boek je vakantie bij de ANWB

Het gebruik van onderstaande natuurlijke antibioticum huismiddeltjes voegt niet alleen een nieuwe dimensie toe aan je gerechten, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Onderstaande natuurlijke producten zijn effectief in het bestrijden van allerlei aandoeningen. Daarom worden ze ook wel natuurlijke antibiotica of natuurlijke medicamenten (huismiddeltjes) genoemd. Met natuurlijke medicijnen verhoog je je weerstand, voorkom je dat je ziek wordt en chemisch geproduceerde medicatie moet gaan slikken.

 

Inhoud

Knoflook

Al eeuwenlang zweren mensen bij het gebruik van knoflook als curatief middel. In de oudheid werd knoflook gebruikt om ademhalingsstoornissen, kou, hoest en griep te behandelen. Tijdens WO I werden zelfs knoflookkompressen gebruikt om infecties te voorkomen bij open wonden.

Jarenlange studies hebben wetenschappers er inmiddels van overtuigd dat knoflook effectief is in de strijd tegen beroertes, hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, hartproblemen en het voorkomen van huidinfecties.

De stof allicine, die werkt als een natuurlijk antibioticum, is hiervoor verantwoordelijk. Dankzij deze stof wordt de immuniteit van het lichaam versterkt en worden vrije radicalen uitgeschakeld. Dit is voor de algehele gezondheid goed.

 

v

 

Uien

Uien, die tot hetzelfde geslacht als de knoflook behoren, bezitten een heleboel geneeskrachtige eigenschappen. Dat komt door de flavonoïden die in uien zitten. Een breed scala aan krachtige antioxidanten verbeteren de bloedsomloop, beschermen het lichaam tegen diabetes en een hoog cholesterolgehalte.

Daarnaast bevorderen ze een goede spijsvertering en bieden bescherming tegen hart- en vaatziekten. Het extract van uien kan gebruikt worden bij de behandeling van verkoudheid en hoesten. Dankzij de antibacteriële stoffen kunnen uien ook gebruikt worden om de beet van een insect of ander dier te ontsmetten. Een ui halveren en op het nachtkastje zetten helpt om van een vervelende verkoudheid af te komen.

 

natuurlijk antibioticum huismiddeltje uien

 

Gember

Reeds duizenden jaren wordt gember gebruikt in de alternatieve gezondheidszorg. Dat komt omdat de in gember aanwezige stoffen gingerol, shogaol en zingiberene zowel anti- inflammatoir als antibacterieel zijn. Deze stoffen zorgen ervoor dat slijm op natuurlijke wijze verwijdert wordt. Hierdoor voorkom je problemen aan de bovenste luchtwegen zoals bij griep, hoest en verkoudheid het geval is. Daarnaast heeft gember ook invloed op de werking van de maag.

Regelmatige consumptie van gember vermindert chronische vermoeidheid, bevordert de bloedsomploop en stabiliseert de bloedsuikerspiegel (aanrader voor diabetes patiënten). Bovendien verbetert het de gezondheid van het hart, ondersteunt het immuunsysteem, bestrijdt kanker en is werkzaam als natuurlijke pijnstiller. Elke dag vers getrokken thee van gember drinken, kan astma patiënten helpen om hun luchtwegen vrij te houden. Hierdoor kan het gebruik van inhalers vermindert of zelfs overbodig worden.

 

natuurlijk antibioticum huismiddeltje gember

 

Kurkuma (turmeric of geelwortel)

Als je op zoek bent naar natuurlijke antibiotica dan is kurkuma het antwoord.  Kurkuma, ook bekend als geelwortel, beschermd het lichaam optimaal tegen bepaalde soorten bacteriën en heeft zowel anti-inflammatoire als antiseptische eigenschappen.

Kurkuma is geschikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen, variërend van kleine schaafwonden, snijwonden tot aan grote  wonden. Wonden die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door andere ernstige aandoeningen zoals lepra, psoriasis, eczeem en schurft kunnen met kurkuma behandeld worden.

Daarnaast is het kruid goed voor de lever, hart en spijsverteringskanaal. Niet onbelangrijk: steeds meer wetenschappers zijn ervan overtuigd dat geelwortel het ontstaan van tumoren kan voorkomen en zelfs kleine tumoren kan genezen. Het bloedzuiverende effect van kurkuma wordt eveneens gebruikt om MRSA infecties te behandelen, aangezien gewone antibiotica vaak niet het gewenste effect heeft.

Het beste kan kurkuma dagelijks ingenomen worden door aan elke maaltijd een lepel toe te voegen. Je kunt van kurkuma ook golden milk of Indiase Haldi ka doodh bereiden. Deze kurkuma melk is niet alleen gezond, maar garandeert een betere werking dan veel traditionele geneesmiddelen (spreek uit ervaring).

 

Vitamine C

Het zal zeker geen verrassing zijn dat Vitamine C in de lijst staat van natuurlijke medicatie. Hoge doses vitamine C hebben het natuurlijke vermogen om antibiotica resistente zieken te genezen. Zowel fruit als groentes met een hoog vitamine C gehalte kunnen gebruikt worden als natuurlijk antibioticum. In water opgeloste vitamine C speelt een belangrijke rol in het lichaam, omdat deze snel opgenomen wordt en schadelijke micro-organismen vernietigd.

Daarnaast versterkt het gebruik van vitamine C het immuunsysteem (voorkomen is immers beter dan genezen) en zorgt voor een goede productie van witte bloedcellen.  Vitamine C  bevordert bovendien de genezing van huidbeschadigingen. Een uitgeperste citroen in een glas warm water, zonder suiker eraan toegevoegd, geven al binnen een dag merkbare veranderingen bij keelpijn, hoest, griep en verkoudheid.

natuurlijk antibioticum huismiddeltje vitamine C

 

Honing

Lang voordat er sprake was van synthetische medicatie, werd honing gebruik als natuurlijke antibiotica en geneesmiddel. Zowel bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen als in de strijd tegen andere ziektes. Dit was voornamelijk te danken aan de natuurlijke antivirale, antiseptische, anti-inflammatoire en antibacteriële enzymen die de groei van bepaalde bacteriën voorkomen.

Honing is dan ook multi inzetbaar als het om de gezondheid gaat. Let wel: het moet daarbij om natuurlijke (biologische) honing gaan! Helaas zijn er veel merken op de markt gebracht worden, waarbij de honing gemengd wordt met kunstmatige stoffen, die de werking van de honing ondermijnen.

natuurlijk antibioticum huismiddeltje honing

 

Groene thee

Groene thee is onmisbaar in de keuken als natuurlijk antibioticum. De krachtige antioxidanten die voorkomen in groene thee versterken het immuunsysteem en zijn onmisbaar in de strijd tegen infecties. Groene thee bestrijdt infecties zoals E-coli en Streptococcus in combinatie met andere antibiotica.

Los van dit alles, blijkt uit onderzoek dat de gezonde bestanddelen in groene thee bijdragen om de negatieve bijwerkingen van synthetische antibiotica te onderdrukken en voorkomen. Dagelijks groene thee drinken betekend een natuurlijke versterking van het afweersysteem.

Bovendien blijkt het een effectief wapen in de strijd tegen overgewicht. Wist je overigens dat thee nog meer toepassingen kent? Lees hier alles over in 6 gezonde toepassingen voor thee.

 

natuurlijk antibioticum huismiddeltje groene thee

 

Grapefruit zaad

Steeds vaker komt de wetenschap erachter dat de zaden van bepaalde vruchten heilzame stoffen bevatten die eigenlijk onontbeerlijk zijn voor een gezonde levensstijl. Dit geldt ook voor grapefruit zaden, die natuurlijke anti-virale, anti-schimmel en antiseptische stoffen bevatten.

Als deze zaden gecombineerd worden met andere antioxidante stoffen, dan kan het lichaam beschermd worden tegen vrije radicalen en ernstige kwalen. Het extract van de grapefruit zaad verhoogt de natuurlijke weerstand. Het beperkt de groei van schadelijke bacteriën die onder andere schimmel veroorzaken.  Bovendien blijft de natuurlijk balans in het lichaam onaangetast.

 

Oregano olie

Oregano olie is een allrounder en kan ingezet worden als natuurlijke antibiotica. De olie stimuleert de immuniteit en houdt infecties op afstand. Het gebruik van oregano olie dateert al uit de oudheid. De olie werd 3000 jaar geleden al ingezet als anti-bacterieel, schimmelwerend, krampstillend, verdovend, anti-parasitair middel en als tegengif.

Oregano olie kan gebruikt worden bij de behandeling van uiteenlopende infecties. Voetschimmel, insectenbeten, allergieën, acne, sinusitis, tandvleesontsteking, spijsverteringsstoornissen (voedselvergiftiging), keelpijn, bronchitis en verkoudheid.

 

Niet genoemde, maar eveneens bijzonder gezonde producten die het lichaam kunnen beschermen tegen vrije radicalen en dienst kunnen doen als vervanger van traditionele medicatie zijn onder andere Omega 3 (visolie) en kokosolie. Zelfs rode pepers hebben heilzame eigenschappen, waar het lichaam baat bij heeft. Gebruik jij wel eens natuurlijke antibioticum huismiddeltjes? Zo ja, welke gebruik jij?

Dokteronline.com

7 REACTIES

  1. Fijne tips die iedereen zou moeten kennen. Ik ken mij de afgelopen tijd ook in verdiept vanwege de gezondheid van mijn moeder.

    • Als je al met gezondheidsklachten te maken hebt, dan is het zeker aan te raden, maar let op: ook natuurlijke middelen kunnen invloed hebben op medicatie

  2. Vooral als gevolg van zachtere actie, vrij van bijwerkingen. Goji bessen worden steeds meer opgenomen in de consumenten als super-voedingsmiddelen. Momenteel zijn ze niet alleen gebruikt in de cosmetische industrie, maar ook in het geval van gewichtsverlies supplementen. Dus, zoals je kunt zien, Goji bessen bieden een zeer brede toepassing. En dat allemaal op kosten van talrijke vitaminen en mineralen in hun samenstelling. Goji Cream bevat geen verstopte substanties, waardoor de huid continu wordt geoxygeneerd en detox-processen ondergaan. Regelmatig gebruik van Goji Cream zal uw huid helpen haar vitaliteit, zachtheid en stevigheid te herstellen. Het zal duidelijk worden gevoed en bestand tegen de schadelijke effecten van de externe omgeving. Goji Cream bevat ook UV-filters, die beschermen tegen schadelijke straling en helpen om beschadigde huidcellen te herstellen. alle feedback Goji Cream wordt aanbevolen door toonaangevende schoonheidsspecialisten over de hele wereld. Hoe gebruikt u Goji Cream? Volg deze 3 stappen om de effectiviteit van Goji Cream te maximaliseren: Stap 1 : Verwijder alle make-up en maak uw gezicht schoon met behulp van gezichtsreiniger of lotion. Stap 2 : Breng een beetje crème aan op de gezichtshuid, masseer het in met cirkelvormige bewegingen en voorkom dat de crème in de ogen of op de lippen komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in