boek je vakantie bij de ANWB

Er zijn verschillende manieren om snel te kunnen besparen op je maandlasten. Wanneer keek je bijvoorbeeld voor het laatst of je autoverzekering de goedkoopste is? Mogelijk zijn er inmiddels verzekeraars met een bredere dekking tegen dezelfde premie, of juist met een vergelijkbare verzekering tegen een lagere prijs. Het vergelijken van autoverzekeringen is heel eenvoudig. Er zijn verschillende tools die je laten zien welke verzekeringsmaatschappij op basis van jouw gegevens de beste autoverzekering biedt. In dit artikel lees je er meer over.

 

Inhoud

Gebruik van een online vergelijkingstool

Een online vergelijkingstool vraagt je onder meer naar het kenteken van je auto, je adres, je leeftijd, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Je kunt een auto direct verzekeren vanuit zo’n tool. Het maakt dat je de autoverzekering tegen de juiste premie afsluit. Zou je de verzekering via de website van een verzekeraar afsluiten, dan vink je mogelijk andere opties aan, wat leidt tot een hogere premie op maandbasis.

Kies de juiste dekking voor je auto

Bij het vergelijken van autoverzekeringen is het zaak de juiste dekking bij je auto te zoeken. Staat de auto voornamelijk in een eigen garage of op het eigen terrein geparkeerd? In dat geval is een allrisk autoverzekering mogelijk onnodig duur; een WA-verzekering met of zonder beperkt casco volstaat.

Datzelfde geldt voor een auto waarvan je verwacht deze in de komende jaren te vervangen. Heb je onlangs een nieuwe auto of jonge occasion aangeschaft? In dat geval is een allrisk verzekering wel interessant. Je moet er niet aan denken dat de auto al snel gestolen of beschadigd wordt, waarbij je zelf opdraait voor de kosten.

Naast de basisverzekering kun je enkele aanvullende verzekeringen overwegen. Denk hierbij aan een inzittenden- en rechtsbijstandverzekering voor verkeerssituaties. Het afsluiten van deze aanvullende verzekeringen is niet altijd nodig. Kijk kritisch of deze aanvullende dekking een meerwaarde voor je biedt. Het afsluiten ervan leidt tot hogere maandlasten.

Verhoog vrijwillig het eigen risico

Wanneer je zelden schade aan je auto hebt, kun je ervoor kiezen om het eigen risico van je autoverzekering vrijwillig te verhogen. Standaard ligt het eigen risico vaak tussen de 125 en 150 euro. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico biedt korting op de premie die je maandelijks betaalt. Houd er rekening mee dat je over voldoende financiële middelen moet beschikken om eventuele schade voor een groter deel zelf te kunnen vergoeden.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in