er helemaal niet mee bekend Faiafood, maar je kunt er vast ontzettend veel mee maken. Ik ben zelf dol op noodle gerechten dus dat zou ik als eerste proberen. Of zoiets als ku le yok… mijn insta is #powerfulpud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in