boek je vakantie bij de ANWB

Op zoek naar een plek om te lunchen of dineren in Oberhausen? Wij bezochten het Pfannkuchenhaus CentrO in Oberhausen. Met natuurlijk veel keuze uit diverse pannenkoeken, maar ook schnitzels worden geserveerd. Lees snel verder en ontdek dit bijzonder aparte restaurant.

 

CentrO in Oberhausen

Zoals je wellicht gelezen hebt zijn we een paar weken terug naar Sealife in Oberhausen geweest. De dag verliep anders dan ik gehoopt had, aangezien ik migraine had, waardoor we meer tijd in het OV doorbrachten dan de bedoeling, maar uiteindelijk hebben we toch nog genoten. Sealife was wel heel erg leuk en is echt een aanrader.

CentrO is behoorlijk veranderd sinds de laatste keer dat wij er waren (zo een 14 jaar geleden) en is inmiddels uitgebreid met een ‘boulevard met heel wat restaurants, lunchrooms en cafés. Ook voor de kinderen is er genoeg te zien en te beleven met Sealife en Legoland. Daarnaast is er ook een heel groot zwemparadijs dat er op internet behoorlijk leuk uitziet.

Daarnaast is er ook een heel groot winkelcentrum. Hier vind je echt heel veel winkels, variërend van de welbekende DM drogist tot Armani jeans. Met meer dan 160 winkels is er voor elk wat wils en kun je hier een hele dag doorbrengen met shoppen en etalages kijken. Wij zijn nog even de DM ingedoken, maar waren te laat om echt uitgebreid te gaan shoppen. Wellicht komt dat een volgende keer.

 

Pfannkuchenhaus CentrO in Oberhausen

Na ons bezoekje aan Sealife hadden we honger en gingen we op zoek naar een restaurant om avond te eten. Mijn voorkeur ging uit naar een echt restaurant, maar de drie tieners kozen voor een pannekoekenhuis. Gelukkig stond er net iets meer op het menu dan pannekoeken en kon ik dus van een fatsoenlijk diner genieten 😉

Het Pfannkuchenhaus vind je op de boulevard tussen allerlei andere restaurants, waaronder een Griek en nog veel meer. Je kunt zowel binnen als buiten zitten, waarbij je ook nog eens de keuze hebt uit beneden of boven zitten. Vanaf boven heb je een mooi uitzicht over het restaurantgedeelte beneden, nadeel is wel dat het redelijk krap zit boven en als de bediening er langs moet het een beetje passen en meten is (althans dat geldt voor een aantal tafels).

 

pfannkuchenhaus centrO Oberhausen 2

 

De brede trap die naar boven leidt is van hout gemaakt en geeft het geheel een heel mooie uitstraling. De inrichting was echter een heel ander verhaal. Dat moest een beetje (heel erg) aan Nederland doen denken. Op zich was dat best geslaagd, alleen bepaalde  posters op de muur, daar moeten jonge kinderen maar niet al te lang naar kijken anders gaan ze wellicht vragen stellen (heel erg expliciete foto’s).

Maar het ergst is toch wel het damestoilet. Een waarschuwing vooraf: als je hier met jonge meisjes gaat eten, zet je dan schrap dat je wat genante vragen kunt verwachten. Mijn dochter kwam uit het toilet gelopen met groot opgezette ogen en zei dat ze niet wist wat ze gezien had. Tja, dat moet je niet tegen mij zeggen want nu was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Want wat kon er nou zo raar zijn aan het toilet dat zij niet wist hoe ze het had?

Nou dat werd al snel duidelijk: zodra ik de deur van het toilet openzwaaide keek ik naar een automaat met daarin… vibrators! Geen idee wat die daar doen, maar ik vind het schaamteloos. Wat dat met het restaurant te maken heeft, geen idee, maar vind het zeer ongepast. Zeker omdat een pannenkoekenhuis ook veel families trekt. Wil je hier dus eten met kleine kinderen, hou daar dan rekening mee.

 

pfannkuchenhaus centrO Oberhausen 1
Gelukkig is er ook abstracte kunst te vinden

 

Onze ervaring

Mijn dochter en haar vriend kozen een pannekoek met respectievelijk Nutella en rabarber/aardbei compote. Mijn zoon, man en ikzelf kozen voor schnitzels. De keuze in pannenkoeken of beter gezegd de bijlages voor de pannenkoeken is echt enorm. Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt er wel. Niet alleen volop keuze voor zoetekauwen, maar ook genoeg te kiezen als je van hartige pannenkoeken houdt.

 

pfannkuchenhaus centrO Oberhausen 5
Helaas was de verlichting van de foto niet helemaal goed

 

Voor de schnitzels heb je ook keuze uit diverse bijgerechten, waaronder patat en rosti. Daarnaast kun je schnitzel nemen met allerlei sauzen en toevoegingen. Bij elk gerecht, ook bij de pannekoeken, mocht je ook naar de saladebar om op te scheppen. Ideaal, want ik zag deze drie tieners niet vol worden van een pannenkoek en schnitzel.

 

pfannkuchenhaus centrO Oberhausen 6
Ook hier is de verlichting niet optimaal

 

De bediening was vlot, het eten was lekker, geen hoogstandje, maar gewoon goed en ook nog eens redelijk wat de prijs betreft. Dankzij de saladebar waren de tieners tenminste voor even verzadigd en konden we nog een klein rondje door CentrO zelf maken met tal van winkels.

 

pfannkuchenhaus centrO Oberhausen 1
De saladebar

 

 

pfannkuchenhaus centrO Oberhausen 4

 

 

Adres van deze hotspot

Pfannkuchenhaus

CentrO Promenade 17

46047 Oberhausen

Tel: 0049 – (0) 208 – 6944441

Website: Pfannkuchenhaus

 

Openingstijden

Zaterdag t/m donderdag 11:30 – 23:00 uur

Vrijdag en zaterdag 11:30 – 24:00 uur

 

 

Dokteronline.com
Vorig artikelGrieks restaurant Anemos in Elst
Volgend artikelDIY groen in glas
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische tieners.

19 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.