boek je vakantie bij de ANWB

Als je iemand leuk vind wil je natuurlijk zeker weten of hij echt verliefd is. Deze 13 tekenen dat hij echt verliefd op je is laten geven je de zekerheid die je nodig hebt.

 

Inhoud

Mannen en gevoelens uiten

Als je zelf tot over je oren verliefd bent wil je natuurlijk zeker weten of het wederzijds is. Voor vrouwen is het vaak makkelijker om gevoelens te uiten, terwijl mannen vaak gesloten zijn. Een gesprek aangaan om over je gevoelens te praten en naar zijn gevoelens te vragen is de beste optie om erachter te komen hoe hij over je denkt.

Aan de andere kant is praten over gevoelens ook best lastig voor veel mannen. Gelukkig zijn er genoeg andere tekenen die erop wijzen dat hij echt op je verliefd is. Dat zie je aan zijn daden en aan zijn lichaamstaal.

Leestip: De eerste 7 jaar in een relatie zijn cruciaal

 

13 Tekenen dat hij echt verliefd op je is

Gelukkig hoef je niet te gokken naar de tekenen die wijzen op zijn verliefdheid. Hieronder staat alles netjes op een rijtje. Overigens hoeft hij niet alle vakjes af te vinken. Het is wel zo dat hoe meer je af kunt vinken hoe sterker zijn gevoelens zijn voor jou.

 

1. Hij maakt tijd vrij voor jou

Of hij nu druk aan het werk is of stress heeft, een man die jou wel ziet zitten maakt tijd voor je vrij. Een appje, een belletje of een mailtje, hij laat duidelijk zien dat hij jou niet vergeten is. Jij bent zijn nummer 1 prioriteit.

Let op: als hij niets anders doet dan bellen, mailen of appen en altijd op de hoogte gehouden wil worden van wat jij doet, dan kan dit ook duiden op afhankelijkheid van jou.

 

2. Hij denkt voortdurend aan je

Als je een belangrijke afspraak hebt en hij laat middels een berichtje weten dat hij aan je denkt, dan laat het zien dat hij aan je denkt. Dat geldt ook als hij je veel plezier wenst als je een uitje met vriendinnen gepland hebt. Hij laat je wel weten dat hij in gedachten bij je is. Hij is immers actief betrokken bij je leven en denkt voortdurend aan jou, ook als hij niet bij je is.

Let op: aan iemand denken is iets anders dan iemand de hele tijd willen controleren.

 

3. Hij nodigt je uit

Een man die je graag ziet zal je ook geregeld uitnodigen om ergens iets te eten of te drinken. Daarbij zal hij zonder problemen de rekening betalen. Niet omdat hij denkt dat je het zelf niet zou kunnen, maar omdat hij je graag verwend. Op die manier kan hij laten zien dat hij graag voor je wil zorgen.

Let op: sommige mannen proberen een vrouw te ‘kopen’ door haar te overladen met cadeautjes. Soms is het goed om de rollen om te draaien en betaal jij de rekening voor een uitje.

 

4. Hij denkt niet alleen aan sex

Een man die vooral toenadering zoekt en jou beter wil leren kennen is echt geïnteresseerd in jou als persoon. Natuurlijk mag er sprake zijn van lichamelijke affectie, maar in een goede relatie mag dit niet het belangrijkste zijn.

Let op: wil een man direct het bed met je delen? Dan is hij niet op zoek naar een relatie, maar naar een bedpartner/iemand die zijn lusten kan bevredigen.

 

5. Hij stelt je voor aan familie en vrienden

Een man die je voorstelt aan vrienden en familie en een beetje met je loopt te pronken heeft diepere gevoelens voor je. Hij wil immers dat iedereen in zijn directe omgeving weet dat jij bij hem hoort. En hij is er trots op om je voor te stellen aan de mensen die dichtbij hem staan.

Let op: er zijn ook mannen die graag met vrouwen pronken, maar dit alleen doen om hun eigen ego te strelen.

13 Tekenen dat hij echt verliefd op je is plagerijen

6. Hij plaagt je

Verliefd zijn en elkaar lief hebben betekent ook dat er ruimte is om elkaar te plagen. Speelse plagerijen horen nu eenmaal bij het flirten en zijn definitief een goed teken dat hij verliefd is op jou.

Let op: als zijn plagerijen je kwetsen, geef dit dan aan!

 

7. Hij maakt plannen met jou

Of het nu voor de nabije of verre toekomst is, hij betrekt jou hierbij. Daarbij houdt hij rekening met jouw wensen. Stel je hebt een leuk festival op het oog waar je graag naar toe zou willen gaan. Hij stelt voor om je te vergezellen, want met z’n tweetjes is het toch veel meer fun dan in je eentje. Een teken dat hij niet alleen verliefd op je is, maar graag met jou samen is en interesse heeft in de dingen die jij doet.

Let op: praat hij al heel snel over trouwen en kinderen krijgen dan zou dit ook een teken kunnen zijn van verlatingsangst.

 

8. Hij komt met hele originele complimentjes

Een man die verliefd op je is zal je niet zomaar complimentjes geven. Hij zal goed nadenken over de complimentjes die hij maakt, zodat deze ook echt origineel zijn. Complimenten die laten zien dat hij zich echt verdiept heeft in jou. Dus geen compliment in de zin van: ‘Je hebt een mooi figuur’, maar wel een compliment zoals: ‘Het is mooi hoe jij met mensen omgaat.’

Let op: Originele complimentjes hoef je niet elke dag te horen. Dit kan al snel te veel worden en duiden op het feit dat hij zelf behoefte heeft aan complimentjes.

 

9. Hij kan zijn ogen niet van je afhouden

Als een man op je verliefd is dan zul je dat al snel merken. Hij kan met zijn ogen niet van je afblijven. En dan niet alleen je lichaam, maar vooral je gezicht, je lach, je ogen en hoe jij je beweegt. Zoekt hij steeds oogcontact met je? Dan weet je dat het goed zit.

Let op: er is een groot verschil in tussen staren en een geïnteresseerde blik.

 

10. Hij weet precies waar jij van houdt

Een man die verliefd op je is weet precies waar je van houdt. Als hij speciaal naar die ene winkel rijdt om dat pakje chocolade te halen dat je alleen daar kunt kopen. Of als hij thuis jouw lievelingsmuziek opzet, zodat jij kunt relaxen, dan is hij gegarandeerd gek op je. Het is belangrijk voor hem om rekening te houden met je en het je naar de zin te maken. Hij wil dat je gelukkig bent.

Let op: Als hij alles alleen maar naar jouw zin wil maken, kan dat een teken van onzekerheid vanuit zijn kant zijn. Het mes snijdt twee kanten op, soms moet jij ook rekening met zijn wensen houden.

 

11. Hij luistert echt

Er is een verschil tussen luisteren en luisteren. Een man die werkelijk om je geeft zal met aandacht luisteren en de dingen die je zegt onthouden. Verbaas je dus niet als hij volgende keer dat je bij hem bent naar je oma vraagt die hij nog nooit gezien heeft, maar waar je het een keer over had. Of dat hij een leuke anekdote van jou met zijn vrienden deelt. Als een man echt luistert is dat een teken van verbondenheid.

Let op: luisteren en alles op een weegschaal willen leggen werkt natuurlijk niet. Ook niet luisteren om vervolgens zijn eigen mening te kunnen spuien of een discussie uitlokken is een teken aan de wand dat je even afstand moet nemen.

 

12. Hij raakt je aan

Een man die interesse heeft in een vrouw zal ervoor zorgen dat hij haar zo nu en dan lichtjes en ‘toevallig’ aanraakt. Dat hoeft niet altijd een echte knuffel te zijn. Een lichte aanraking van de arm, een korte aanraking van de hand, het zijn allemaal tekenen dat hij lichamelijke toenadering zoekt, zonder dat je er direct iets achter hoeft te zoeken.

Let op: een man die direct bij de eerste ontmoeting heel handtastelijk wordt is er waarschijnlijk alleen op uit om zijn lusten te bevredigen, zonder werkelijk interesse in jou als mens te hebben.

13 Tekenen dat hij echt verliefd op je is verhuizing

13. Hij is er voor je

Heb je hulp nodig bij een verhuizing? Staat hij voor je klaar als je ziek bent of anderszijds hulp nodig hebt? Het is een duidelijk teken dat hij niet alleen aan je denkt, maar je wil helpen met raad en daad. Daarbij wil hij al het mogelijke doen om je leven net iets makkelijker te maken. Ten slotte is het ook de perfecte manier om zijn mannelijke kwaliteiten als helper en beschermer te laten zien.

Let op: in een relatie is het geven en nemen! Als jij alleen maar neemt, dan kan hij al snel de indruk krijgen dat jij alleen op zoek bent naar een redder en niet een vriend of een gelijkwaardige relatie.

Leestip: Verras hem eens met 5 senses gift

 

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in