Ik ben dol op natuurlijke huidverzorgingsproducten en was blij dat ik de intensieve anti-aging dagcrème van AVA mocht testen. Vandaag lees je in mijn review AVA natuurlijke huidverzorging alles over dit in Nederland gemaakte product. Dierproefvrij en geen siliconen of parabenen!

 

AVA natural skin care

AVA natural skin care is een Nederlands huidverzorgingsmerk dat opgericht is door Eva Nouhet. Zij wil met haar biologische producten mensen bewuster maken van het feit dat er nog te veel producten op de markt gebracht worden die slecht zijn voor het milieu, maar ook de gezondheid. De producten van AVA bestaan daarom uit natuurlijke ingrediënten waaronder avocado olie, macademia olie en shea butter.

De producten zijn gemaakt zonder synthetische toevoegingen, waardoor het milieu zo min mogelijk belast wordt. Daarnaast zijn de producten zo samengesteld dat deze de huid beschermen, verzorgen en tegelijkertijd herstellen. Bewuste producten voor bewuste mensen.

Je kunt AVA online bestellen of je gaat naar de winkel. Hier vind je een lijst van winkels die de producten van AVA verkopen.

Review Ava natuurlijke huidverzorging 2

 

 

Review AVA natuurlijke huidverzorging

Ik mocht de AVA natural skin intensieve anti-aging dagcrème gaan testen. Dit is een intensieve gezichtsverzorging voor de veeleisende huid. Al zou je het aan mijn foto misschien niet zien, maar ik ben inmiddels al 40 jaar jong 😉 Het wordt dus tijd om zo nu en dan eens wat meer aan mijn gezicht en huid te doen. Normaal gesproken was ik mijn gezicht alleen met koud of lauw water en dat is het dan. Make-up gebruik ik slechts beperkt, het enige waar ik niet zonder kan is mijn oogpotlood. Een enkele keer gebruik ik mascara en oogschaduw, maar dat is echt op 1 hand te tellen dat ik dit per jaar gebruik. Verder probeer ik zo gezond mogelijk te leven wat voeding betreft. Toch merk ook ik dat mijn huid er niet jonger op wordt.

Ik mocht dus de crème van AVA testen. Het is een kleine handige tube met pomp functie om het doseren te vergemakkelijken. Je hebt aan 1 pompje eigenlijk wel genoeg voor het hele gezicht. Je gebruikt de crème in de ochtend nadat je je gezicht en decolleté gewassen hebt. De crème wordt dun aangebracht op hals, decolleté en gezicht. Er zit onder andere meadowfoam zaad olie en shea butter in de crème.

De eerste keer dat ik de crème op mijn gezicht deed werd ik een beetje overrompeld door de geur. De geur is heerlijk, maar op de één of andere manier kreeg ik er direct hoofdpijn van (wie mij al langer volgt weet dat ik helaas migraine patiënt ben en migraine en geuren gaan helaas niet zo goed samen). De hoofdpijn trok echter binnen 10 minuten weer weg (heel apart, omdat migraine niet zo snel wegtrekt bij mij, dus dat is zeker een pluspunt!) en mijn huid voelde daarna gewoon heerlijk zacht aan.

De keer erna had ik geen last meer van de geur en kon ik gewoon genieten van het heerlijke gevoel van een zachte huid na het opbrengen van de crème. Inmiddels is de anti-aging dagcrème uitgebreid getest en kan ik niet anders zeggen dan dat ik er zeer tevreden over ben.

Leuk om te weten: het doosje is gemaakt van plantenafval uit de landbouw. Er komt dus geen karton gemaakt van bomen aan te pas!

 

Review Ava natuurlijke huidverzorging 1

 

Voordeel

  • Dierproefvrij
  • Geen siliconen
  • Geen parabenen
  • Stimuleert celvernieuwing
  • Nederlands product
  • Gemaakt van biologische ingrediënten
  • Zonder synthetische parfums
  • Zonder microplastics
  • Verpakking is recyclebaar

 

Nadeel

Helaas is het zoals met veel goede biologische producten niet heel goedkoop. Aan de andere kant weegt dit voor mij persoonlijk niet op tegen het feit dat ik een goed product koop dat zowel voor mij als het milieu goed is. Daarnaast doe je met een flesje crème van 50 ml echt een hele tijd. Zoals gezegd is 1 pompje genoeg voor het hele gezicht. Met 2 – 3  pompjes kun je ook je hals en decolleté meenemen. Je krijgt dus echt wel waar voor je geld.

 

Algemeen oordeel

Ik heb AVA natural skin care dagcrème getest en kan niet meer zeggen dan dat ik er zeer tevreden over ben. Mijn huid voelt na gebruik gevoed en zacht aan. Daarnaast ben ik blij dat het een Nederlands product is en gemaakt van biologische ingrediënten. Van mij krijgt AVA dan ook een dikke 10.

Dokteronline.com

19 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.