boek je vakantie bij de ANWB

Dat storytelling hot is dat moeten we je vast niet meer vertellen. Maar hoe komt dat? En hoe pas je het toe voor jouw bedrijf? Hoe creëer je meer merkverbinding en hoe vertel je een verhaal? Je leest het in deze blog. 

 

Inhoud

Merkverhaal 

Een goed merkverhaal verbindt, en uiteindelijk zal het ook verkopen. Klaar om die betaallinks uit te sturen? Ga dan maar eens eerst nadenken over dat goed merkverhaal. Hoe? Met storytelling natuurlijk! Want droogweg je waarden, missie en visie op je website keilen, daar wordt niemand warm van. Van een verhaal dan weer wel.

Het is zelfs evolutionair nodig geweest om aandacht te hebben voor verhalen. Want voor er boeken en YouTube-kanalen waren, luisterden we naar verhalen en werd kennis zo overgedragen. Wist je dat er zelfs specifieke delen van je brein geactiveerd worden die te maken hebben met emotie en gevoel als je naar een verhaal luistert of het leest? Dit zorgt er dan ook voor dat er dopamine vrijkomt.  Meteen de reden waarom de filmindustrie het zo goed doet! 

 

De elementen van een goed verhaal 

Makkelijk gezegd, maar hoe vind je inspiratie om jouw visie, missie en waarden in een mooi verhaal te gieten? Geloof het of niet, elk goed verhaal heeft op een of andere manier een held, een schat, een monster of obstakel, een helper (een mentor) en een call to adventure. Het maakt een verhaal herkenbaar, ze keren altijd terug, in elk krachtig verhaal.

Doornroosje? Check! The Little Prince? Check! Moet jij jouw merkverhaal als een sprookje gaan vertellen, hoor ik je nu denken. Nee, je hoeft het heus niet zo letterlijk te zien. De held is je klant, hij voert de acties uit. De helper? Jij als bedrijf helpt de klant de obstakels te overwinnen om tot aan de schat te komen: de oplossing voor het probleem. Als je het zo bekijkt, is het vast duidelijker.

Het enige wat de klant nog rest te doen is de betaling afronden via je online betaalprovider en het verhaal is rond! 😉 Schieten je er al ideeën te binnen? Extra tip: Een goede brainstormsessie met collega’s kan een goede basis zijn om tot een mooi verhaal te komen. 

 

Direct meer verkoop? 

Of storytelling direct tot meer verkopen zal leiden is twijfelachtig. Maar, het zorgt wel voor een emotionele verbinding met je merk: dat je doelpubliek een positief gevoel krijgt wanneer ze met jouw merk in contact komen. Resultaat? Wanneer ze klaar zijn voor een aankoop is de kans veel groter dat ze kiezen voor jou en niet voor de concurrent die enkel focust op harde verkooppraat. 

Dokteronline.com
Vorig artikelViolent Night + winactie
Volgend artikelTips om het deze winter cosy en gezellig te maken thuis
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in