boek je vakantie bij de ANWB

Een tijd terug heb ik van Coco-Mat een dekbedovertrek ontvangen voor mijn dochter. Vandaag lees je er in de review Coco-Mat dekbedovertrek bio katoen alles over. Voldoet het bio katoen dekbedovertrek aan de verwachtingen? Vind mijn dochter het lekker slapen en nog veel meer.

 

Inhoud

De producten van Coco-Mat

Coco-Mat produceert sinds 1989 allerlei producten die nodig zijn voor een goede nachtrust. Niet alleen beddengoed, maar ook bedden, matrassen en kussens worden door het bedrijf geproduceerd. Als uitgangspunt wordt de natuur genomen: voor de productie wordt gebruikt gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Niet zo gek natuurlijk als je kijkt naar de slogan: Coco-Mat Sleep on Nature.

Bij de productie wordt niet alleen gewerkt met natuurlijke materialen, er wordt ook aandacht besteed aan de behoeften van het lichaam. Coco-Mat maakt bijvoorbeeld matrassen zonder veren, gevuld met uitsluitend natuurlijke materialen. Hierdoor hoeft het lichaam zich niet aan te passen aan het matras, maar past het matras zich aan het lichaam aan. Dat geldt ook voor de bedbodems en de bedden.

Een goede nachtrust houdt natuurlijk niet op bij een goed bed met bijbehorend matras. Daarom verkoopt Coco-Mat ook kussen, dekbedden en linnen. Er is daarbij keuze uit verschillende afmetingen, kleuren en materialen. Ideaal om alles af te stemmen op je eigen wensen en voorkeuren. Overigens hebben ze niet alleen aan volwassenen (en tieners) gedacht, maar ook aan kinderen. Voor kinderen is er keuze uit diverse matrassen voor ledikant en bed, kinderbedden, hoofdkussens voor kinderen, kids linnen en accessoires voor de kinderkamer.

Een veelzijdig assortiment met voor een ieder wat wils. Omdat bijvoorbeeld matrassen en bedden met de hand gemaakt worden, kan rekening gehouden worden met afwijkende maten.

 

Review Cocomat dekbedovertrek bio katoen 1

 

Review Coco-Mat dekbedovertrek bio katoen

Zoals eerder aangegeven mocht ik een dekbedovertrek in bio katoen ontvangen. Het eerste dat opviel bij het uitpakken was het feit dat de stof heel zacht en anders aanvoelde. Ik kan het niet goed omschrijven, maar de bio katoen lijkt bijna zijde te zijn zo heerlijk voelt het aan. Naast het dekbedovertrek (kussensloop en overtrek) zat er nog een klein gevuld kussentje bij dat onwijs lekker ruikt. Dit bleek dus een kussentje te zijn met etherische olie die een goede nachtrust moet bevorderen.

 

Review Cocomat dekbedovertrek bio katoen 2

 

Het heeft niet lang geduurd of onze dochter heeft haar linnen ingeruild voor dit dekbedovertrek, want ‘het voelt zo lekker aan’. Het kussentje met etherisch olie ging onder haar hoofdkussen. Al direct nadat ze onder de dekens kroop liet ze me weten dat het materiaal heerlijk ligt. Ik heb haar niet meer horen klagen: in tegendeel, ze vindt het dekbedovertrek geweldig. Zou bijna ook een dekbedovertrek voor mezelf willen hebben, want als ik lees hoe lekker het materiaal is, daar moet je wel heerlijk van slapen.

 

Review Cocomat dekbedovertrek bio katoen

 

Review Cocomat dekbedovertrek bio katoen 2
Close-up voor de kleur

Voordelen Coco-Mat

– 100% natuurlijke materialen
– Bijna alles voor de slaapkamer (bed, matras, linnen, meubels)
– Kan op maat gemaakt worden
– Bevordert een goede nachtrust
– Online en offline verkrijgbaar
– Kwalitatief

 

Nadelen

Er is maar een nadeel en dat is de prijs. Natuurlijke producten zijn nu eenmaal helaas een stuk duurder dan standaard producten waarbij vaak veel goedkope grondstoffen voor gebruikt worden. Aande andere kant is het een investering in je eigen gezondheid en dan is het absoluut niet duur. Zeker niet als je ook nog eens de kwaliteit vergelijkt van deze producten met de standaard producten uit de winkel om de hoek.

 

 

Algemeen oordeel

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen zijn wij enthousiast over het dekbedovertrek dat we van Coco-Mat hebben ontvangen. De kwaliteit is hartstikke goed en mijn dochter heeft niet meer geklaagd over een slechte nachtrust. Van onze krijgt Coco-Mat daarom een dikke 9,5.

Dokteronline.com

13 REACTIES

  1. Ik ben ook wel voor de natuurlijke producten, zeker met een zoon die nog wel eens allergisch is voor beddengoed en nu ook op een anti- allergie kussen ligt. Jammer is dat het el duurder is, maar goede nachtrust is ook wel weer belangrijk.

  2. Ik hoor zoveel goede verhalen over dit merk dat ik er erg benieuwd naar ben geworden! En dekbedden van biologisch katoen staan ook hoog op mijn wishlist, het wordt tijd dat de slaapkamer weer een stukje duurzamer wordt 🙂

    • Leuk dat je dit merk al kende (ik dus nog niet voor deze review). Ja, wij willen ook compleet overstappen op bio katoen, zeker na de ervaring van mijn dochter dat ze zo lekker ligt onder dat dekbedovertrek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in