boek je vakantie bij de ANWB

Na jaren in loondienst te hebben gewerkt, besloot ik een half jaar terug om voor mezelf te beginnen. De vereiste opleidingen voor visagie en semi-permanente make-up had ik al op zak en ik wilde graag als zzp’er geboekt worden.

 

Inhoud

De struggles van een ZZP’er

De inschrijving in de Kamer van Koophandel was een feest en als kers op de taart vond ik een prachtige salonruimte bij mij in de buurt, waar ik klanten zou ontvangen die powder brows willen.

Ik had doelen op papier gezet en een tijdpad waarbinnen ik bepaalde doelen wilde bereiken. Die gedeelte was makkelijk zat, het document zat vol met ambitieuze doelen waaraan ik mijn succes kon meten.

Wat ik echter lastiger vond, was hoé ik ervoor kon zorgen dat deze doelen zouden worden behaald. Met meer dan 1,2 miljoen zzp’ers in Nederland, bleek het in de praktijk een hele uitdaging te zijn om ertussen te komen.

Hoe kan ik me van de rest onderscheiden? Hoe kan ik mijn bedrijf uiteindelijk het beste laten groeien? Met deze twee vragen in mijn achterhoofd, heb ik in de afgelopen maanden heel wat lijnen uitgezet en dingen uitgeprobeerd. Het proces is nog steeds gaande, tot ik mijn succesdoelen heb behaald.

Waar ik het meest trots op ben, is mijn assertieve houding, waardoor ik meer ondernemers heb leren kennen met wie samenwerkingen zijn gestart. Deze blog is daarom ook gewijd aan de kracht van deze samenwerkingen.

 

De kracht van samenwerkingen

Om te beginnen had ik deze blog niet kunnen typen zonder mijn samenwerking met Anja, eigenaresse van deze én ander goedbezochte websites, www.tipsvoormama.nl en www.tipsvoorreizen.nl.

Ik liep al een tijdje rond met het idee om blogs te typen en zo mijn naamsbekendheid te vergroten en stuitte op haar website www.writingwizards.nl, waarin ze op zoek was naar samenwerkingen voor haar goedbezochte websites.

Ik kwam er per toeval achter dat wij bij elkaar in de buurt wonen en tijdens ons kennismakingsgesprek bleken we ook nog eens een goede klik te hebben! Zij inspireert me om mezelf meer te laten zien en uit mijn comfortzone te stappen. Van haar leerde ik de geheimen van online marketing. Hoewel ik aanvankelijk het schrijven van blogs zag als een opstapje, merk ik dat het mijn gedachten steeds vaker in beslag neemt en ik het bloggen nu als een vast onderdeel van mijn werkzaamheden zie!

Ik volg meerdere Facebookpagina’s, waarin het (vrouwelijk) ondernemerschap wordt aangeprezen, vol met tips. Wat ik het meest waardevol vond, was de tip om barterdeals te sluiten, een soort ruilhandel tussen ondernemers. Er wordt dan geen geld betaald voor een product of dienst, maar er staat een ander product of dienst tegenover.

In mijn ogen zijn dit geweldige win-win situaties, waarbij ondernemers elkaar vooruithelpen door elkaars netwerk te versterken en kennis met elkaar delen. Maar, hoe krijg ik iemand zover voor zo’n barterdeal?

Ik besloot om mijn stoute schoenen aan te trekken en berichten te sturen naar andere ondernemers. Naast de nodige afwijzingen (zo kreeg ik regelmatig ‘Nee’ te horen of werd er niet op mijn bericht geantwoord), leverden de berichten mij vooral waardevolle nieuwe connecties op.

Nog meer leuke samenwerkingen

Zo was er Saritha, die hele fijne gezichtsbehandelingen geeft, maar zichzelf eens feestelijk opgemaakt wilde zien voor een feest. Onze barterdeal bestond uit een dermaplaning-behandeling voor mij en een mooie make-up look voor haar.

Op een maandagochtend stapte ik op Diana af, een lokale onderneemster met twee zonnestudio’s in Arnhem. Mijn vraag of zij open zou staan voor een samenwerking werd beantwoord met volmondige ‘Ja, doen we!’. Deze bijzondere ontmoeting leidde tot een introductie in een groep van andere lokale ondernemers, stuk voor stuk vriendelijke en gedreven mensen.

Ik besloot om mee te werken aan de Beauty Fair Arnhem, die plaats gaat vinden op zondag 9 juni, van 13.00-17.00 uur! Ik zal daar touch-ups geven met make-up en de goodiebags die worden uitgedeeld, bevatten geweldige producten en waardebonnen.
Houd de Instagrampagina https://www.instagram.com/beautyfairevent/ in de gaten voor meer informatie over wat er allemaal te beleven zal zijn tijdens dit evenement! In een andere blog zal ik meer uitweiden over dit geweldig initiatief en introduceer ik de bijzondere ondernemers achter dit event.

Meliora’s mooimakers de kracht van samenwerkingen beauty evenementen
De flyer voor de Beauty Fair op zondag 9 juni in de Steenstraat 51 in Arnhem. Zien wij elkaar daar?

 

Mijn telefoontje naar visagiste Ria werd enthousiast beantwoord en na ons kennismakingsgesprek werd ik in de wereld van visagieworkshops opgenomen. Met mijn verleden als leerkracht, bleek het verzorgen van visagieworkshops zeer goed bij mij te passen.

Doordat zij in mij geloofde, werd ik in contact gebracht met de eigenaren van ColorCrew (een promotiebureau voor luxe merken) en werk ik inmiddels met zeer mooie make-upmerken.

Mijn jarenlange ervaring in parfumerieën matcht ontzettend goed met de werkzaamheden en hiermee is het cirkeltje weer rond. Binnenkort start ik met een coachende rol voor make-up artiesten die net zijn begonnen met werken.

Meliora’s mooimakers de kracht van samenwerkingen
Chanel, een van de luxe make-upmerken waarvan ik ambassadeur ben

 

 

Soms heb je vooral geluk nodig

Soms helpt het geluk je ook een handje. Ik ontmoette Elly Vreugd tijdens een avond waarop zij model zat voor de visagie-opleiding. We hadden gelijk een klik en spraken over onze passies (fotografie en visagie) en hoe leuk het zou zijn om eens samen te werken. Ik was op zoek naar een fotograaf met een eigen studio om foto’s te laten schieten voor mijn website.

Elly heeft een prachtige fotostudio in Harfsen waar ze met diverse achtergrondkleuren goed een sfeer kan neerzetten. Ik voelde me daar direct op mijn gemak en samen maakten we geweldige foto’s. Na afloop waren de foto’s prachtig bewerkt, waardoor ik het lastig vond om een keuze te maken!

De foto’s stralen professionaliteit en originaliteit uit, en vormen de basis voor mijn huisstijl.

Meliora’s mooimakers de kracht van samenwerkingen portret
Deze geweldige foto maakte Elly van mij, waaruit op te maken is dat ik semi-permanente make-up zet. Benieuwd naar de andere resultaten? Neem dan eens een kijkje op mijn Instagram pagina

 

Spoiler alert: exclusieve samenwerking en aanbieding voor jou

Elly en ik zijn een samenwerking gestart, waarbij wij andere vrouwelijke ondernemers in het zonnetje willen zetten. Ben jij een vrouwelijke professional en wil jij eens een unieke fotoshoot meemaken? En daarnaast ook nog eens met andere ondernemers netwerken? Markeer dan alvast dinsdag 28 mei in jouw agenda en lees mijn volgende blog!

 

Liefs,

Leah

Dokteronline.com
Vorig artikelVier upgrades die je woning omtoveren tot droomhuis
Volgend artikelMeliora’s mooimakers: unieke fotoshoot women branding
Leah
Leah Hovingh-Nguyen (36 jaar) schrijft graag over wat haar leven mooi maakt en hoe zij als freelance visagiste telkens anders leert kijken naar schoonheid. Als stiefmoeder van 2 tieners en vrouw van Robert (43 jaar) verveelt zij zich maar zelden en gaat ze in haar vrije tijd graag op pad met haar gezin. Met een achtergrond in in het onderwijs zit het in haar bloed om informatie te delen en blijft zij lerende. Ze heeft een zwak voor life-hacks om het leven mooier te maken, dus voel je vrij om dit met haar te delen. Wil je een afspraak boeken of mijn werk volgen? Hieronder vind je de links naar mijn Insta en website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in