boek je vakantie bij de ANWB

Was werkkleding tot voor kort vooral praktisch, tegenwoordig mag werkkleding modieus zijn en gezien worden. Om optimaal te genieten van mooie werkkleding moet deze perfect onderhouden worden. Ontdek nu onderhoudstips voor je werkkleding, zodat je elke dag goed verzorgd op het werk verschijnt.

 

Inhoud

Werkkleding van praktisch tot modieus

Afhankelijk van je werk moet je je werkkleding hierop afstemmen. Op kantoor heb je nu eenmaal hele andere kleding nodig dan voor het werken in de tuin. Welke kleding je ook nodig hebt met comfortabele werkkleding van Engelbert Strauss heb je de perfecte werkjas, schoenen, polo of overall in huis. Overigens vind je bij Engelbert Strauss niet alleen bovenkleding, maar ook sokken, boxershorts en riemen. Ideaal, want daarmee stel je een complete werkoutfit samen, waarbij alles perfect met elkaar matcht.

De collectie is niet alleen veelzijdig, maar er worden ook hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van elk kledingstuk. Daarnaast wordt de veiligheid niet uit het oog verloren, want veiligheid staat voorop, zeker als het gaat om werken buitenshuis. Veiligheid is vooral van belang voor een werkjas en een werkbroek.

 

Onderhoudstips voor werkkleding

Je werkkleding wil je niet alleen schoon houden, maar ook in perfecte staat. Niets zo vervelend als verwassen kleding die misschien ook nog eens gaat pillen. Om dit te voorkomen moet je de werkkleding op de juiste wijze onderhouden. Sommige werkgevers nemen dit onderhoud voor hun rekening, maar in de meeste gevallen zul je zelf op moeten draaien voor het onderhoud van je werkkleding. En dat doe je het beste met onderstaande tips.

 

Hoe werkkleding goed wassen?

Eigenlijk begint het onderhoud van je kleding met wassen. Dat wil zeggen dat je de kleding bij voorkeur binnenstebuiten draait voordat je deze in de wasmachine stopt. Check ook het kledinglabel om te zien of er bepaalde voorschriften aangegeven staan. Als dit niet het geval is kun je kijken van welke stof de kleding gemaakt is. Hier kun je het wasprogramma op aanpassen. Was alleen kleren met dezelfde kleuren om verkleuring te voorkomen.

Na het wassen kun je de kleding in de droger stoppen of op een wasrek hangen. Vergeet daarbij niet om de kleding eerst goed uit te kloppen. Of een kledingstuk gestreken moet of mag worden ligt aan de stof. Vergeet dit niet te checken op het label, want niet alle stoffen mogen gestreken worden.

Zijn de kleren netjes gewassen, eventueel gestreken en gevouwen? Dan kun je ze opbergen. Om te voorkomen dat je kleding in de kast beschadigd moet de kledingkast op orde zijn. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

 

Gaan werkkleren lang mee?

Hoe lang werkkleren meegaan hangt van een aantal factoren af, waaronder de kwaliteit en de omstandigheden waaronder de kleding gedragen wordt. Vooral onder barre omstandigheden buiten (winter, omgeving met veel modder en gras) kunnen er vlekken ontstaan die moeilijk te verwijderen zijn. Dit kan van invloed zijn op hoe lang werkkleren meegaan, alhoewel er tegenwoordig gelukkig genoeg speciale wasmiddelen bestaan voor het verwijderen van de meest uiteenlopende vlekken.

Daarnaast speelt het onderhoud van werkkleren een cruciale rol in hoe lang deze meegaan. Als je de wasschriften opvolgt, de kleding op de juiste manier in de kast bewaard en de keuze voor kleding afstemt op de werkzaamheden, dan kun je heel lang genieten van je werkkleding.

Verkijk je dus niet op de prijs, maar kijk vooral naar de eisen waaraan goede werkkleding moet voldoen. Werk je veel op de openbare weg? Dan kies je voor kleding met signalering. Moet je juist veel knielen? Dan zijn schuine zakken ideaal, omdat deze voorkomen dat gereedschap tijdens het werken uit je zak rolt. Ben je veel bezig met gereedschap in het algemeen? Dan is kleding met veel zakken een aanrader. Op die manier voorkom je vroegtijdige slijtage en gaat je werkkleding veel langer mee.

 

 

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in