boek je vakantie bij de ANWB

Nog op zoek naar een hilarisch spel? Vandaag deel ik mijn spelletjestip voor volwassenen What do you meme? Een grappig 18+ spel waarbij alles draait om de alom bekende memes.

 

Inhoud

Spelen als volwassene

Spelen is voor kinderen belangrijk, dat wist je vast al. Nu denk je misschien: waarom zou een volwassene spelen. Maar wist je dat je eigenlijk nooit te oud bent om te spelen? Natuurlijk kun je samen met je kids spelen, maar ook spelletjes spelen als volwassenen onderling is heel belangrijk. Wist je dat

  • Spelen helpt om stress te verminderen (tenzij je niet tegen je verlies kunt)
  • Je er creatiever door wordt
  • Spelen kan een uitlaatklep zijn voor negatieve emoties

Onderzoeken hebben aangetoond dat spelen ook voor volwassenen belangrijk is, al is het maar om je weer even een kind te voelen, zorgeloos en blij te kunnen zijn. Spelen voor volwassenen is daarom gezond. Helaas gebeurt dat veel te weinig, terwijl er tal van leuke spelletjes op de markt zijn gebracht. Dat varieert van spelletjes die je met zijn tweetjes kunt spelen tot spelletjes die je met een hele groep (vrienden) moet spelen. En je weet: hoe meer zielen hoe meer vreugd en dat geldt zeker voor het spelen van spelletjes.

 

Spelletjestip voor volwassenen What do you meme?

Memes zijn helemaal hot en je komt ze overal op tegen op het wereldwijde web. Mocht je niet weten wat een meme is, dan vind je hier meer uitleg daarover. Kort gezegd is een meme een foto of video die viraal gaat. Vaak grappig bedoelt, een enkele keer ook om awareness te creëren over een bepaalde ziekte of een probleem.

Veel jongeren en jong volwassenen zijn dol op memes. Dat geldt ook voor mijn twee kinderen die inmiddels 18 en 20 jaar oud zijn. Vaak hebben zij het over memes met hun tante en dan liggen ze helemaal dubbel. Ik ben niet zo op de hoogte van de laatste memes en hebben meestal het nakijken 😉

Groot was dan ook de vreugde toen zij het spel What do you meme? Kregen. What do you meme is genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar in de categorie 18+. Dat laatste valt direct op als je de kaarten bekijkt: die zijn werkelijk niet allemaal geschikt voor jongeren.

Het spel speel je met minstens 2 spelers, maar hoe meer mensen meedoen hoe leuker het is natuurlijk. What do you meme bestaat uit:

363 tekstkaarten

72 fotokaarten

1 ezel

1x spelregels

 

De bedoeling van het spel is om zelf een passende tekst bij een foto te gebruiken. Hoe grappiger of zwarter de humor hoe beter natuurlijk. Mijn dochter en haar tante hebben werkelijk dubbel gelegen tijdens het spelen. De bedoeling is dat de speler met de beste tekst 1 punt verdient. Winnaar is degene die als eerste 20 punten heeft. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorgaan tot jullie er geen zin meer in hebben. Het beoordelen wie de beste tekst erbij heeft gepakt gebeurd om de beurt door de spelers.

Zoals gezegd: mijn dochter en haar tante hebben enorm genoten. Zij willen dit spel vaker spelen en dan waarschijnlijk met meer mensen. Dolle pret gegarandeerd met What do you meme?

 

Spelletjestip voor volwassenen What do you meme 2

 

What do you meme genomineerd voor Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Het is natuurlijk niet voor niets dat What do you meme genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar. Het spel zorgt voor verbale creativiteit, waarbij je ook een behoorlijke portie humor moet hebben. Als je dit spel met het juiste gezelschap speelt, dan is een middag of avond lachen gegarandeerd. En lachen betekent ontspannen en even loskomen van alle negatieve emoties. Ideaal dus om bijvoorbeeld je weekend mee te beginnen.

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar duurt nog tot 6 november 2019. Dan worden de winnaars bekend gemaakt. Heb je nog niet gestemd? Vergeet dit dan zeker niet te doen, want je maakt kans op het door jou gekozen speelgoed.

 

Speel jij vaak spelletjes met andere volwassenen? Zo ja, welk spelletje speel je het liefst?  

Spelletjestip voor volwassenen What do you meme 1

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in