boek je vakantie bij de ANWB

Pasen 2017. Tips en ideeën voor het Paasweekend 2017. Leuke Paasuitjes voor Pasen 2017. Weet je niet wat je kunt doen in het Paasweekend Goede vrijdag 14 april 2017, Stille zaterdag 15 april, Paaszondag 16 april en 2e Paasdag 17 april 2017? Lees dan snel verder om er een geslaagd Paasweekend van te maken.

 

Inhoud

Paasvuren Oost Nederland

In Oost Nederland is het een traditie om Paasvuren te ontsteken. Het Paasvuur staat ook wel bekend als het lentevuur. Dit vuur moet ervoor zorgen dat het land goed vruchtbaar wordt. Net als met veel tradities is dit een voorchristelijk ritueel dat later vermengd werd met zogenaamde christelijke feestdagen. Meer weten over de Paasvuren? Lees dan snel verder op Wikipedia.

Wil je weten of er bij jou in de omgeving een Paasvuur wordt ontstoken? Zoek dan op Paasvuur en je woonplaats of provincie. In elk geval worden in de volgende gemeenten Paasvuren ontstoken: Espelo, Beuseberg, Velswijk en Dijkerhoek.

 

paasweekend paasuitjes paasvuren

 

Paaskermis Deventer

De Paaskermis Deventer wordt vanaf vrijdag 7 april – maandag 17 april 2017 gehouden. Er is volop vertier voor jong en oud en het is het ideale uitje voor het hele gezin. De talloze attracties zijn gevarieerd, voor waaghalzen tot kleine kinderen. Natuurlijk ontbreken ook de grijparmen niet. Bovendien worden er nog tal van andere activiteiten georganiseerd, waaronder Paaseieren zoeken en een gratis loterij (als je een attractie hebt gedaan).

Wanneer: vrijdag 7 april t/m maandag 17 april 2017

Waar: Platvoet Evenemententerrein

Ronald Holstlaan, Deventer

Tijd: hele dag

Toegang: gratis

 

Paasweekend paasuitjes paaskermis

 

Paasraces Zandvoort

Eveneens een leuk evenement voor het hele gezin: de Paasraces Zandvoort vanaf vrijdag 14 april t/m zondag 16 april 2017. Dit is tevens de start van het officiële start van het raceseizoen. Kinderen hoeven zich tijdens het Paasweekend en de races niet te vervelen, want er worden speciale activiteiten voor ze georganiseerd met onder andere een springkussen.

Wanneer: vrijdag 14 april t/m zondag 16 april 2017

Waar: Circuit Park Zandvoort

Tijd: Goede vrijdag vanaf 11:00 uur

Stille Zaterdag vanaf 8:00 uur

1e Paasdag vanaf 10:00 uur

Toegang: € 15,00 (dagkaart)

€ 7,50 (kinderdagkaart: 5 t/m 12 jaar)

Gratis (kinderen tot 5 jaar)

 

Paasweekend paasuitjes paasraces zandvoort

 

Noordhollands Oldtimerfestival

Speciaal voor een ieder die niet genoeg kan krijgen van auto’s: in het Paasweekend wordt ook het Noordhollands Oldtimerfestival georganiseerd. Op zondag 16 april en maandag 17 april 2017 kunnen bezoekers genieten van een live raceshow, oldtimertrucks, diverse oldtimers waaronder brandweerwagens en bromfietsen afgewisseld door live optredens. Er zullen ook onderdelen te koop aangeboden worden. Het festival is geschikt voor het hele gezin.

Wanneer:  zondag 16 april en maandag 17 april 2017

Waar: Torenweg 44

Hem gemeenteVenhuizen

Tijd: 11:00 – 18:00 uur

Toegang: € 10,00

€ 5,00 (13 /m 17 jaar)

Gratis (kinderen t/m 12 jaar)

 

paasweekend paasuitjes noordholland oldtimerfestival

 

Pasar Malam Ahoy

Traditiegetrouw wordt in het Paasweekend zaterdag 15 t/m maandag 17 april ook de Pasar Malam in Ahoy gehouden. Het perfecte evenement om samen met je gezin te genieten van de Indische keuken, culturele optredens en nog veel meer. Er zijn ook allerlei producten te koop op de markt. Een gevarieerd programma zorgt ervoor dat bezoekers zich zeker niet zullen vervelen.

Wanneer: zaterdag 15 t/m maandag 17 april

Waar: Ahoy Rotterdam

Tijd: zaterdag en maandag 12:00 – 22:00 uur

zondag 12:30 – 22:00 uur

Toegang: € 9,50 (er zijn ook speciale kinderkaarten en 3-dagen kaarten te koop)

 

paasweekend paasuitjes pasar malam ahoy

 

Paasmarkten Nederland

Door het hele land worden ook weer de traditionele Paasmarkten georganiseerd. Afhankelijk van de locatie kun je deels als op zaterdag heerlijk kunt gaan shoppen. De Paasmarkt Den Haag op het Lange Voorhout is bijvoorbeeld te bezoeken vanaf zaterdag 15 april t/m maandag 17 april 2017. Er worden ook Paasmarkten georganiseerd in Nijmegen, Vlissingen en Drachten.

Voor meer Paasmarkten in jouw omgeving of provincie kun je Google gebruiken.

 

paasweekend paasuitjes paasmarkt

 

Winkels open met Pasen

Traditiegetrouw zijn ook veel winkels open tijdens het Paasweekend. Met name op maandag 17 april 2017 1e Paasdag zullen veel winkels hun deuren openen voor het publiek. Omdat het weer steeds mooier wordt zijn ook zak als Praxis, Karwei en bijvoorbeeld Gamma open. Het lange weekend leent zich perfect voor het op orde brengen van de tuin.

 

Opening attractieparken

Een leuk uitje voor het hele gezin is het bezoeken van een pretpark. De pretparken openen zoals elk jaar hun deuren weer rond Pasen. Tijd dus om als één van de eersten gebruik te maken van het nieuwe pretpark seizoen. Een echte aanrader is Drievliet, hiervan zal ik binnenkort een review plaatsen.

 

Paasweeken paasuitjes drievliet
copyright @tipsvoorjou

 

Thuisblijven met Pasen

Natuurlijk hoef je er niet per se op uit tijdens het Paasweekend. Thuis kun je het ook gezellig maken samen met je gezin. Ga samen brunchen, maak heerlijke Paashaas chocoladecupcakes samen met de kids of geniet gewoon van een bezoekje aan de kinderboerderij. In het voorjaar worden veel lammetjes geboren en sommige boerderijen hebben in dit kader speciale lammetjesdagen tijdens het Paasweekend.

 

Heb je zelf nog leuke ideëen of aanvullingen voor Paasuitjes? Laat het me weten in een reactie onder dit artikel.

 

Dokteronline.com
Vorig artikelHelp! Mijn dochter is verslaafd aan… schoenen
Volgend artikelWeekendtips 7 – 9 april 2017 evenementen uitjes festivals
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in