boek je vakantie bij de ANWB

Leuke tutorial DIY choker zelf maken. Chokers zijn helemaal trendy en niet meer weg te denken uit het modebeeld. Terwijl je in de winkels nogal wat neer moet leggen, terwijl je ook nog eens een niet originele choker hebt, kun je met deze tutorial DIY chokers maken die niemand anders heeft. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zodat je alle kanten op kunt.

 

Inhoud

Geschiedenis van de choker

Voordat we aan de slag gaan nog een klein kijkje in de geschiedenis van de choker. Alhoewel de choker (een lint of versiering om de hals van de vrouw) tegenwoordig een hot fashionitem is, is dit toch niet altijd zo geweest. De eerste chokers werden al eeuwen geleden gedragen door onder andere de Chinezen, Indianen en in vele andere culturen.

Een goed voorbeeld hiervan is de Franse Revolutie in 1798, waarbij vrouwen een rood lint om de nek droegen als steunbetuiging aan allen die de door de guillotine de dood gevonden hebben. Of wat dacht je van het jaar 1860 toen een zwarte choker (band) om de nek een teken was dat je te maken had met een prostituee? Niet echt een fashionstatement op deze wijze…

Tussen 1870 en 1880 vonden ballerina’s en trendy vrouwen dat de choker meer waarde gaf aan hun outfit en dus werd gekozen voor dit opvallende fashion item. Aan het einde van de 19e eeuw gaf een invloedrijke prinses nog eens een push in de goede richting: zij droeg een choker als modestatement (maar dit was vooral bedoelt om haar litteken te verbergen).

In 1944 komt de choker trend weer even terug met een kleine twist. De choker wordt  namelijk niet alleen door vrouwen gedragen, maar ook door honden. Jawel, trouwe viervoeters werden eveneens voorzien van een trendy choker. Hierna zijn de linten in de jaren ’90 van de vorige eeuw niet meer weg te denken. Het zou nog eens ruim 20 jaar duren voordat deze trend zich weer zou herhalen.

Anno 2017 zie je de chokers overal opduiken in de meest verschillende modellen. Alhoewel een echte choker vooral op een tatoo lijkt, met een beetje fantasie, restjes lint en een portie creativiteit kun je in een handomdraai de meest originele chokers zelf maken.
Heb je geen idee waar je moet beginnen? Laat je dan inspireren door onderstaande voorbeelden gemaakt door mijn lieve dochter.

 

tutorial choker zelf maken leer

 

Benodigdheden

  • Lint: leer, suède, kant, glitterlint…
  • Versiering (optioneel): bloemen, kralen, decoratie…
  • Schaar
  • Lijm
  • Klittenband, drukknoop, gewone knoop…

 

Tutorial DIY choker zelf maken

  1. Neem je lint en meet rondom je nek. Houd er rekening mee dat je ook nog een sluiting aan de achterkant moet maken. Gebruik hiervoor klittenband, een drukknop of een gewone knoop
  2. Maak aan de achterkant de sluiting (indien nodig)
  3. Versier de choker naar eigen inzicht en wensen

 

tutorial choker zelf maken blad

 

Onderstaand vind je een overzicht van de chokers die mijn dochter gemaakt heeft. In sommige gevallen is het niet nodig om een sluiting te maken. Je neemt simpelweg een lintje en strikt deze aan de voorkant om een fashion statement te kunnen maken.

tutorial choker zelf maken breedtutorial choker zelf maken bloemen

tutorial choker zelf maken kant

 

 

Draag jij graag chokers en zou je deze tutorial DIY choker zelf maken? Laat het me weten in de comments.

 

Sieraden algemeen

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in