boek je vakantie bij de ANWB

*Je huis opfleuren? Dat kan als je kiest voor meer groen met Flair Flora eerlijke bloemen en planten. De perfecte keuze voor de bewuste consument die graag meer groen in huis wil. Ik heb twee planten van Fair Flora in huis en vertel je vandaag meer over dit eerlijke en duurzame plantenlabel.

 

Fair Flora voor eerlijke en duurzame planten

We worden steeds bewuster van de impact die onze keuzes hebben op het milieu en de toekomst van onze kinderen. Daarom kiezen we steeds vaker voor duurzame producten. Dat geldt voor producten in de supermarkt, kleding en nu dus ook duurzame en eerlijke planten. Al lijkt het op het eerste gezicht niet iets waar je direct aan denkt. Planten lijken immers duurzaam, eerlijk en zijn natuurlijke producten. Toch kun je hier ook kiezen voor labels die net iets verder gaan dan andere kwekers. Dat geldt in dit geval dus ook voor Fair Flora.

Het team van dit eerlijke plantenlabel bestaat uit zeven vrouwen die zich met hun expertise inzetten voor een mooiere wereld door de verkoop van duurzame bloemen en planten. Hiervoor werken zij samen met duurzame kwekers met footprintberekening. Daarnaast wordt de CO₂ uitstoot per verkocht product gecompenseerd. Ten slotte worden donaties gedaan aan goede doelen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor Fair Flora.

 

 

 

Meer groen met Fair Flora eerlijke bloemen en planten

Zoals sommige van jullie al weten ben ik dol op bloemen en planten. Dat komt omdat ik opgegroeid ben op het platte land (tot mijn 10e) en bijna 13 jaar in de tropen heb gewoond. Een huis zonder planten of tuin is voor mij niet voor te stellen. Toen ik terugkeerde naar Nederland in 2017 waren bloemen en planten de eerste dingen die ik kocht. Inmiddels staan de vensterbanken vol met allerlei (tropische) planten. Nu vind ik persoonlijk dat je nooit te veel planten kunt hebben, dus toen ik de kans kreeg om kennis te maken met Fair Flora was ik direct enthousiast.
Ik zocht twee hele leuke planten uit: de Strelitzia Nicolai en een paarse Anthurium. Twee tropische planten die (op den duur) bloeien. Maar ook planten die niet de meest makkelijke zijn, dat geldt zeker voor de Strelitzia.

 

Meer groen met Fair Flora eerlijke bloemen en planten 4

 

De planten werden op zaterdagmiddag door de directeur zelf bezorgd. En als extraatje kreeg ik ook een handgemaakte bloempot uit Uganda. De bloempotten zijn nieuw in het assortiment en zijn net als de planten duurzaam en uniek. Deze worden gemaakt van bananenbladeren en komen uit Afrika. De naam van de maker staat met een label op de bloempot aangegeven.

 

Meer groen met Fair Flora eerlijke bloemen en planten 1

De planten van Fair Flora zijn herkenbaar aan het grote label met daarop de tekst: I am Fair Flora. Bijzonder aan dit kleurrijke label is dat het meststof is. Je moet het label verscheuren en onder de aarde mengen. Daarmee is je plant 3 maanden lang verzekerd van goede meststoffen. Het label dat gaat composteren bevat namelijk vleermuismest. Uit eigen ervaring weet ik dat er geen betere mest is dan vleermuizenmest.

 

Meer groen met Fair Flora eerlijke bloemen en planten 5

 

De potten zijn deels nog van plastic, maar er wordt door het bedrijf hard gewerkt aan het vervangen van alle kunststof bloempotten. Deze moeten eveneens duurzaam zijn en voldoen aan de kriteria en het streven van het bedrijf om compleet duurzame bloemen en planten te leveren.
Naast het streven om alleen duurzame en eerlijke planten, bloemen en aanverwante producten te verkopen, geeft Fair Flora ook van elke verkochte plant een deel aan een goed doel. Het bedrijf ondersteunt diverse goede doelen in binnen- en buitenland.

 

Voordelen Fair Flora eerlijke bloemen en planten

– Duurzame kwekers met footprintberekening
– Inclusief mest voor de eerste 3 maanden
– Ondersteunen diverse goede doelen
– CO₂ compensatie

 

Nadelen

Eerlijk is eerlijk: ik kan geen minpunt bedenken, tenzij je nu nog geen planten met kunststof potten wilt kopen omdat deze niet duurzaam zijn. Voor de rest is het een op en top fair plantenlabel.

 

Algemeen oordeel

Ik vind het hele idee van duurzame bloemen en planten geweldig. Het feit dat het etiket meststoffen bevat benadrukt het streven van het bedrijf om zo duurzaam mogelijk te werken. De kennismaking met de directeur en zijn uitleg over de werkwijze en alles eromheen was bijzonder prettig. Ik heb alle vertrouwen in het bedrijf en zijn producten. De planten staan inmiddels al enige weken in huis en doen het hartstikke goed. Van mij krijgt Fair Flora dan ook een dikke 10.

*Dit artikel is een samenwerking

Dokteronline.com
Vorig artikel10 Simpele tips voor een schoon en opgeruimd huis
Volgend artikelVisitekaartjes en stickers van studentendrukwerk inclusief winactie
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische tieners.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.