Hét recept om zelf natuurlijke antibiotica kurkuma melk golden milk (haldi ka doodh) te maken volgens oud Indiaas recept. Antibiotica: vroeg of laat moet iedereen wel een keer eraan geloven en de bijwerkingen van chemisch geproduceerde antibiotica zijn vaak niet mals. Niet alleen worden de goede cellen in het lichaam aangevallen, het afweer systeem wordt verzwakt met in het ergste geval resistentie tot gevolg. Zelfgemaakte antibiotica daarentegen is gezond, kent geen bijwerkingen en is eenvoudig en snel zelf te maken.

 

De geneeskracht van Kurkuma

Kurkuma heeft in de afgelopen jaren veel aandacht getrokken vanwege zijn talloze voordelen voor de gezondheid. Maar voor Indiërs is het altijd al een genezend kruid geweest. In India is het is een bekend huismiddel voor problemen die samenhangen met een gevoelige huid, kou, pijn op de borst, keelpijn, kiespijn en vele andere kwalen die elke Indiase moeder trotseert.

Recente studies hebben zelfs aangetoond dat kurkuma een wezenlijke bijdrage kan leveren in het genezen van ziekten zoals kanker en de ziekte van Alzheimer. Dit geeft de geneeskracht van dit bittere en bijna peperachtige kruid perfect aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat kurkuma niet alleen deel uitmaakt van de dagelijkse Indiase keuken, maar vooral ook te gebruiken is als natuurlijk antibioticum.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediënten kurkuma melk (haldi ka doodh)

Onderstaand recept is voldoende voor 2 grote glazen, die direct na bereiding opgedronken moeten worden.
– 2 kopjes verse Koeienmelk
– ½- 1 theelepel Kurkuma poeder
– 2-3 hele Peperkorrels
– 2-3 hele kardemompeulen (gebroken)
– 1,5 cm lange Gember
– Saffraan (snufje, optioneel)
– Honing of suiker (beiden optioneel)

Benodigdheden

Pannetje
Fijnmazig zeef
Glazen

 

Zo maak je natuurlijke antibiotica kurkuma melk golden milk

1. Verwarm alle ingrediënten in de pan voor 2-3 minutenOLYMPUS DIGITAL CAMERA
2. Breng op smaak met suiker of honing indien gewenst
3. Zeef het mengsel
4. Laat het afkoelen tot drinkbare warmte en drink het geheel direct opOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vind je dit nou niet zo lekker of heb je niet alles in huis? Maak dan gebruik van andere natuurlijke antibioticum huismiddeltjes die je waarschijnlijk gewoon in de keuken hebt liggen.

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.