boek je vakantie bij de ANWB

Nog op zoek naar een leuk uitje met kinderen? Mijn vakantietip bezoek het Nemo museum in Amsterdam. Het is alweer een tijd geleden dat we er zijn geweest, maar ik kan niet anders zeggen dan dat het echt de moeite waard is. Het Nemo museum in Amsterdam is een leuk uitje met kinderen.

 

Inhoud

Nemo museum: wetenschap voor kinderen

Over het algemeen vinden kinderen leren niet zo leuk. Maar wat als je wetenschap nu verpakt in razendleuke proefjes en een heus doe museum? Precies dat is wat ze bij Nemo hebben gedaan. Nemo science museum prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen door wetenschap op kinderlijk niveau aan te bieden. En als je denkt dat het alleen voor jonge kinderen is dan heb je het mis: het museum is namelijk ook heel erg leuk voor tieners en zelfs volwassenen.

 

vakantietip bezoek het Nemo museum in Amsterdam 5

Het museum bestaat uit een aantal verdiepingen, elk met een eigen thema en vooral heel veel interactieve hoeken. Ideaal voor kinderen, want in dit museum mag je bijna alles aanraken, uitproberen of meedoen. Zo is er bijvoorbeeld een heus laboratorium, waar de kinderen een witte doktersjas krijgen en aan de slag mogen gaan.

 

Vakantietip bezoek het Nemo museum in Amsterdam

Zoals eerder aangegeven zijn we een tijdje terug naar Nemo in Amsterdam geweest. We zijn met de trein gegaan en vanuit Centraal is het een kleine wandeling van ongeveer 10 minuten en dan ben je er al. Het eerste dat opvalt aan het museum is de architectuur: het museum is omgeven door water en daar is handig op ingespeeld door het ontwerp op een schip te laten lijken.

 

Vakantietip bezoek het Nemo museum in Amsterdam 1

 

Eenmaal binnen kan het verwonderen beginnen. Wij zijn er geweest met onze kids, mijn schoonzus, haar man en ons neefje en hebben ons geen enkele minuut verveelt. Er is werkelijk heel veel te zien en te doen. Je kunt bijvoorbeeld voor een scherm gaan zitten en dan laat de computer zien hoe je er over 10 jaar, 20 jaar en als bejaarde eruit gaat zien. Er is een heus helaas met alle bijbehorende toeters en bellen, zodat kinderen begrijpen hoe alles eruit ziet. Kinderen kunnen proefjes doen in een lab (onder begeleiding, met leeftijdsgrens).

 

vakantietip bezoek het Nemo museum in Amsterdam 4

De rode draad door het hele museum is dat kinderen op speelse wijze meer leren op verschillende gebieden. Het museum is ingericht met allerlei interactieve schermen, apparaten en nog veel meer, zodat kinderen spelenderwijs kunnen leren. En dat is niet alleen leuk voor jonge kinderen. Ook voor de leeftijdsgroep 10 – 16 jaar is Nemo een aanrader.

 

vakantietip bezoek het Nemo museum in Amsterdam 7

 

Helemaal bovenaan is een restaurant met een buitenterras. Ook zijn er trappen waar je kunt zitten om te genieten van het mooie uitzicht over het water en over Amsterdam. Wij hebben patat gehaald en wat snacks in het restaurant en ik moet zeggen dat de prijzen reuze meevielen. Het eten wordt vers gemaakt en smaakte gewoon goed. De kinderen waren ook tevreden al viel het buiten zitten helaas wat tegen omdat het weer niet zo mooi was. Met mooi weer moet het er schitterend zijn. Een mooi uitzicht heb je overigens ook vanuit het museum Ripley’s believe it or not in Amsterdam.

 

Algemene informatie Nemo science museum in Amsterdam

Wil je in de vakantie zelf naar Nemo Science museum in Amsterdam? Hieronder vind je nog praktische informatie, zodat je zelf kunt genieten van een leuk uitje met kinderen.

Nemo science museum
Oosterdok 2
1011 VK Amsterdam
Website: Nemo Science museum
Tel: 020 – 5313233
e-mail: info@e-nemo.nl

Makkelijk bereikbaar met het OV, vanaf Centraal Station is het ongeveer 10 – 15 minuten lopen. Met de auto is het museum ook bereikbaar, al moet er dan in de binnenstad geparkeerd worden. Nemo heeft geen parkeergarage of eigen parkeerplaats.

Leestip: meer uitjes vind je hier

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 10:00 – 17:30 uur
In de schoolvakanties en van 12 februari t/m 9 september ook geopend op de maandag
Nemo is alleen gesloten op Koningsdag (27 april)

Toegang
Reguliere prijs € 16,50
CJP of college pas € 8,25
Gratis: museum jaarkaart, I Amsterdam City Card, Stadspas Amsterdam, begeleider mindervalide en autipas

 

 

Ben jij wel eens in Nemo science museum in Amsterdam geweest of ben je van plan om er naar toe te gaan?

 

 

Dokteronline.com

18 REACTIES

  1. Ik ben er afgelopen winter met Museumnacht geweest, dan is het zelfs voor volwassenen leuk 😉 Maar lijkt me heel leuk met kinderen, als m’n neefje groot genoeg is neem ik ‘m mee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in