boek je vakantie bij de ANWB

Het is algemeen bekend dat groente gezond is. Helaas kan het bereiden van groente ook best wat tijd kosten. Gelukkig is daar een oplossing voor: meer groente in minder tijd. Ideaal als je weinig tijd hebt of een moeilijke eter in huis hebt.

 

Inhoud

Kom jij aan 250 gram groente per dag?

Volgens de schijf van vijf heb je elke dag groente en fruit nodig. De ideale hoeveelheid groente die je per dag zou moeten eten is 250 gram groente. Dat lijkt heel veel en dat kan het ook zijn als je de groente alleen tijdens het avondeten opdient. Dan heb je al snel een vol bord, waar weinig ruimte overblijft voor vlees, vis, peulvruchten en pasta, aardappel of rijst. Daarom is het makkelijker om deze hoeveelheid te verspreiden over de dag heen. Dat kan bijvoorbeeld door op je boterham met kaas een paar plakken tomaat en komkommer te leggen. Of maak een lekkere groentespread. Of kies voor de nieuwe Verspil-me-nietjes pastabasis van Lidl.

 

Meer groente in minder tijd 3
Spagetthi met groente verspil me nietjes basissaus

 

Meer groente in minder tijd

De Verspil-me-nietjes pastabasis is een saus die gemaakt is van 96% groenten. Ideaal, want op die manier krijg je een groot deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen, zonder dat je bord direct overvol ligt met broccoli, bloemkool, aubergines enz. Zoals de naam al aangeeft is het de ideale basis voor allerlei pasta gerechten. Makkelijk en snel als je zelf weinig tijd hebt om groenten te bereiden. Op die manier krijg je meer groente binnen in minder tijd. Daarnaast vind ik de saus ook perfect geschikt voor groente gerechten. In plaats van lasagne met pasta kun je lasagne namelijk ook heel goed met pompoen maken. Op die manier krijg je zelfs nog meer groenten binnen.

Wat ik zelf ook een groot pluspunt vind is het feit dat de saus geschikt is voor moeilijke eters. Daarbij denk ik vooral aan kinderen die niet altijd gecharmeerd zijn van het eten van groenten. Als je de potjes zo ziet zou je niet vermoeden dat deze bomvol groenten zitten. Voor je moeilijk etende peuter, kleuter of tiener is het gewoon lekkere pastasaus. Jij alleen weet dat het de perfecte vermomming is om je kind meer groenten te laten eten.

 

Meer groente in minder tijd 1
Zo ziet de saus eruit voor het bereiden

 

Verspil-me-nietjes Pastabasis van de Lidl

De pastasaus is niet alleen gemaakt om je meer groente te laten eten. Ook niet alleen voor het gemak, al is dat natuurlijk mooi meegenomen. Veel mensen komen pas laat in de middag of de vroege avond thuis en om dan eerst nog een uur in de keuken te moeten staan om te koken, dat zien veel mensen niet zitten. De saus is om een heel andere reden op de markt gebracht, namelijk het tegengaan van voedselverspilling.

De basis van de pastasaus wordt gevormd door minder perfecte groenten. Groenten waar gewoon niets mis mee is, maar misschien niet voldoen aan het perfecte beeld van hoe groente eruit moet zien. Deze groente wordt verwerkt en vormt de basis van deze saus. Op die manier hoopt Lidl onnodige verspilling van minder perfecte groenten tegen te gaan.

Je vindt de pastabasis naast of boven het schap met verse tomaten. Ideaal om altijd een bakje of twee in huis te hebben voor wanneer je een keer minder tijd hebt en toch voldoende groente wilt eten.

 

Meer groente in minder tijd 2
Spagetthi bolognese met als basis tomaten verspil me nietjes saus

 

Ken jij de Verspil-me-nietjes- pastabasis van de Lidl al?

 

Dokteronline.com

16 REACTIES

  1. Ik ken deze saus niet, maar dat komt ook omdat ik eigenlijk nooit saus koop. Ik eet zelf genoeg groente, eet naast mijn dagelijkse portie groente ook komkommer en tomaat. De saus zal niet verkeerd zijn en misschien helemaal voor kinderen die slecht groente eten.

  2. ik eet schrik niet 800 a 900 gr groenten op een dag, komt ook omdat ik keto eet om medische redenen . ik doe geen boodschappen bij de lidle dus ik ken het niet 😉

  3. Ik eet elke dag rauwe snackgroenten op kantoor. Voorkomt slecht en ongezond voedsel kopen en ik zit er langer vol van. En dan bij het avondeten ook nog groenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in