boek je vakantie bij de ANWB

Het kan gebeuren dat je het niet opmerkt, omdat je na verloop van tijd gewend raakt aan
hoe je auto eruitziet. Dit is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor de mensen die met je meerijden. Wacht daarom niet te lang en zorg goed voor je auto. Dit betekent niet alleen af en toe de auto wassen, maar ook regelmatig onderhoud plegen. Hier zijn een aantal tips om dit zo goed mogelijk te doen.

 

Inhoud

Weggooien van gebruikte spullen

Vaak raakt de auto niet zo snel vuil door stof, maar door alle spullen die er rondslingeren. Dit kunnen lege drinkflesjes zijn, maar ook andere verpakkingen. Het is verleidelijk om deze snel in de auto te gooien, maar op den duur gaat deze rommel zich alleen maar opstapelen.

Je kunt dit voorkomen door alles meteen weg te gooien of een kleine prullenbak
voor in de auto aan te schaffen. Op die manier blijft alles tenminste op één plek. Als je er
telkens als je met de auto rijdt aan denkt, zorg je ervoor dat de auto schoon blijft.

 

Standaard schoonmaak

Er zijn onderdelen van de auto die je het meest gebruikt, zoals het stuur en de matten. Deze worden dan ook sneller vies dan andere dingen en hebben daarom af en toe wat extra aandacht nodig. Als je nu regelmatig, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, de meest gebruikte items schoonmaakt, scheelt dat al een hoop voor de rest van de auto.

Veel mensen vinden dit een vervelende taak, omdat ze meteen denken dat ze de hele auto moeten schoonmaken, maar dat is meestal niet eens nodig. Een grondige schoonmaakbeurt hoeft niet vaak plaats te vinden. Door dus op kleine dingen te letten, zal de auto er ook op de lange termijn goed uitzien. Gelukkig bespaar je hiermee ook nog eens tijd en moeite.

 

Specifieke schoonmaak

Soms kun je ongelukjes niet vermijden en dan kan het wel eens lastig zijn om te weten hoe je ze kunt oplossen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bepaalde vlekken. Lippenstift of kauwgom kun je het beste verwijderen met spiritus. Voor vlekken op leer kun je in plaats van gewoon water beter reinigingsmelk gebruiken. Het is handig om dit van tevoren te weten, zodat de situatie niet erger wordt.

Om je auto toch zo goed mogelijk te beschermen, kun je speciale producten
hiervoor aanschaffen. Uiteindelijk moet je altijd voorzichtig blijven en de auto zo vaak
schoonmaken als nodig is. Alleen op die manier kun je er echt van genieten en veel
kilometers maken.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in