boek je vakantie bij de ANWB

Heb jij een slaapkamer die misschien niet zo geordend is als dat jij dat misschien zou willen? Waar eindigen jouw kleren als je na een lange dag werken eindelijk je nest in kunt duiken? Als zij structureel op de grond eindigen, dan is het tijd om dit te veranderen. Dit is namelijk niet alleen veel beter voor je kleding omdat je ze de zorg en aandacht geeft die ze verdienen, maar ook omdat het voor meer structuur in je slaapkamer zorgt. In een opgeruimde slaapkamer, slaap je veel beter. Vandaar dat wij je graag laten zien wat je kunt doen om je slaapkamer snel en eenvoudig op orde te krijgen.

 

Inhoud

Zorg voor goede kasten

De eerste stap die je moet zetten wanneer je een rommelige kamer hebt, is kastruimte creëren. Het kan zijn dat je nog geen linnenkast hebt, dus is het belangrijk om deze zo snel mogelijk in huis te halen. In een goede linnenkast kun je heel veel kwijt. Denk hierbij aan al je kleding, je onderkleding en wanneer je ruimte over hebt, ook je beddengoed en misschien handdoeken.

Kies altijd voor een kast met voldoende legplanken en neem ook een aantal lades. Op die manier kun je namelijk je kast overzichtelijk inrichten: het grote linnen op de legplanken, je sokken en ander ondergoed kun je eenvoudig kwijt in de lades van je linnenkast. Zo heb je ook altijd alles wat je nodig hebt snel bij de hand en hoef je niet je hele kast overhoop te halen.

 

Is een bed met opslagruimte misschien een idee?

Als je weinig ruimte in je slaapkamer hebt, is het belangrijk om de ruimte die je hebt, optimaal te gebruiken. Loop daarom eens bij een goede woonwinkel binnen om te zien wat je daar allemaal aan handige meubelen kunt vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bed met opslagruimte. Deze bedden zijn iets hoger en de lattenbodems kunnen eenvoudig gelicht worden zodat je bij de opslag kunt.

Deze bedden bieden vaak heel veel mogelijkheden om veel spullen op te bergen. Wij zouden het niet aanraden om je kleding hier op te bergen, maar deze plek is zeker geschikt om bijvoorbeeld je winterdekbed in op te slaan tijdens de zomer. Zo liggen je winterdekens je niet in de weg en kun je er tevens zeker van zijn dat zij op de juiste manier bewaard worden.

 

Combineer functies

Zoals je gezien hebt, kun je heel goed functies combineren. Een bed kan een opslagruimte zijn, een linnenkast kun je ook van een spiegel voorzien zodat je ziet wat je aantrekt als je ’s ochtends uit bed komt. Je kunt aan de zijkant van de kast ook nog haakjes aanbrengen zodat je hier bijvoorbeeld je badjas kunt ophangen.

Zo zijn er tal van mogelijkheden om functionaliteiten te combineren dus kijk vooral even wat je in de woonwinkel aan inspiratie kunt opdoen. Eventueel kun je een verkoper je dilemma’s voorleggen zodat je advies op maat

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in