boek je vakantie bij de ANWB

Ben jij dol op barbecueën?  Je kunt de barbecue het hele jaar door gebruiken, zelfs in de herfst en hartje winter. Als je maar weet wat je doet. Lees snel verder en ontdek 10 tips voor de barbecue in de herfst en winter.

 

Inhoud

Waarom is barbecueën zo populair?

Veel mensen vinden gebarbecued eten niet alleen lekker, maar het hele proces van eten bereiden uitermate ontspannend. Eigenlijk gaat het meer om de hele sfeer die eromheen hangt. Bovendien is het iets dat je met familie en vrienden doet, waardoor het een complete activiteit wordt. Ideaal voor de zaterdag- of zondagmiddag.

 

10 Tips voor de barbecue in de herfst en winter

Alhoewel de meeste mensen vooral in de zomer aan bbq-en denken is dat een bezigheid die het hele jaar door kan. Natuurlijk moet je in de winter op andere aspecten letten dan in de zomer. Dat geldt zowel voor jezelf, als het eten, maar ook de gebruikte barbecue en de brandstof. Denk aan een terrasverwarmer, barbecue met deksel en nog veel meer. Gelukkig vind je al deze dingen makkelijk en snel bij BBQtime.nl.

 

1. Kleed jezelf warm aan

Het lijkt zo verleidelijk. Bij de warme grill staan en daar lekker opwarmen. Schijn bedriegt echter en voor je het weet heb je kou gevat. Kleed je bij voorkeur in lagen, zodat je snel iets aan of uit kunt doen mocht dat nodig zijn. Verder moet je zorgen dat je kleding niet te wijd is, want het laatste dat je wil is kleding die vlam vat. Vermijd daarom ook stoffen zoals polyester die licht ontvlambaar zijn.

 

2. Gebruik een terrasverwarmer

Een terrasverwarmer of een vuurkorf is niet alleen lekker voor de gasten, maar ook voor jezelf als je achter de barbecue staat. Let er wel op dat bij gebruik van een vuurkorf deze op een stabiele ondergrond staat. Veiligheid boven alles!

 

3. Kies voor een barbecue met deksel

In de zomer maakt het niet zo veel uit welke barbecue je kiest, in de herfst en winter kan het een uitdaging zijn. Vooral als de temperaturen laag zijn, er een windje staat en het wellicht ook nog begint te regenen. Om je vlees en ander voedsel goed gaar te krijgen is het noodzakelijk om te kiezen voor een barbecue met deksel.

 

4. Kies de juiste positie voor de barbecue

Heel belangrijk als het kouder is: zet de barbecue op de juiste plek. Het gaat dan vooral om een plek uit de wind. Of beter gezegd: zet de grill zo neer dat als je de deksel opent dat de wind tegengehouden wordt door het deksel. Dus niet dat de wind met volle kracht op de geopende barbecue waait.

En natuurlijk moet de barbecue stevig staan, zodat deze niet bij de eerst volgende windhoos omslaat.

 

5. Voedsel op juiste temperatuur grillen

Net als in de zomer is het belangrijk om voedsel op kamertemperatuur te hebben voordat je deze op de grill legt. Hiermee voorkom je dat de buitenkant te snel gaar wordt, terwijl de binnenkant nog rauw is.

 

6. Plan meer tijd in

Een koudere buitentemperatuur betekent automatisch dat het grillen meer tijd in beslag neemt. Je kunt ervan uitgaan dat de gaar tijd zeker 20% langer wordt. Houd hier rekening mee en begin eerder met het aansteken van de barbecue.

 

7. Kies voor briketten in plaats van houtskool

Wil je echt genieten van ouderwets barbecueën? Kies dan niet voor houtskool maar voor briketten. Briketten duren net wat langer om deze aan te krijgen, maar als ze eenmaal branden houden ze de warmte langer vast. Bovendien verbranden briketten langzamer en geven ze regelmatig warmte af.

 

8. Meer brandstof nodig in herfst en winter

Niet alleen de keuze voor brandstof is belangrijk. Houd er rekening dat je ook meer brandstof nodig hebt. Je kunt rekenen op 10 – 20% meer verbruik vergeleken met de zomer. Zorg dus dat je een ruime voorraad hebt als je in de herfst of winter wil barbecueën.

 

9. Kies voor het juiste gas

Gemak dient de mens en gas heeft zo zijn voordelen als je in de herfst of winter de barbecue wil gebruiken. Let er wel op dat je het juiste gas gebruikt. Butaangas wordt vloeibaar bij -1 en dan kun je het gas niet meer gebruiken. Kies daarom in de koude jaargetijden liever voor propaangas, dat kun je probleemloos gebruiken tot een temperatuur van -40°C. Let op: zorg voor een reservefles, want je hebt meer gas nodig dan in de zomer!

 

10. Gebruik wegwerpservies of warm je servies op

Wil je buiten eten? Of het eten lekker warm houden? Zorg dan dat je gebruik maakt van wegwerpservies of verwarm je servies in de oven. Op die manier koelt het eten minder snel af en kunnen jullie genieten van heerlijk warm weer.

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in