boek je vakantie bij de ANWB

Wil jij veiliger internetten? Heb je meer behoefte aan online privacy? Of wil je gewoon toegang tot specifieke diensten? Dan heb je een VPN nodig. Check deze 7 tips bij het uitzoeken van een VPN provider.

 

Inhoud

Wat is een VPN?

Mocht je nog niet weten wat een VPN is, VPN staat voor: Virtual Private Network. Oftewel een virtueel privé netwerk. Simpel gezegd gaat het om een versleutelde en veilige verbinding tussen jouw computer, je smartphone of bijvoorbeeld tablet en het internet. Door deze versleuteling is er meer privacy en ben je bovendien een stuk moeilijker te hacken. Heb je een gezin? Ook dan is het raadzaam om een VPN provider te kiezen, aangezien je daarmee een wat veiligere online omgeving creëert voor je kind(eren).

Leestip: Alles wat je moet weten over de choking challenge onder pubers

 

7 Tips bij het uitzoeken van een VPN provider

Er zijn heel wat VPN providers en als leek kan het best wel lastig zijn welke provider nu het beste voor je is. Op VPNgids.nl vind je alvast heel veel informatie, het laatste nieuws over VPN en worden de beste providers met elkaar vergeleken. Maar voor het zover is moet je eerst voor jezelf helder op een rijtje hebben waar je op moet letten bij het kiezen.

Met onderstaande tips kun je een betere keuze maken en kun je de voor jou meest geschikte VPN provider vinden.

 

1. Account voor meer apparaten gebruiken

Voordat je een keuze kunt maken moet je eerst beslissen voor welke apparaten je VPN wil hebben. Is dat voor slechts één apparaat? Of wil je dat meer apparaten in het huishouden gebruik kunnen maken van een beveiligde internetomgeving? Aan het apparaat dat je gebruikt is een bepaald besturingssysteem gekoppeld. Check dus voordat je een provider kiest of deze geschikt is voor het besturingssysteem van je apparaat.

 

2. Let op snelheid

Een VPN provider kan de snelheid van je verbinding vertragen of juist versnellen. Overigens merk je van die vertraging amper iets, maar het kan wel een rol spelen bij je uiteindelijke keuze.

 

3. Hoe staat het met gebruiksvriendelijkheid

Vooral als leek wil je een zo simpel mogelijk systeem met de beste gebruiksmogelijkheden. Let daarom bij je keuze op:

  • Is de website duidelijk?
  • Staan er FAQ’s op de website zodat je snel antwoord op een vraag kunt vinden?
  • Is er een makkelijk bereikbare klantenservice?
  • Is de VPN makkelijk aan en uit te zetten?

 

4. Betrouwbaarheid van VPN provider

In je zoektocht naar een nieuwe provider is het handig om reviews te lezen. Op die manier kun je de betrouwbaarheid van het bedrijf checken. Daarnaast kun je ook informeren bij mensen om je heen of ze ervaring hebben met een bepaalde VPN provider. Hoe meer (onafhankelijke) reviews je vindt, hoe beter.

 

5. Prijs

Alhoewel de verschillen niet zo heel groot zijn is het toch goed om te kijken naar de prijs. Verkijk je daarbij niet alleen op de kosten op zichzelf, maar kijk vooral naar wat je krijgt voor de aangeboden prijs. Hoe meer opties hoe duurder. Daarnaast zijn grote spelers soms net iets betrouwbaarder, dan providers die nog onbekend zijn (ook al hebben ze een aantrekkelijk aanbod, toch voorzichtig zijn hiermee).

 

6. Hoe is privacy geregeld

Een VPN gebruik je voor je eigen privacy, maar dat betekent nog lang niet dat de provider zelf rekening houdt met jouw privacy. Vooral gratis VPN providers nemen het hier niet zo nauw mee en tonen bijvoorbeeld reclame of loggen jouw online dataverkeer. Dat wil je misschien helemaal niet en daarom is het zeker een aandachtspunt voordat je een keuze maakt.

 

7. Wil je VPN gebruiken voor specifieke diensten?

Sommige mensen willen de VPN alleen voor bepaalde diensten gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld met VPN meer aanbod krijgen van Netflix films. Ook is het mogelijk om bepaalde censuur te ontwijken als je gebruik maakt van een VPN. In sommige gevallen zijn VPN providers alleen gericht op bepaalde diensten waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Denk dus vooraf goed na of jij VPN alleen voor specifieke diensten wil gebruiken.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in