boek je vakantie bij de ANWB

Ken je O’Casey’s nog niet? Tijd om hier verandering in te brengen. Deze Haagsche pub is namelijk in 2019 uitgeroepen tot beste Ierse pub ter wereld. Hier komen historie, cultuur en gastronomie op perfecte wijze samen. Ontdek alles over lekker eten bij O’Casey’s Irish Pub in Den Haag.

 

Inhoud

Wat is O’Casey’s Irish Pub in Den Haag?

Je vindt O’Casey’s Ierse Pub aan het Noordeinde, net iets verder lopen dan Paleis Noordeinde. Sterker nog: vroeger was de pub onderdeel van het paleis. Dit was namelijk de voormalige koninklijke schatkamer. Daar zie je overigens niets meer van terug, want als je eenmaal de drempel overstapt waan je je daadwerkelijk in een Ierse pub.

Een pub die wereldwijd bekend is en waar zowel de gewone (Haagsche) burger over de vloer komt als koninklijke visite (de prins van Engeland was hier op bezoek). Je kunt hier terecht voor de bar, de (bier)tuin en het restaurant. Dit maakt het ontzettend aantrekkelijk om je dagje Den Haag op heerlijke wijze af te sluiten.

 

Lekker eten bij O’Casey’s Irish Pub in Den Haag

Zoals jullie weten probeer ik geregeld uit eten te gaan. Normaal sta ik elke dag in de keuken om vanaf scratch eten te maken, daarom is het extra fijn als ik dat een keer niet hoef te doen en toch kan genieten van heerlijk eten. Vaak kom ik dan bij de Griek, zoals bijvoorbeeld bij Milos in Den Haag, omdat ik nu eenmaal gek ben op de Griekse keuken. Maar ik heb ook wel eens bij een sportsbar gegeten en heel bijzonder in de Dinner train.

Een pub had ik nog nooit bezocht en ik wist dan ook niet wat ik ervan kon verwachten. Natuurlijk had ik al een kijkje op de website genomen, maar dat geeft de sfeer niet zo goed weer. Helaas troffen mijn dochter en ik het niet: de tuin was behoorlijk vol en aangezien daar gerookt mag worden, was dat niets voor ons.

Gelukkig was er binnen voldoende plek om te zitten. Je kan goed zien dat het een pub is, want het hart van het gebouw is de zeer uitgebreide bar. Wij drinken geen alcohol, dus voor ons was dit niet van belang. Wel kon ik zien dat er zeer ruime keuze is in (sterke) drank.

Wat de inrichting betreft spreken beelden meer dan woorden, daarom hieronder een kleine sfeerimpressie.

Lekker eten bij O’Casey’s Irish Pub in Den Haag inrichting

Lekker eten bij O’Casey’s Irish Pub in Den Haag inrichting 3

Lekker eten bij O’Casey’s Irish Pub in Den Haag inrichting 1

Lekker eten bij O’Casey’s Irish Pub in Den Haag inrichting pub

 

De restaurantkaart is beperkt (veel fijner omdat je zo geen keuzestress krijgt), maar de porties zijn zeer ruim en smaken heerlijk. Omdat we niet wisten wat we konden verwachten kozen we alleen voor een hoofdgerecht en niets om te knabbelen of als voorafje. Dat kwam overigens ook omdat we de porties zagen die naar andere tafels gingen en wij bang waren dat we dan ons eten niet op zouden krijgen.

Mijn dochter ging voor de hamburger met friet en ik bestelde spareribs. Helaas troffen wij het op deze dag niet wat personeelsbezetting betrof. De keukenmedewerkster was onwel geworden, waardoor kokkin er alleen voor stond en ook was er een tekort aan bediening, waardoor we lang op ons eten moesten wachten. Kan gebeuren en gelukkig heeft mijn dochter in de horeca gewerkt, dus we weten van alle personeelstekorten en de daardoor hoge werkdruk op het overige personeel.

Lekker eten bij O’Casey’s Irish Pub in Den Haag hamburger

Lekker eten bij O’Casey’s Irish Pub in Den Haag spareribs

Overigens was van het laatste geen sprake. In plaats van het personeel te pushen om nog harder te lopen die avond, besloot de eigenaar/manager (geen idee) om een bord op de deur te hangen dat er vanwege onderbezetting niet de normale service geleverd kan worden. Ook kregen bezoekers de optie om thuisbezorgd te laten komen voor eten, aangezien de keuken die normaal tot middernacht open is al om 20:00 uur ging sluiten. Chapeau voor deze werkwijze!

Toen we uiteindelijk ons eten kregen hebben we wel heerlijk gesmuld van ons eten. Vooral de portie hamburger met friet was behoorlijk groot. Je kon echt proeven dat het allemaal vers is en met liefde bereid.

Ben je nu zelf benieuwd naar O’Casey’s Irish Pub? Hieronder vind je alle bezoekersinformatie, zodat je het zelf kunt ervaren en proeven.

 

Algemene informatie O’Casey’s Ierse Pub

O’Casey’s

Noordeinde 140

2514 GP Den Haag

Tel: 070 – 3630698

Mail: mail@ocaseys.nl

 

Openingstijden:

Maandag – donderdag: vanaf 15:00 uur

Vrijdag, zaterdag en zondag: vanaf 12:00 uur

 

 

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in