boek je vakantie bij de ANWB

Overnachten in Noorwegen tijdens een rondreis: ontdek alles wat je moet weten. Noorwegen, je kent ongetwijfeld de jaloersmakende foto’s van de schitterende fjorden en waanzinnige bergen. Voor velen is dit niet het eerste land waar ze aan denken om naartoe te gaan voor een vakantie. Toch biedt Noorwegen juist heel veel mogelijkheden om de meest waanzinnige rondreis te maken. Wist je dat je in Noorwegen, naast kamperen, kunt overnachten in voordelige kampeerhutten en dat het ook is toegestaan om te gaan wildkamperen?

 

Inhoud

Kamperen in Noorwegen op campings

In Noorwegen zijn heel veel campings te vinden waardoor je bij een rondreis eenvoudig van camping naar camping kunt trekken. Toch zijn er gebieden die dunner bezaaid zijn qua campings. Dit is vooral hogerop gelegen in Noorwegen het geval. Als je een rondreis naar de Noordkaap gaat maken, is het dus aan te raden om vooraf te bekijken waar je gaat overnachten zodat je vooraf weet wat de prijzen zijn en welke campings je aanspreken.

Tip: In het hoogseizoen kun je campings het beste vooraf boeken. Dit is vooral het geval in toeristische gebieden zoals bij het Geirangerfjord. Zo weet je zeker dat je een plekje krijgt.

 

Wildkamperen in Noorwegen

Een zeer interessante optie: Wildkamperen in Noorwegen! Naast dat het een zeer voordelige (gratis!) optie is, is het ook een heel bijzondere beleving. Je bepaalt helemaal zelf waar jij gaat overnachten, in de wildernis, aan een meer, jij kiest. Sowieso is het al heel tof om in ieder geval één keer mee te maken. Sowieso is het al heel tof om in ieder geval één keer mee te maken en je zult ongetwijfeld merken dat dit je gaat bevallen, vooral als je van rust en ruimte houdt. Zorg er wel voor dat je respectvol omgaat met de natuur en de lokale regels en richtlijnen volgt.

Tip: Wissel het wildkamperen af met overnachtingen op campings. Zo kun je op de campings gebruikmaken van faciliteiten zoals de douches en tijdens het wildkamperen kosten drukken omdat het gratis is.

Overnachten in Noorwegen camperen

 

Overnachten in kampeerhutten

In Noorwegen is het heel gebruikelijk om te overnachten in kampeerhutten. Deze optie is ideaal voor mensen die niet beschikken over eigen kampeermiddelen. Het overnachten in kampeerhutten is een stuk voordeliger dan vaak gedacht wordt. Een kampeerhut is namelijk heel basic.

Je vindt hierin stapelbedden, vaak een koelkastje en mogelijk een kooktoestelletje. Bij kampeerhutten gaat het echt om de mogelijkheid om te overnachten dus verwacht geen luxe. Kampeerhutten zijn erg fijn als je weinig middelen mee wilt nemen, voordelig uit wilt zijn en toch loopruimte wilt hebben voor als het slechter weer is.

Tip: Ga je overnachten in kampeerhutten? Neem dan je eigen hoeslakens mee zodat je dit niet op de locatie zelf hoeft te huren. Zo houd je de reis zo voordelig mogelijk.

Overnachten in Noorwegen hut

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in