boek je vakantie bij de ANWB

De restaurants zijn weer open! Ontdek vandaag of uit eten bij Multifood in Arnhem ook iets is voor jou. Ideaal om te combineren met een stedentrip naar Arnhem.

 

Inhoud

Ontdek Arnhem

Arnhem, in het oosten van het land, is een ontzettend leuke stad. Of eigenlijk is het een combinatie van stad en dorp. Het centrum is zeer uitgebreid en je vind hier werkelijk alle grote winkelketens. Denk daarbij aan Primark, Blokker, Zara, C&A, Hema, H&M, Kruidvat, So Low en veel meer. Daarnaast zijn er ook genoeg kleine winkels waar je tal van producten kunt kopen.

Overigens hoef je niet alleen voor de winkels een stedentrip te maken naar Arnhem. Geniet van de historische gebouwen in de binnenstad. Of zoek juist de natuur op. Het is namelijk ook een hele groene stad met tal van parken, kleine strandjes en zelfs een meer (Rijkerswoerdse plassen). Verder kun je Burgers Zoo bezoeken en het Nederlands Openlucht Museum.

Natuurlijk ontbreken restaurants ook niet. Er is volop keuze, zodat je na een dagje shoppen heerlijk bij kunt tanken en kunt genieten van heerlijk eten.

Arnhem
Stadspoort Arnhem

Uit eten bij Multifood in Arnhem

Als eerste wil ik aangeven dat je je niet door de naam moet laten misleiden. De naam is namelijk niet helemaal toepasselijk voor wat je krijgt en kunt verwachten. Toen ik de naam Multifood de eerste keer las, associeerde is het met een supermarkt/snackbar. Gelukkig is dat het niet.

Leuk detail: de kleine kommetjes zijn handgemaakt

Multifood is een klein restaurantje bij de Markt in Arnhem. De inrichting binnen is redelijk simpel gehouden (zwart meubilair en zwart/oranje muur). Het geheel wordt opgefleurd met handgemaakte borden en kommen. Hier komt het gezicht achter het restaurant veel beter tot uitdrukking: veelzijdig, multicultureel en kleurrijk. Bij mooi weer kun je buiten op het terras zitten.

Uit eten bij Multifood in Arnhem handbeschilderde kommen
Handgemaakte kommen sieren de muur

Wij gingen hier eten met een Social Deal: voor 14,99 euro per persoon zouden we genieten van een driegangen menu. Ik zeg opzettelijk zouden, want door miscommunicatie ging er iets fout met ons voorgerecht. Dit werd uiteindelijk gecompenseerd door een dubbel nagerecht. Maar daarover zo meteen meer.

Je kunt hier a la carte eten of een driegangen diner kiezen. De normale prijs hiervan is 19,99 euro. Wij kochten een deal en betaalden 14,99 euro. Hiervoor krijg je dus een voorgerecht (keuze uit twee salades of soep van de dag), diverse hoofdgerechten (verschillende grillplaten, een vega plaat of diverse pizza;s) en nagerechten (keuze uit: Arabisch ijs, kanafeh, baklava of koffie).

Uit eten bij Multifood in Arnhem terras
Terras

 

Onze ervaring met Multifood

Zoals ik al eerder aangaf ging er iets mis met het bestellen van onze voorgerechten. Wij hadden de bestelling doorgegeven aan de serveerster, vervolgens kwam de restauranteigenaar ook een bestelling opnemen. Ik gaf aan dat we de voorgerechten al door hadden gegeven. Hij dacht dat we deze al hadden gehad/niet hoefden. Uiteindelijk kregen we dus geen linzensoep en gemengde salade met feta. Dat was wel jammer, aangezien ik dol ben op salade.

Het hoofdgerecht maakte veel goed. Er werd gekozen voor twee verschillende grill mixjes en een falafel mix. Bij de hoofdgerechten heb je keuze uit rijst, bulgur en frietjes. Mocht je geen fan zijn van grillmixen, dan kun je ook voor een pizza kiezen.

Uit eten bij Multifood in Arnhem mix met bulgur
Mix met bulgur

 

Uit eten bij Multifood in Arnhem grillmix
Grillmix met frietjes

 

Uit eten bij Multifood in Arnhem falafel
Falafel met heerlijke humus

 

Wij zouden de tweede ronde drinken van het huis krijgen als compensatie voor het gemiste hoofdgerecht. Ook hier weer zouden, want ook daar ging iets mis 😉 voor het nagerecht kozen we Arabisch ijs. Omdat we het voorgerecht niet hadden gekregen, kregen we de optie voor nog een nagerecht. Uiteindelijk werd in goed overleg voor baklava gekozen. Dat is normaal mierzoet, dus ik had er mijn bedenkingen bij. Niet omdat het niet lekker is, maar ik hou totaal niet van zoet, met uitzondering van ijs.

Inmiddels was ons plekje op het terras niet meer zo aangenaam en was mijn zoon helemaal aan het trillen van de kou. Gelukkig waren we de laatsten en konden we probleemloos binnen zitten. Het Arabische ijs was ontzettend lekker. Mocht je het niet kennen, hieronder zie je de foto. Het is vanilleijs met pistachenoten. Echt heerlijk en dankzij de stukjes noten extra crunchy. De baklava was zoals beloofd niet te zoet. Toch heb ik er maar 1 stukje van gegeten, gewoonweg omdat ik niet van zoet hou en dan is alles al snel te veel.

Uit eten bij Multifood in Arnhem arabisch ijs en baklava
Arabisch ijs met pistachenoten en baklava

 

Uiteindelijk kregen we nog een ronde drinken van het huis. Zoals ik eerder aangaf zouden we de tweede ronde ook van het huis krijgen, maar bij het afrekenen (via Social Deal betaal je alleen voor het eten en het drinken reken je ter plaatse af) betaalden we gewoon voor 6 drankjes. Aangezien we ondanks alles genoten hebben en we de horeca wilden steunen kregen ze ook nog eens een leuke fooi van ons.

Al met al is het eten heerlijk, de bediening vriendelijk en het is zeker een aanrader. Ze doen ook aan afhaal en bezorging mocht je in Arnhem wonen!

 

Adres van deze hotspot

Markt 19
6811 CG Arnhem

Tel: 026-7854777

 

Openingstijden

Dinsdag en woensdag 12:00 – 22:00 uur

Donderdag, vrijdag en zaterdag 12:00 – 00:00 uur

Zondag 12:00 – 22:30 uur

 

 

Dokteronline.com
Vorig artikelStop met het weggooien van plastic flessen vanaf 1 juli betaal je statiegeld
Volgend artikelDIY abstracte schilderijen (kidsproof)
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in