boek je vakantie bij de ANWB

Ben je nog op zoek naar hét element wat jouw tuin afmaakt? Dan zou je eens kunnen kijken naar mooie beelden. Een beeld heeft een unieke uitstraling en vertelt vaak een verhaal. Er zijn diverse tuinbeelden waaruit je kunt kiezen. Hierin zijn vele stijlen te vinden. Denk aan een opvallend beeld, of eentje die wat meer in blend met de rest van je tuin. Daarnaast varieert het ook in materiaal. De een houdt meer van staal, de ander kiest weer voor steen en iemand anders heeft meer interesse in bronzen beelden. Ben je op zoek naar een specifiek beeld dat goed aansluit bij je tuin? Dan zou je ook nog een tuinbeeld op maat kunnen laten maken. 

Inhoud

Goede bescherming voor je beelden

Zodra je een mooi beeld hebt gevonden voor in de tuin, is het een keuze om deze wel of  niet te onderhouden. Het kan zo zijn dat je het beeld om de zoveel tijd schoon wilt houden om deze in zijn originele staat de behouden. Daarnaast is het ook een optie om het beeld op te laten gaan in de rest van de natuur waardoor deze meer gaat in blenden met de rest van de tuin. Het is overigens wel zo dat de tuinbeelden speciaal met weerbestendig materiaal zijn gemaakt. Of een beeld lang meegaat ligt natuurlijk ook wel aan de kwaliteit. Zo kun je voor een exclusieve collectie gaan, waarbij er meer tijd is besteed aan het ontwerp en de afwerking. 

Laat beeld goed tot zijn recht komen

Maar waar zet je een beeld dan neer? Als je het beeld wilt beschermen tegen wind en regen, dan is het een idee om het beeld onder een overkapping te zetten. Het is echter zo dat het beeld dan niet helemaal tot zijn recht komt. Het kan wel een leuke aanvulling zijn voor de rest van de ruimte. Heb je een ruimte tuin? Dan is het leuk om het nieuwe beeld een eigen plek te geven waar die goed tot zijn recht komt. Denk aan het einde van jouw aangelegde zwembad of aan het begin van een looppad. Het kan allemaal. De beelden moeten wel goed vastgezet worden, aangezien je met vele weersomstandigheden te maken hebt.

Tuin mooi op orde

Als je een tuinbeeld aanschaft, dan wil je natuurlijk wel dat de rest van de tuin op orde is. Het is daarom aan te raden om eerst je tuin op te knappen voordat je een mooi beeld uitzoekt. Het zal eigenlijk het laatste detail moeten zijn wat jouw tuin helemaal afmaakt. Als het gaat om een nieuwe tuin, dan zijn hier vele stijlen in. De een houdt ervan om veel groen terug te laten komen. De ander houdt juist van veel stenen en wilt zo min mogelijk onderhoud hebben aan planten. Wil je graag de staat van je planten behouden en kunnen genieten van dezelfde uitstraling in elk seizoen? Dan zijn er tegenwoordig mooie nep planten die je in een tuin kunt zetten. 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in