boek je vakantie bij de ANWB

De geruchtenmolen over de nieuwe Playstation 5 draaien op volle toeren. Inmiddels is de verwachting dat de Playstation 5 release in 2018 een feit zal zijn. Afgaande op alle geruchten en diverse analyses zal de Playstation 5 eind van het jaar een feit zijn, precies op tijd voor Kerst.

 

Geschiedenis van Sony’s Playstation

Sony bracht in 1995 de eerste spelconsole op de markt, meer bekend als Playstation 1 of PSX. Sony bracht de spelcomputer uit als concurrentie voor de reeds bestaande Nintendo 64 en de Sega Saturn. De release was direct een groot succes: alleen al in Japan werden in de eerste 6 maanden maar liefst 2 miljoen spelcomputers verkocht. In de VS en Europa was de verkoop niet minder en met een gemiddelde verkoopprijs van $ 299 (toendertijd was in Nederland nog de gulden in gebruik, waardoor de Playstation 799 gulden kostte) wist Sony veel winst te maken met de verkoop van zowel de hardware als de software.

Vanaf 1995 ging het eigenlijk heel snel. Andere gameontwikkelaars zoals Nintendo konden niet achter blijven en de ontwikkelingen gingen in een razend snel tempo. Natuurlijk bleef ook Sony niet achter en in 2000 kwam de opvolger van de originele Playstation op de markt. Een dunnere uitvoering met de naam Playstation 1. Dit om verwarring te voorkomen met de eerder in dat jaar uitgebrachte Playstation 2. Overigens was de Playstation 2 de best verkochte spelcomputer aller tijden met ruim 155 miljoen verkochte exemplaren.

De ontwikkelingen op game gebied gaan snel en binnen 6 jaar kwam alweer de derde spelcomputer op de markt onder de noemer Playstation 3. Deze maakte deel uit van de zevende generatie gamecomputers en was vooral bedoelt als concurrent voor onder andere de Xbox 360 van Microsoft en de Nintendo Wii.

De Playstation 4 liet daarna weer even op zich wachten en kwam in 2013 uit. Naast subtiele verandering die hem net iets beter maakten dan zijn voorganger waren er ook grote veranderingen aangebracht, waaronder 4K multimedia. Toch was deze console nog niet helemaal naar wens van Sony, want in 2016 werden maar liefst twee verbeterde versies uitgebracht waaronder de slim versie.

 

Playstation 5 release in 2018

Alhoewel Sony in de loop der jaren steeds consistent was met het uitbrengen van een nieuwe spelcomputer met een tussenpoos van 6 jaar lijkt het erop dat de Playstation 5 al eerder op de markt zal zijn. De meest recente analyses gedaan door Damian Thong voorspellen dat het nieuwste model van Sony eind 2018 verkrijgbaar zal zijn. Dit staat haaks op eerder uitgebrachte berichten dat Sony pas in 2020 met een nieuwe spelcomputer op de markt zou komen.

 

UPDATE: zoals het er nu voor staat, zal de Sony PS5 pas in 2019 of zelfs in 2020 uitgebracht worden. Vooralsnog is en blijft de PS 4 namelijk een geduchte concurrent die bijzonder populair is.

Alhoewel Sony zelf niet bevestigd noch ontkend wakkeren de geruchten aan. Niet in de laatste plaats omdat de financieel analist reeds eerder voorspellingen deed over verwachte release data en hij het altijd bij het rechte eind had. Bovendien heeft Sony zelf aangegeven dat hun spelcomputers een levensduur hebben van 7 – 10 jaar. De PS 4 is al sinds 2013 op de markt waardoor de tijd begint te dringen voor Sony. Daarnaast wil het bedrijf wellicht ook zijn concurrenten voorblijven.

 

Playstation 5 release 2018 1
                                                                        Shutterstock

 

Wat kun je van de Playstation 5 verwachten?

Sony houdt zijn kaken stijf op elkaar wat betreft een eventuele nieuwe console, maar er zijn toch een aantal specificaties waarvan verwachtbaar is dat Sony deze in de PS 5 inbouwt. Veel mensen vielen over het feit dat de PS 4 niet de beschikking had over de mogelijkheid om 4K Blu-ray disks af te spelen. Dit in tegenstelling tot concurrenten zoals de Xbox One en de Xbox One X.

Daarnaast zal Sony waarschijnlijk ook iets doen aan de opslagcapaciteit  die bij de PS 4 ‘slechts’ 500GB en 1TB bedroeg. Met steeds geavanceerdere spelletjes is het onmogelijk om aan deze opslagcapaciteit vast te houden. De kans is groot dat de capaciteit zelfs 2TB zal bedragen.

Ook de algemene prestaties zullen verbeterd moeten worden om de grafische aspecten goed tot zijn recht te laten komen. De AMD  Radeon grafische kaart die nu in de PS 4 Pro te vinden is zal geupgrade moeten worden om te voldoen aan de eisen van gamers.

 

 

Zoals je ziet is het nog veel gissen naar de daadwerkelijke features waarover de Playstation 5 zal beschikken. Met alle geruchten is het echter bijna zeker dat we al in 2018 de beschikking zullen hebben over het nieuwste model Playstation. Mochten er updates zijn dan zal ik dit artikel aanpassen, zodat je op de hoogte bent van alles omtrent de Playstation 5 release in 2018.

*uitgelichte afbeelding Shutterstock

 

Dokteronline.com
Vorig artikelReview overhemd van hemdvoorhem.nl
Volgend artikelTop 10 interieurtrends voor 2018
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische tieners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.