boek je vakantie bij de ANWB

Wil je genieten van een lekkere schnitzel? Dan moet je in Duitsland zijn, waar je kunt genieten van een lekker krokant gebakken stuk vlees. Zoek je nog een lekker restaurant in Duitsland nabij de Nederlandse grens? Dan kun je naar Pleno Café en restaurant in Emlicheim Duitsland.

 

Inhoud

Schnitzel, niet Duits maar Italiaans

Veel mensen gaan naar Duitsland om daar te genieten van een schnitzel, vooral omdat de meeste mensen ervan uitgaan dat schnitzel echt Duits is. Niet zo gek, want het woord is/lijkt in elk geval Duits. Voor iedereen die denkt dat het niet uit Duitsland maar uit Oostenrijk komt (Wienerschnitzel) die heeft het helaas ook mis. De schnitzel komt oorspronkelijk uit een heel ander land, namelijk Italië.

Daar werd al in de 16e eeuw in Venetië kalfsvlees in broodkruim gebakken. En pas in 1897 werd deze lekkernij door een legeraanvoerder meegenomen naar Wenen. Maar zoals het met veel dingen gaat: hier werd de schnitzel met open armen ontvangen en van daaruit kreeg het grote bekendheid. Omdat Duitsland nu eenmaal veel overneemt van Oostenrijk en het lekker Duits klinkt, gaan de meeste mensen ervan uit dat het dus om een typisch Duits gerecht gaat.

Op zich niet zo gek, want de Duitsers hebben hier goed op ingespeeld en het gerecht verder op de kaart gezet. En waar oorspronkelijk alleen kalfsvlees werd gebruikt is dat in Duitsland vooral varkensvlees (filet). Inmiddels kun je zelfs kiezen voor een variant met kippenvlees. Om nog maar te zwijgen van de vele varianten op de klassieke schnitzel met een schijfje citroen.

 

Boodschappen, tanken en uit eten in Duitsland

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om boodschappen te doen in Duitsland. Dat is niet zo gek, want waar hier de prijzen blijven stijgen, worden de boodschappen in Duitsland voordeliger. En als je toch eenmaal daar bent kun je net zo goed uit eten gaan over de grens, aangezien niet alleen de porties een stuk groter zijn, maar je ook nog eens veel minder betaalt. Tel hierbij het feit dat je in Duitsland goedkoper kunt tanken (zeker als je de oude vertrouwde E5 nodig hebt) en je snapt dat het zeker loont om de grens over te gaan.

 

Emlichheim Duitsland

Een plaats die dicht bij de grens te vinden is, is Emlichheim. Makkelijk en snel bereikbaar via Coevorden, Emmen, Meppel, Klazienaveen en omgeving. Het is een overzichtelijk dorp met een beperkt aanbod winkels. Wil je dus uitgebreid winkelen, dan zul je een andere plek moeten zoeken. Je vindt hier wel een Lidl, Netto, Kik, Grenzland Markt en Rossmann. Verder zijn er een aantal restaurants en je kunt hier natuurlijk voordelig tanken.

 

Pleno Café en restaurant in Emlichheim Duitsland

Ben je op zoek naar een restaurant in Emlichheim, waar je kunt genieten van een lekkere schnitzel (in allerlei varianten)? Bezoek dan Pleno Café en restaurant, gelegen achter tankstation. Het is een meer een café dan restaurant met veel ramen en een nette inrichting (niet vergelijkbaar met een restaurant, maar dat komt ook door de ligging net achter het tankstation: uitzicht is op parkeerplaats van tankstation). Je kunt zowel binnen als buiten zitten op een (overdekt) terras). Er is voldoende parkeerruimte, de bediening is vriendelijk en het eten goed.

Pleno Café en restaurant in Emlichheim Duitsland inrichting

Pleno Café en restaurant in Emlichheim Duitsland terras

De menukaart bevat vooral schnitzel en burgers. Je kunt echter ook kiezen voor Schweinemedaillon en worst. Verder zijn er salades en bijlages verkrijgbaar. Maak niet dezelfde fout als wij: wij keken naar de prijs en gingen ervan uit dat je voor dat geld een compleet menu krijgt. Dat is hier helaas niet het geval. Als je voor schnitzel of burger kiest dan is dat het enige wat je krijgt. Wil je er patat, gebakken aardappelen of iets anders bij, dan moet je dat apart bestellen. Dat wil zeggen dat de prijs een stuk hoger ligt dan aangegeven op de kaart.

Om je een klein beeld te geven:

Wienerschnitzel kost 9,50 (meest voordelige schnitzel) en een portie patat erbij 2,90 euro

Jägerschnitzel en andere varianten kosten 13,50

En burgers kosten vanaf 3,90 euro tot 8,50 euro

Voor de sauzen (mayonaise, curry/ketchup) betaal je extra

Pleno Café en restaurant in Emlichheim Duitsland zwiebelschnitzel
Zwiebelschnitzel (schnitzel met uien)

Pleno Café en restaurant in Emlichheim Duitsland wienerschnitzel

Pleno Café en restaurant in Emlichheim Duitsland salade

 

Toch is het nog steeds voordeliger dan in veel restaurants in Nederland en zijn de porties behoorlijk groot (zoals dat eigenlijk altijd het geval is in Duitsland). Er is ook een Mittagstisch (let op: maandag en dinsdag gesloten!) met maaltijden rond de 8,00 euro. Mittagstisch is van 11:00 – 13:30 uur.

 

Algemene informatie Pleno Café en restaurant

Pleno Café en restaurant

Mühlenstraße 68

49824 Emlichheim, Duitsland

Tel: +49 5943 6994034

 

Openingstijden: woensdag t/m zondag 9:00 – 22:00 uur

Maandag en dinsdag gesloten

Check altijd de website voor actuele openingstijden, vakanties enz.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in