boek je vakantie bij de ANWB

Ga je op wintersport en zoek je nog een leuk verblijf? Dan kan ik je Tommes Gasthaus zur Mühle in Winterberg van harte aanbevelen. Je vindt hier niet alleen een Gasthaus, maar voor nog meer comfort is er ook een hotel.

 

Inhoud

Land- und Kurhotel Tommes

Land- und Kurhotel Tommes is gelegen op een paar kilometer van Winterberg in het plaatsje Schmallenberg. Hier kun je echt helemaal tot rust komen. Het is niet zomaar een hotel, maar vooral een wellness en kuuroord. Mensen komen hier niet alleen voor de wintersport, maar voor zoveel meer. Het hotel heeft een zwembad, mogelijkheden om gemasseerd te worden, sauna en nog veel meer. Heb je (psychische) aandoeningen die je op discrete wijze wilt laten behandelen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Overigens hoef je niet bang te zijn dat hier mensen rondlopen met zware psychische problemen. Zie het als een kuuroord voor mensen die hier lichamelijk en geestelijk tot rust willen komen. Dat lukt overigens prima zonder verdere begeleiding, want de ligging tussen de bergen is werkelijk prachtig.

 

Tommes Gasthaus zur Mühle in Winterberg 1

 

 

Tommes Gasthaus zur Mühle in Winterberg

Samen met mijn dochter ben ik vorig jaar er een paar dagen tussenuit geknepen en zijn we naar Winterberg gereden. Omdat de hotelkamers allemaal bezet waren kozen wij voor een verblijf in Tommes Gasthaus zur Mühle. Dit is een apart gastenverblijf op loopafstand van het hotel. Als gast van het Gasthaus mag je ook gewoon gebruik maken van alle gratis faciliteiten van het hotel. Het ontbijt nuttig je ook in het hotel zelf. Het enige verschil is de prijs en het feit dat de gangen misschien iets minder luxueus in zijn gericht. Voor ons was dat overigens prima. De tweepersoonskamer was schoon, netjes, we kregen badslippers cadeau, elke dag twee flesjes water en we hadden elk een badjas tot onze beschikking.

Op de dag van aankomst kozen we ervoor om in het hotel te dineren. De prijzen vielen reuze mee, de porties waren behoorlijk groot en de bediening behulpzaam. Wel heel apart: wij mochten niet zelf een plekje zoeken, ons plekje was gereserveerd voor ons gehele verblijf daar. Het ontbijt bestond uit een zeer groot en uitgebreid buffet waar je je hart op kon halen aan allerlei lekkers en veel gezonde producten. Koffie, thee enz. Wordt aan tafel geleverd en je kunt zelf aangeven wat je wilt hebben.

Helaas heb ik niet echt veel foto’s kunnen maken, omdat het om een kuuroord gaat. Om de privacy te waarborgen is het niet toegestaan om foto’s te maken. Dat het een kuuroord is wil niet zeggen dat hier alleen oude mensen te vinden zijn. Integendeel: er waren heel veel gezinnen met (jonge) kinderen in het hotel en het Gasthaus.

Het was dus de bedoeling om samen met mijn dochter te gaan skiën. Helaas was het op de pistes hartstikke druk en had mijn dochter niet het geduld om te leren skiën. Voor haar was de lol er snel vanaf. Ik ben wel twee keer de pistes afgegaan, maar nadat mijn dochter aangaf dat ze niet lekker was zijn we snel naar het hotel teruggegaan. Dit bleek nog maar het begin te zijn van de ellende: zij werd namelijk hartstikke ziek. Het was zelfs zo erg dat ze 1 dag van ons verblijf op de kamer wilde blijven en ik eten in het restaurant heb besteld voor ons. Zwemmen is ze ook maar 1x meegegaan, de tweede keer moest ik in mijn eentje baantjes trekken.

Tommes Gasthaus zur Mühle in Winterberg 3
Helaas, niet goed opgelet: mijn jas had ik gewoon op bed gegooid

 

Der Heilstollen

Zoals jullie misschien wel weten heb ik nogal eens last van migraine. Hoe zo een dag er dan uitziet kun je hier lezen. Bij het hotel zit ook een Heilstollen. Dit is een grot met heilzame eigenschappen. Het water is zo gezond dat mensen die dit een tijdlang drinken van veel gezondheidsproblemen afkomen. Een bezoek aan de grot levert ook veel gezondheidsvoordelen op. De grot is beschermd tegen straling en zorgt ervoor dat je lichaam gereinigd wordt van vrije radikalen.

Ik wilde de grot toch al bezoeken, maar nu mijn dochter ziek was geworden had ik een extra reden om er naar toe te gaan. Als gast van het hotel of Gasthaus krijg je gratis toegang tot de grot. De grot is om het halfuur open. Je gaat onder begeleiding naar het binnenste van de grot en neemt plaats op een plastic stoel. Je krijgt drinken en twee matjes: 1 om op de stoel te leggen, de andere om over je heen te doen. Geen overbodige luxe, want het komende half uur zit je stil in een grot waar het slechts 8°C is met een luchtvochtigheid van 100%.

In de grot heerst absolute stilte op het druppelen van het water na. Daar zijn de matjes ook handig voor: je ontkomt er niet aan dat druppels op je vallen. Het is een erg relaxte ervaring geweest en we voelden ons beiden na afloop een stuk beter. Voor optimaal resultaat komen mensen hier een aantal weken of maanden dagelijks. Er zijn mensen die hier genezen zijn van zware ziekten en aandoeningen. Ook voor migraine schijnt het een probaat middel te zijn. Helaas was ik er maar 1x dus veel heb ik hier niet van gemerkt, al voelde mijn lichaam wel gereset.

Heb je last van een longaandoening (astma, bronchitis) of allergie of zelfs kanker? Dan is een bezoek aan de grot zeker een aanrader. Let op: de grot is niet voor iedereen geschikt. Dit wordt vooraf ook aangegeven. Mocht je tussentijds klachten krijgen, dan kun je de grot zonder problemen verlaten.

 

Wat te doen in Winterberg?

Winterberg ligt op slechts 3,5 uur rijden van Utrecht af. Het is een zeer populair wintersportgebied bij Nederlanders. Zowel beginners als meer gevorderde wintersporters kunnen hier hun hart ophalen. En ook aan kinderen is gedacht met voldoende mogelijkheden om te (leren) skiën. Winterberg heeft een leuk centrum en voldoende restaurants waar je vooral kunt genieten van heerlijke schnitzels. Ik kom hier nog op terug met een uitgebreid artikel.

 

Ben jij wel eens in een kuuroord geweest?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in