boek je vakantie bij de ANWB

Het jaar is nog maar net begonnen. Tijd om je te verdiepen in de nieuwste trends op het gebied van beauty en fashion. Dit zijn dé make up trends 2021 van cat eyes tot back to the ’80s make up.

 

Inhoud

Weinig make up in 2020

Het jaar 2020 werd gekenmerkt door veel thuiswerken, waarbij make up een ondergeschikte rol speelde. Aan het einde van het jaar kwam daar ook nog eens de mondkapjesplicht bij. Al met al een jaar waarin er weinig aandacht was voor make up. Het jaar is voorbij en het is tijd om vooruit te kijken. Vooruit naar een jaar waarin make up weer een rol mag spelen.

Dit zijn dé make up trends 2021 mondkapje make up

 

Dit zijn dé make up trends 2021

Alhoewel de grote fashionshows allemaal online werden verzorgd was één ding direct duidelijk: make up maakt een grote comeback. Ongeacht of je verder thuis moet werken of een mondkapje moet dragen. Make up mag er zijn en dit zijn de grootste trends die je dit jaar kunt verwachten.

Leestip: Dit zijn de brillenmode trends 2021

 

Smokey eyes

Was deze trend ooit niet hip? Het is nauwelijks voor te stellen. In elk geval mag je dit jaar gewoon losgaan en je ogen de letterlijke blikvanger laten zijn. Kies voor grijs of blauw en laat je ogen sprankelen met smokey eyes.

Dit zijn dé make up trends 2021 snokey eyes

 

Wenkbrauwen als eyecatcher

Of het echt een trend gaat worden is nog niet goed te zeggen, maar het was wel te zien op de runway show: wenkbrauwen met slits (onderbreking/streepjes). Deze trend was helemaal hot in de jaren ’90 en het zou zomaar kunnen dat deze trend weer terug komt dit jaar. In elk geval spelen de wenkbrauwen een belangrijke rol. Zorg dat ze opvallen en lekker vol zijn (al dan niet getekend).

 

Rode lippenstift

Het lijkt een beetje nutteloos vooral omdat je overal een mondkapje moet dragen, maar rode lippen(stift) zijn helemaal in. Werk je vanuit huis? Dan kun je deze trend makkelijk volgen. Maak je op alsof je op kantoor zit en je bent helemaal ready voor de volgende online vergadering.

Dit zijn dé make up trends 2021 lippenstift

Stralende huid

Of een vakantie erin zit is nog koffiedik kijken. Dat mag de pret echter niet drukken. Belangrijk is dat je een stralende en goed verzorgde huid hebt dit jaar. Dit kun je ook faken door gebruik te maken van zelfbruinende crème. Ook het gebruik van supplementen voor je huid en de juiste verzorgingsproducten helpen om je huid te laten stralen.

 

Back to the ‘80s

Als je net als ik in de jaren ’80 een kind was zul je je misschien weinig van deze trend herinneren. Geen nood, dit jaar mag je deze trend zelf uitproberen. Vergeet saaie kleuren, kies voor de vrolijke kant van het kleurenspectrum. Kies voor roze, geel, oranje of paars als oogschaduw! Speel niet alleen met kleuren, maar ook met textuur, mat of glanzend en nog veel meer. Gewoon echt back to the ‘80s.

 

Dit zijn dé make up trends 2021 oogschaduw

 

Glitter onder je oogleden

Het klinkt gek, maar deze trend zou volgens kenners wel eens heel groot kunnen worden. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat je ogen de blikvanger zijn als je een mondkapje moet dragen. Breng de glitter (goud of zilver) onder je onderste ooglid aan voor meer sparkle en shine.

 

Cat eye look met kleuren

Ben je dol op de cat eye look? Dan zul je zeker blij worden van het feit dat cat eyes in 2021 hot zijn. Veel mensen kiezen voor zwart om cat eyes te creëren, maar dit jaar wordt er meer van je verwacht. Dit jaar mag je met kleuren spelen. Dus weg met de zwarte eyeliner. Kies voor kleuren die je ogen laten stralen. Kies voor opvallend blauw, roze of zelfs oranje rood.

 

Rock’n oogpotlood

Zoals gezegd wordt er dit jaar veel nadruk gelegd op oogmake-up. Niet zo gek, als je bedenkt dat mondkapjes voorlopig nog niet uit beeld zullen verdwijnen. Tijd dus om je ogen het middelpunt te laten zijn met de make up trends 2021. Pak je oogpotlood erbij en gebruik deze niet alleen onder je of op je ooglid, maar teken rondom. Durf dikke lijnen te zetten voor een nog mooiere oogopslag. Houd de rest van je make up daarbij zo natuurlijk mogelijk.

 

Felblauwe eyeliner

Nu we het toch over ogen hebben: vergeet zwarte eyeliner. Die is zo 2020! Dit jaar kies je voor opvallend en sparkling. Kies voor blauwe eyeliner om je ogen echt op te laten vallen.

 

Cat eye contouren

Ben jij niet het type die voluit voor cat eyes kiest? Laat zien dat je je ogen wilt laten poppen en ga aan de slag met een zwarte eyeliner. Teken de lijntjes voor een cat eye zonder deze in te vullen. Hierdoor maak je een waar statement met je ogen, want jij durft anders te zijn.

 

Natural look

Ben je niet zo van de make up? Goed nieuws, 2020 beviel sommige designers goed en daarom is de natural look ook dit jaar hot en trendy. Zorg er wel voor dat je huid er goed verzorgd uitziet. Een beetje een gezondje blush op je wangen voor de finishing touch mag daarbij niet ontbreken. Evenals het gebruik van een licht rode lippenstift.

 

Welke make up look spreekt jou het meeste aan voor 2021?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in