boek je vakantie bij de ANWB

MDT Cultuur & Kunst, een van de gehonoreerde MDT-projecten uitgezet door het ministerie van OCW, heeft met enthousiasme aangekondigd dat zij de handen ineenslaan met UNITY. UNITY is een Nederlandse meidengroep bestaande uit Naomi Traa, Maud Noordam, Jayda Monteiro da Silva en Demi van den Bos. De gezamenlijke missie van deze samenwerking is om jongeren van 12 tot 30 jaar aan te moedigen hun horizon te verbreden, zich in te zetten voor anderen en waardevolle verbindingen te leggen buiten hun eigen leefwereld.

 

Inhoud

UNITY roept fans op om op zoek te gaan naar onvertelde verhalen

Verhalen ontdekken en in de spotlight zetten, dat is precies waar MDT Cultuur & Kunst met hun programma op aanspoort. Door de eerdere samenwerking met UNITY – die met hun muziek veel Nederlandse jongeren aanspreekt – was de keuze snel gemaakt om samen de oproep aan jongeren in Nederland te doen.

Ga zelf ook op zoek naar onvertelde verhalen van jouw grootouders of andere senioren in jouw omgeving. Zij zijn ook jong geweest en hebben onverwachte avonturen beleefd en kennis verzameld. De meidengroep spoort jongeren aan om deel te nemen aan deze uitdaging door een video te maken waarin ze, met hun opa of oma, dansen op de nummers waar de ander voor het eerst op danste als jongere.

mtd project unity onvertelde verhalen unity

Op 23 december stond UNITY in de Melkweg voor een groot Kerstconcert, waar zij hun oproepvideo voor het eerst met hun fans deelden, waarna deze live is gegaan op hun social kanalen om nog meer bewustwording te creëren en als inspiratie voor hun fans om hetzelfde te doen. Hierbij benadrukken ze dat deelnemers met de mooiste, meest verrassende of ontroerende video’s op hun socials, kans maken om in hun nieuwe videoclip gefeatured te worden.

“We geloven dat het cruciaal is om jongeren aan te moedigen buiten hun comfortzone te treden, nieuwe ervaringen op te doen en te ontdekken dat je meer kunt leren van anderen dan je verwacht. Samen met UNITY kunnen we een brug slaan tussen generaties en hopen we een positieve impact te hebben op de levens van de jongeren en senioren die deelnemen”, aldus Jerry Rijstenbil, projectleider van MDT Cultuur & Kunst.

 

Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. Tijdens een MDT-traject ontwikkel je in korte tijd jouw talenten, doe je iets voor een ander en/of de samenleving en ontmoet je mensen buiten je eigen leefwereld. Er zijn MDT-trajecten op allerlei verschillende thema’s, van natuur en milieu, tot media, de zorg, ICT, politiek, onderwijs en sport. MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries.

 

Over UNITY

UNITY won in 2020 het Jr. Songfestival, waardoor zij Nederland mochten vertegenwoordigen op het Jr. Eurovisie Songfestival. Na dit avontuur hebben de meiden niet stilgezeten. Ze hebben hun repertoire verder uitgebreid en brachten nummers uit over kracht, zelfbewustzijn en eenheid.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in